Despre prietenie – "Prietenia unui om deştept e mai de preţ decât prietenia tuturor proştilor." (Democrit)


Nu este om să nu se fi întrebat măcar o dată “Ce este de fapt prietenia?” Există? Eu întotdeauna am definit prietenia ca fiind un cuvânt cu substanţă şi nu am crezut niciodată că toţi cei ce-ţi zâmbesc îţi sunt neapărat şi prieteni. Când îţi poţi da seama cel mai bine de cine îţi este prieten şi cine nu? Mă gândesc că îţi este prieten adevărat acela care rămâne langă tine atunci când îţi este bine , dar mai ales atunci când îţi este greu. În ciuda greutăţilor tale el rămâne când aproape toată lumea a plecat.
Euripide ar spune: “Fiţi fericiţi, prietenii dispar când sunteţi nefericiţi”.
Să încercăm să ne amintim una dintre primele pilde ale copilăriei, cea cu ursul, în care doi copii se plimbau agale prin pădure, când se trezesc faţă în faţă cu un urs. Unul se împiedică în încercarea lui disperată de a fugi, iar celalalt nu încearcă să-l ajute să se ridice ci fuge de rupe pământul, iar ursul în loc să-l mănânce pe cel lipsit de apărare îi spune că prietenul adevărat la nevoie se cunoaşte şi pleacă. Ar fi interesant de ştiut câţi dintre mulţii mei prieteni m-ar fi ajutat dacă eram eu în locul împiedicatului.

Reclame

83 responses

 1. Geocer

  Un prieten imi spunea : „Sa ai un prieten e bine. Sa ai doi prieteni e foarte bine. Sa ai trei prieteni eimposibil.” Eu spun : „Simt ca sunt prieten cu cel care-mi este apropiat fara a avea nevoie de mine si fara ca eu sa am nevoie de el”. Asta pentru ca, din pacate, „prietenia” este interesata.

  Apreciază

  mai 9, 2009 la 4:50 pm

 2. Valentina

  uhm…daca prietenul/a meu/a s’ar fi impiedicat si s’ar fi aflat in fata ursului imi foloseam superputerile prieteniei si ma transformam intr’o ursoaica…imi ridicam putin blanita de pe un picior…ii falfaiam senzual din ochi si il invitam la cules de mure…acolo ii explicam ce inseamna prietenia si cat de importanta este ea, atat pt oameni, cat si pt alte vietati…ursul se lasa convins…ma transformam inapoi in om si imi ceream scuze ca m’am prefacut, dar era absolut necesar intrucat altfel nu as fi castigat timp sa’l conving…el ma ierta si ne intorceam la prietenul/a meu/a…ne dadeam cu totii mana si ieseam la un chico de mure impreuna:) HAPPY THREE FRIENDS…the end

  Apreciază

  mai 9, 2009 la 5:00 pm

 3. Geanina Codita

  @Geocer,prieten ne este cel care este fericit pentru că noi suntem fericiţi, fără a avea nevoie unul de celălalt, aşa cum bine ai punctat.Bine ai revenit!

  Apreciază

  mai 9, 2009 la 5:03 pm

 4. Valentina

  also we can be HAPPY FOUR FRIENDS if you want to join us 🙂

  Apreciază

  mai 9, 2009 la 5:05 pm

 5. Geanina Codita

  @Valentina,eşti adorabilă ca de fiecare dată.Nici nu credeam că vei scrie altfel despre prietenie. Draga mea prietenă păstrează şi pentru mine un pahar de „chico de mure”.

  Apreciază

  mai 9, 2009 la 5:07 pm

 6. Geanina Codita

  @Valentina,with great pleasure.

  Apreciază

  mai 9, 2009 la 5:27 pm

 7. rouxinol de Bernardim

  A fraternidade e o amor são as palavras mais importantes do universo!

  Apreciază

  mai 9, 2009 la 5:34 pm

 8. Valentina

  prietenia este precum o fantana arteziana care scoate la suprafata toate celelalte sentimente placut de bune din fiecare cei ce au intalnit’o…ne da puteri nebanuite si ne umple de vise si speranta atunci cand ne simtim deznadajduiti…e ca o musca ce ne pisca cu o fericita nebunie…ce’i drept nu putem avea la tot pasul prieteni buni caci timpul nu ne permite sa ne impartim la fiecare…dar un zambet si o vorba buna trebuie sa pastram pt fiecare indiferent de statutul pe care il au…mie imi place sa fiu iubita prieteneste, dar mai ales imi place sa iubesc prieteneste:)…

  Apreciază

  mai 9, 2009 la 5:39 pm

 9. Geanina Codita

  @rouxinol de BernardimÉ certo meu amigo. Envie bons pensamentos para todos.

  Apreciază

  mai 9, 2009 la 5:46 pm

 10. Geanina Codita

  @Valentina,ai reuşit să-mi transmiţi de fiecare dată zâmbetul şi vorba bună de care aminteşti, iar pentru asta îţi multumesc.

  Apreciază

  mai 9, 2009 la 5:49 pm

 11. Geanina Codita

  Paul,mare bucurie îmi făcuşi. Ne-ai cam părăsit săptămâna aceasta. Rari astfel de oameni de care aminteşti, dar e bine că mai există. Cât despre cealaltă categorie, deşi se detestă unii pe ceilalţi, când e vorba să facă rău se unesc, cad în penibil şi sfârşesc tot prin a se bârfi şi a se detesta reciproc. Mulţumesc de urări, pentru vizită şi aştept cu mare drag următoarea scriere.

  Apreciază

  mai 9, 2009 la 7:06 pm

 12. mystère

  Bonjour Geanina,Merci beaucoup pour votre chaleureux commentaire sur mon blog, ça me fais très plaisir ! Hélas je ne parle pas votre langue et la traduction avec google est loin d’être parfaite…Amitié et à bientôt !

  Apreciază

  mai 9, 2009 la 7:44 pm

 13. cornel

  prietenia si iubirea sint cele mai importante pe fata pamintului…( MERCI DE VIZITA SI COMENTARIU)

  Apreciază

  mai 9, 2009 la 7:59 pm

 14. O Profeta

  As andorinhas do Mar chegaramCom alegria tatuada nas penas refulgentesSoltam chilreados estridentesDançam no azul, rodopiam contentesA maresia adormeceu na areiaO mar transformou-se em espelho de águaUma nuvem mirou-se neleVerteu uma última gota de mágoaBom fim de semanaDoce beijo

  Apreciază

  mai 9, 2009 la 8:44 pm

 15. Lisandru Cristian

  Este foarte greu să găseşti prieteni adevăraţi în ziua de azi, şi am spus o banalitate. Faptul că o astfel de replică este deja banală ne dă de înţeles de la bun început că adevăratele prietenii sunt ascunse undeva unde pot fi foarte greu găsite. Iar oamenii s-au şi obişnuit cu asta. Să fie prietenia în metastază? Întrebare retorică. Cred că mai există speranţă. Plec de la premisa că oamenii care se aseamănă se adună, până la urmă…

  Apreciază

  mai 9, 2009 la 9:11 pm

 16. Geanina Codita

  @O Profeta,Mar sempre foi uma fonte de inspiração para poetas. Obrigado pela letra.Lindo dia e boas ideias provenientes da Roménia. Abraçar.

  Apreciază

  mai 9, 2009 la 9:11 pm

 17. Geanina Codita

  @Lisandru Cristian,scrierile tale despre dragoste m-au cucerit, prietenia pare tot mai greu de definit în zilele lui 2009. Situaţia e gravă aşa cum spui şi tu , însă rămâne speranţa …

  Apreciază

  mai 9, 2009 la 9:22 pm

 18. elena marin-alexe

  As vrea sa-l citez pe Euripide…..caci o vorba romaneasca zice cam asa; tot patitu-i priceput! As incheia cu o constatare si anume: sinceritatea este pe cale de disparitie, iar prietenia fara sinceritate absoluta este O.

  Apreciază

  mai 9, 2009 la 9:24 pm

 19. Geanina Codita

  @elena marin-alexe,punct ochit-punct lovit. Cu mult drag, îmbrăţişări sincere.

  Apreciază

  mai 9, 2009 la 9:40 pm

 20. Lliri blanc

  Grazie per la tua visita al mio blog.Nel giorno della festa della mamma ti invio un caldo abbraccio che so non potrà consolare.Leggendo i tuoi post precedenti ho capito che c’è un angelo in più nel cielo.

  Apreciază

  mai 10, 2009 la 8:03 am

 21. Giuliana

  Grazie per essere passata dal mio blog!E grazie delle tue parole: la cosa strana è che hai lasciato il commento proprio sul post dedicato a mia madre, che è romena come te…Un abbraccio, Giuliana

  Apreciază

  mai 10, 2009 la 8:22 am

 22. Dumitru Negoita

  Cei si cu prietenia, in zilele noastre !Daca-mi este permis, din copilaria mea si … slava Domnului, a trecut destul sa obosestiinnumarand, am invatat de la T. Arghezi, carespunea ca, din pacate sunt putini care pretuiesc PRIETENIA.Nu stiu sa-i DEA si-i CER peste puterile ei.Si … de la D. Cantemir, am mai invatat cevaprecum, prietenia este inchisoarea de buna voiea SUFLETULUI in TRUP strain.Felicitari d.Geanina ! va invit si pe : Salut prieten{i}e.

  Apreciază

  mai 10, 2009 la 8:29 am

 23. elena fiore

  Ciao, grazie per avermi fatto visita.Purtroppo non capisco la tua lingua.Ti auguro una serena domenica, elena.

  Apreciază

  mai 10, 2009 la 8:32 am

 24. joee.indianul

  Apropo de comentariul la postarea despre Laguna albastra mea sa sti ca-ti multumesc, si referitor la prieteni in ziua de azi nu mai exista prieteni cei pe care noi i numim priteni sunt falsi prieteni iti sunt familia si buzunarul caci exista o vorba >> ai bani ai si prieteni <<

  Apreciază

  mai 10, 2009 la 9:41 am

 25. Geanina Codita

  @Lliri blanc, Giuliana,Sus bellas reflexiones que me han llegado y me alegro. Espero volver. Gracias.

  Apreciază

  mai 10, 2009 la 12:16 pm

 26. Geanina Codita

  @Dumitru Negoita,se pare ca tot mai puţini credem în prietenie, fiindcă suntem înşelaţi de aşa-zişii prieteni, care sunt lângă tine cât le este lor călduţ, cum găsesc un loc mai comod pentru ei te părăsesc fără remuşcări, mai mult te calcă-n picioare să fie siguri că nu vei avea curajul să-i înfrunţi.Am întâlnit ceva grozavi de acest gen în viaţa asta, însă niciodată nu voi merge alături de ei numai pentru că aşa este la modă. Nu sunt adepta cantităţii ci a calităţii.Pe curând, Maestre şi voi vizita de îndată blogul despre prietenie.

  Apreciază

  mai 10, 2009 la 12:30 pm

 27. Geanina Codita

  @elena fiore, I vostri pensieri sono abbastanza buono per me e mi ha fatto piacere. Grazie.

  Apreciază

  mai 10, 2009 la 12:31 pm

 28. Geanina Codita

  @joee.indianul,numai după ce o păţeşti ajungi să gandeşti astfel.Bine ai venit şi fii mai optimist, maine poate fi mai rău.

  Apreciază

  mai 10, 2009 la 12:34 pm

 29. raza de soare

  parerea mea e ca nu exista prietenii perfecte, dar mai gasim din cele adevarate…subiectul l-am dezbatut intr-o postare veche intitulata „Prietenii perfecte sau adevarate?”: nu ii poti cere cuiva mai mult decat iti poate oferi…reactia baiatului da a fugi dovedeste faptul ca nu exista relatia de o prietenie perfecta…suntem oameni si suntem plamaditi pt a gresi…firea noastra nu se poate impotrivi acestei meniri…cu toate acestea ce intelegem printr-o prietenie adevarata???…sa te poti sacrifica oricand pt un prieten??…sa fii alaturi de el in momentele grele??…sa plangi si tu cu el, cand e dezamagit??…dar ne punem problema ca tu nu te poti sacrifica, fiindca cineva are nevoie de tine acasa; nu poti fii alaturi de el fiindca tu insuti ai probleme din care nu poti iesi, nu poti plange fiindca ti-au secat toate lacrimile de propriile necazuri…atunci va intreb, ce faci??… reactia mea ar fi urmatoarea: si eu si prietenul avem probleme, sa ne oferim reciproc sfatul si ajutorul, dar fara sa ma astept ca el sa vina la mine sau eu la el, il voi intalni daca il cunosc si daca mi-e prieten…cand il voi intalni voi fi alaturi de el fara sa ma debarasez de propriile probleme, totusi le voi aborda ca si cum ar fi o nimica toata…nu vom plange ci ne vom incuraja…si nu ne vom sacrifica unul pt altul, fiindca nu va fi cazul…fiindca nu ne vom lasa sa ne impiedicam, fiindca nici eu nici el nu vom fi in spate sau in fata ci mereu unul langa altul…asa ca ce pot sa mai adaug: a-ti plange de mila in fata unui prieten risca posibilitatea de a-i aduce aminte de problemele sale si de a parea ca il neglijezi sau nu-ti pasa de el…

  Apreciază

  mai 10, 2009 la 1:10 pm

 30. raza de soare

  „Ce este un prieten? Un singur suflet care traieste in doua corpuri”Aristotel…”Nu merge inaintea mea, s-ar putea sa nu te pot urmari…Nu merge in spatele meu, s-ar putea sa nu te pot conduce…Mergi langa mine si fii prietenul meu” Camus

  Apreciază

  mai 10, 2009 la 1:15 pm

 31. Geanina Codita

  @raza de soare,avem nevoie de prieteni, eu îi prefer pe cei sinceri şi dispuşi să mă ajute necondiţionat, acest lucru fiind valabil şi în cazul meu. Nu vreau să mai privim prietenia ca pe ceva la schimb. Aşa cum spunea Camus „Mergi lânga mine şi fii prietenul meu”. Îţi mulţumesc de vizită, eşti binevenită de fiecare dată.

  Apreciază

  mai 10, 2009 la 1:27 pm

 32. starsgates

  Nu mi-am propus niciodată să am prieteni. Cei care se simt bine cu mine rămân, ceilalţi pleacă.:)În altă ordine de idei, cred că prietenii sunt ca vinul, cu cât sunt mai vechi cu atât sunt mai buni.:)O zi frumoasă.

  Apreciază

  mai 10, 2009 la 2:01 pm

 33. Geanina Codita

  @starsgates,minunata poziţiei ai adoptat referitor la prieteni.Îmi place. Bine ai venit!

  Apreciază

  mai 10, 2009 la 2:07 pm

 34. raza de soare

  ms am sa mai vin…si mie imi place prietenia neconditionata, dar oferita din partea amandurora asa cum ai spus si tu…si cum am vrut sa transmit in cele spuse mai sus…principiul meu e sa nu ceri ajutor neconditionat numai de la prietenul tau si atunci cand nu ti-l ofera sa te superi pe el, ci sa-l intelegi si sa-l ajuti si tu:D o zi buna

  Apreciază

  mai 10, 2009 la 2:26 pm

 35. Geanina Codita

  @raza de soare,aici e problema.Simt unii că au prieteni numai cand aceştia sunt dispuşi să ofere ceva, o dată, o singură dată dacă nu se mai poate acei prieteni se transformă în cei mai încrâncenaţi duşmani, uită tot ce a fost frumos şi încep să atace. O săptamână frumoasă şi o viaţă minunată alături de prieteni să ai!

  Apreciază

  mai 10, 2009 la 2:38 pm

 36. Valentina

  buna:)…am vrut sa’ti redeschid fereastra pt a resimti adierea mangaietor de blanda a prieteniei si pt a’ti aduc o fasie de bucurie de a mea…astazi a fost si este o zi minunat de minunata…e una din putinele zile ale anului in care regasesc in insipiditatea surorii mele un gust dulce adus de un zambet cald…amandoua am simtit nevoia unui moment de prietenie…fiind in vizita la tara, am avut ocazia sa mergem impreuna sa culegem corcoduse, sa hranim o closca si puii ei cu ele, sa radem de perlele noastre, ca de exemplu ca puii se constipa de la corcoduse…sa le facem frizuri punkiste cu putina apa…apoi sa facem o paparuda ceva mai primavaratica…sa ne alergam pe camp, sa urlam si sa radem una de alta cat de ciufulite eram de vant…iar acum izbite de foame si imaginatie, ne’am gandit sa facem o pizza…sa mentionez ca niciuna din noi nu avem experienta in asa ceva?! uhm…ghidata de mamaia am urmat intocmai etapele crearii aluatului…a fost destul de amuzant intrucat daca mi se cerea o cana de faina, eu veneam cu tot sacul pt ca nu stiam cat de mare sa fie cana…intr’un final a crescut si aluatul si i’am adaugat de toate pe deasupra, inclusiv ridichii…uhm nu am mai mancat niciodata, dar arata bine…acum zace in cuptor…abia astept sa ne vedem opera de arta…P.S, sa’ti pastram si tie o felie din prima noastra pizza?!

  Apreciază

  mai 10, 2009 la 3:18 pm

 37. M

  Superb blog, o atmosfera idilica atat de relaxanta…Felicitari pentru seninatate si ganduri frumoase. Numai bine. Multumim pentru vot 🙂

  Apreciază

  mai 10, 2009 la 3:25 pm

 38. Geanina Codita

  @Valentina,DAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!Simt mirosul ce vine dinspre cuptorul încins la ţară , în curte. Doamne cât de bine miroase!!!!!!!Îţi mulţumesc că mi-ai împărtăşit din experienţa clipelor de astăzi, ai reuşit să-mi pui imaginaţia la treabă, îmi imaginez cum îţi stă cu faină pe faţă, pe mâini şi peste tot, de cât de modern aţi coafat puii.Trebuie să fie tare bine acolo, buna mea prietenă. Mulţumesc pentru tot şi te îmbrăţişez cu gândul la pizza.

  Apreciază

  mai 10, 2009 la 3:27 pm

 39. Geanina Codita

  @M,Sunteţi bineveniţi în fiecare clipă, vă primesc cu drag şi pot să vă spun foarte serios că susţin acţiunea pe care o promovaţi.Pe curând!

  Apreciază

  mai 10, 2009 la 3:31 pm

 40. raza de soare

  multumesc frumos…la fel:D

  Apreciază

  mai 10, 2009 la 3:51 pm

 41. Valentina

  nu am prea multi bani pt un curierat rapid asa ca ti’am trimis felia printr’un porumbel, unul destul de fortos de altfel… el vrea sa’l rasplatesc doar cu cateva grauncioare de iubire…P.S. a iesit destul de buna…pt inceput… daca dai la o parte tot ceea ce este pe deasupra, zici ca e paine facuta in cuptor si miroase ca atare…se pare ca am facut aluatul prea gros :)…oricum cu totii ne’am declarat multumiti…sper ca si tu…

  Apreciază

  mai 10, 2009 la 4:03 pm

 42. Geanina Codita

  @Valentina,am primit şi trebuie să-ţi spun că toţi din casă se ling pe degete. Vrem să existe şi o dată viitoare, încă o pizza, încă un porumbel şi încă o zi ca aceasta.Îmbrăţişări.

  Apreciază

  mai 10, 2009 la 4:10 pm

 43. Valentina

  in acest caz trebuie sa’i ofer porumbelului un „bacsis gras” caci si’a facut f bine treaba…uhm si am o vaga impresie ca a strecurat si vreo licoare magica de mi’a facut pizza si mai gustoasa…dap…si imbratisari cat mai dulci si glazurate precum desert:)

  Apreciază

  mai 10, 2009 la 4:17 pm

 44. Geanina Codita

  @Valentina,desertul a fost pe măsura aşteptărilor. Minunate bucate, minune de om!

  Apreciază

  mai 10, 2009 la 4:30 pm

 45. M

  Multumim mult pentru ajutor, Lady Geanina :)Daca reusiti sa le insuflati copiilor gustul pentru gesturi filantropice, Romania va deveni exact cum o visăm.

  Apreciază

  mai 10, 2009 la 5:34 pm

 46. Geanina Codita

  @M,este foarte puţin ceea ce fac, sper ca apelul meu să aibă efectul scontat. Oricând vă întind o mână de ajutor dacă va fi nevoie.

  Apreciază

  mai 10, 2009 la 5:41 pm

 47. Eternal Sunshine of the Spotless Mind

  Prietenia e cea care imi da speranta si forta in zilele cele mai negre. Multumesc pentru vorbele blande si pentru incurajare. O saptamana luminoasa!

  Apreciază

  mai 10, 2009 la 5:49 pm

 48. Geanina Codita

  @Eternal Sunshine of the Spotless Mind,un călduros Bine ai venit! Toţi avem momente bune şi mai puţin bune. Mulţumesc de vizită. Pe curând!

  Apreciază

  mai 10, 2009 la 6:09 pm

 49. gabi

  „Prietenia este, in primul rand, pacea reciproca si zborul spiritului pe deasupra amanuntelor vulgare” – Antoine de Saint-Exupery Cu prietenie, Gabi

  Apreciază

  mai 10, 2009 la 6:21 pm

 50. Geanina Codita

  gabi,greu de crezut, însă în aceste momente eram în vizită pe la tine.Se pare însa că tu mi-ai pregătit câteva vorbe despre prietenie citând un autor drag mie. Mulţumesc şi îţi trimit gândurile mele senine deasupra „amănuntelor vulgare”.

  Apreciază

  mai 10, 2009 la 6:47 pm

 51. marina

  Grazie per essere passata nella Penisola Incantata. Meraviglioso il brano musicale di Enia.Ciao

  Apreciază

  mai 10, 2009 la 7:02 pm

 52. Geanina Codita

  @marina,Lieti di sapere che ti piace la canzone.Grazie per la visita. Una splendida serata!

  Apreciază

  mai 10, 2009 la 7:06 pm

 53. Amira

  Plecand de la vorba „Prietenul la nevoie se cunoaste” pot sa spun din proprie experienta ca cei pe care-i consideram prieteni au disparut cand aveam nevoie de ei, in schimb, cei pe care ii consideram simple cunostinte, mi-au sarit in ajutor, fara sa le cer… – nu mica mi-a fost mirarea.Nu mi-am considerat „prietenii” vinovati, ci pe mine care n-am stiut sa aleg 🙂

  Apreciază

  mai 11, 2009 la 4:36 pm

 54. Geanina Codita

  @Amira,mulţumesc de vizită. Asta cam aşa este, aşa fac „prietenii”, dau bir cu fugiţii, se eschivează, orice, numai să nu pice în mijlocul furtunii. Pe curând!

  Apreciază

  mai 11, 2009 la 8:11 pm

 55. Geanina Codita

  @Paul,Mulţumesc pentru gândurile tale bune şi sincere. Ador să văd răsăritul de soare oriunde m-aş afla..

  Apreciază

  mai 12, 2009 la 4:12 am

 56. Pupottina

  grazie. anche il tuo blog è molto bello!buon martedì ^___________^

  Apreciază

  mai 12, 2009 la 6:43 am

 57. stella

  Grazie della visita.

  Apreciază

  mai 12, 2009 la 6:59 am

 58. Arianna

  Grazie per avermi fatto visita, anche se non so il rumeno trovo il tuo interessante! Ciao e a presto, Arianna!

  Apreciază

  mai 12, 2009 la 9:45 am

 59. *Luna

  Hola cielo gracias por visitar mi blogun beso

  Apreciază

  mai 12, 2009 la 11:34 am

 60. ADAGIO

  La ringrazio molto per la vostra cortese visita al mio blog …. You’re welcome … Io vi mando i miei migliori saluti ed hanno una bella giornata …..

  Apreciază

  mai 12, 2009 la 11:35 am

 61. Ileana

  Masura adevaratei prietenii este absenta. Nu la nevoie sau la necaz se cunoaste prietenul autentic, intrucat prietenul este mai mult decat persoana care presteaza varii servicii pentru noi. Adevaratului prieten ii ducem lipsa intr-un mod crunt atunci cand prezenta sa devine din ce in ce mai rara. El este acela pe care il avem in minte si in suflet chiar daca vrem sa il uitam. Ne dam seama de prietenul adevarat atunci cand deja l-am pierdut.

  Apreciază

  mai 12, 2009 la 1:04 pm

 62. Helena Pahino

  Am primit un aviz al tau in blog mea.-Multumesc. Desi aceasta se scrie cu folosit ca translator, sper ca am inteles. Daca te poate fi urmasul meu de blog iti ce iti multumesc, pentru ca oamenii din alte tari sa ma urmareasca e magistrala. pupaturi. Tine sunt.”

  Apreciază

  mai 12, 2009 la 2:14 pm

 63. sabri

  Geanina, grazie per le belle parole. A presto, SabriGeanina, Multumesc frumos pentru cuvinte. Ne vedem în curând, Sabri

  Apreciază

  mai 12, 2009 la 3:46 pm

 64. Geanina Codita

  Pupottina,stella,Arianna,Luna,ADAGIO,sabri,Vi auguro il benvenuto! Glad to know you sono tra i miei fedeli lettori, io tornerò con grande trascinare sul tuo blog pieno di profondità e colore. Una buona sera, cari amici!

  Apreciază

  mai 12, 2009 la 5:06 pm

 65. Geanina Codita

  @Ileana,bine ai venit!Întotdeauna ne dăm seama de toate acestea, însă din păcate aproape întotdeauna PREA TARZIU…

  Apreciază

  mai 12, 2009 la 5:24 pm

 66. Uuoana

  Prieteni? Cuvantul asta ajunge sa fie..groaznic de dureros uneori.Unchiul meu,i noaptea in care a fost omorat. era cu aproximativ 10 prieteni..ce au facut prietenii cand a inceput bataia? Au fugit,care pe unde au apucat..si el aramas singur.Iar acum nici o lumanare nu stiu sa apria in semn de recunostinta..practic si-a pierdut viata pentru ei..E usor sa-ti faci prieteni,greu sa-i pastrezi si dureros sa-i descoperi..asta e parerea mea.Multumesc lui Dumnezeu ca am strictul necesar..o prietena care imi este ca o sora.

  Apreciază

  mai 12, 2009 la 5:54 pm

 67. Adolfo Payés

  Un gusto leerles y los visito.. gracias por pasar por mi blogun abrazosaludos fraternos

  Apreciază

  mai 12, 2009 la 6:45 pm

 68. Geanina Codita

  @Uuoana,regret că ţi-am amintit prin această postare momente deloc uşoare ale vieţii tale. Durerea aceasta despre care vorbeşti nu îmi este străină, mă refer la durerea descoperirii aşa-zişilor prieteni. Multă putere îţi doresc şi mulţumesc de vizită.

  Apreciază

  mai 12, 2009 la 6:53 pm

 69. Antoanela Naaji

  Prieten imi este cel care este alaturi de mine in orice imprejurare si caruia i-as darui sufletul meu. Din fericire pentru mine am intalnit astfel de oameni.

  Apreciază

  mai 12, 2009 la 7:23 pm

 70. Geanina Codita

  @Antoanela Naaji,Ştiu cât este de mare sufletul tău, ştiu că eşti oricând pregătită să oferi prietenie, vorbe blânde şi respect. Eşti cu adevărat fericită fiindcă ai astfel de oameni alături. Multe îmbrăţişări de la Olteniţa, de la cei ce te adoră şi aşteaptă să te revadă, să îşi revadă PRIETENII de la Arad.

  Apreciază

  mai 12, 2009 la 7:30 pm

 71. giardigno65

  Grazie ! Bellissima foto. La migliore amica della mia bambina è rumena, mi farò auiutare per la traduzione

  Apreciază

  mai 13, 2009 la 9:37 am

 72. Mikka

  Geanina draga,O sa iau un pic din spatiul oferi atat de generos, pentru a pune aici o frumusete draga mie:”Prietenul – este răspunsul dat nevoilor voastre.El este ogorul pe care îl semănaţi cu dragoste şi îl seceraţi din recunoştinţă,El este căminul şi masa voastră,Fiindcă la el veniţi, asemeni flămânzilor, căutându -l pentru oaza de linişte.Când prietenul îşi descoperă gândul, nu vă înclinaţi spre „nu”-ul sinelui vostru, nici nu-i refuzaţi acel „da” aşteptat,Iar când este închis în el, inima voastră nu încetează a-i asculta inima.Pentru că în prietenie, toate gândurile, toate dorinţele, toate aşteptările se nasc în tăcere şi se împart într-o bucurie mută.Nu vă întristaţi când vă despărţiţi de prietenul vostru,Fiindcă tot ceea ce preţuiţi cel mai mult la el, vă poate fi mai limpede în absenţa-i, precum pentru un alpinist muntele apare cel mai desluşit de văzut din depărtarea câmpieiŞi nu aflaţi alt ţel în prietenie decât adâncirea în spirit.Pentru că dragostea care caută altceva decât revelaţia propriului mister, numai e dragoste, ci-i ca o plasă în care, aruncată fiind, cade doar ceea ce-i de prisos.Tot ce aveţi mai bun în voi înşivă pentru prietenul vostru să fie,Dacă el trebuie să cunoască refluxul mareei voastre, atunci să cunoască şi fluxulŞi la ce-i bun prietenul dacă îl căutaţi doar pentru pierdere de vreme?Căutaţi-l totdeauna pentru a vă trăi cu adevărat clipele,Fiindcă-i rostul lui să vă umple nevoile dar nu şi vidul din voiŞi în desfătarea prieteniei, domnească râsul şi bucuriile împărtăşite.Pentru că în roua măruntelor lucruri inima îşi află dimineaţa şi prospeţimea.”(Kahlil Gibran – “Profetul”)Nu pot spune mai mult decat iubitul meu Kahlil… Pot spune doar ca eu cred ca prietenii ne sunt dati asa, o vreme, ca si tovarasi de drum… Ingeri in haine de om, vin cand ne este dor de parti din noi inisne, pierdute prin cine stie rataciri ale noastre. Invatam alaturi de ei despre a fi om. In multe feluri – cum sa nu, cum sa da… Si despre schimbarea din noi, din ei, din viata. Multumesc celor care imi sunt alaturi, atata cat timp ne este dat sa fim. Imi invat libertatile langa ei si am cu cine imparti bucuriile vietii. Traind impreuna cu ei, sufletul mi se mareste si avem parca mai mult din dulceata vietii.Bucura-te de minunile de prieteni din viata ta!

  Apreciază

  mai 13, 2009 la 10:35 am

 73. antonietta

  ciao benvenuta, anche s enon conosco il rumeno,la mia migliore amica mariana di Braila, ex badante di mio padre ora morto

  Apreciază

  mai 13, 2009 la 12:29 pm

 74. solopoesie

  CIAO!!! Che bello avere una nuova amica come te! Non ho trovato il traduttore spero di trovarlo la prossima volta che vengo da te. Complimenti per la tua bella famiglia e che bei bimbi , sono tutti tuoi? Verrò a trovarti ancora spero che lo farai anche tu …Ti dono questi fiori come dono x la nostra amicizia in futuro…….{@}*{@}……{@}*{@}*{@}**{@}*{@}*{@}*{@}*…{@}*{@}*{@}*{@}……*;;;{@}*{@};;;*…………*\.\.{@}././*………_.\.\.\../././._……./……\.\.Y././…………\___./.(.(\.___/…………….\.).).)………………(.BUON POMERIGGIO .LINA

  Apreciază

  mai 13, 2009 la 2:08 pm

 75. Casa Cuori Colori

  Hi, I’m Claudai from Casa Cuori Colori. I would like to thank you for your visit on my blog and for the nice comment you leave!! Compliments for your blog, I hope to read you soon!Claudia

  Apreciază

  mai 13, 2009 la 3:45 pm

 76. Geanina Codita

  @Mikka,rândurile tale mi-au încântat privirea şi mi-au îmbogăţtit spiritul. Este bine să avem camarazi pentru drum, însă îmi vine acum în minte o întrebare : De ce aceşti camarazi când pleacă au tendinţa să arunce cu noroi în tot ceea ce au creat în trecut? Şi această întrebare naşte inevitabil alta : De ce atunci când am fost prieteni totul era minunat şi la final totul pare negru? Şi dacă îmi permiţi înca una : De ce nu ai plecat de lângă mine prietene imediat ce ai constatat că eu nu sunt aşa cum îţi doreşti, însă când eu am pus punct nimic nu mai este bine şi nu a fost bine? Gata, mă opresc deocamdată.Îţi mulţumesc pentru tot ce ai aşternut ochilor mei şi ai cititorilor acestui blog şi te aştept să revii de câte ori simţi nevoia să citeşti postările mele. Şi eu te vizitez mai des decât crezi. Îmbrăţişări, dragă prietenă.

  Apreciază

  mai 13, 2009 la 3:59 pm

 77. Geanina Codita

  @antonietta, solopoesie,CIAO!!!!!!!!Lieti di averti tra i nuovi amici, ho letto ciò che tu mi hai mandato e mi aspetto ulteriori notizie. Con amicizia, da un amico.

  Apreciază

  mai 13, 2009 la 4:05 pm

 78. Rosa Roja y ¿eres real?SI CLARO

  HOLA GENAINA!!!!Profundamente te doy las gracias por leerme y escribirme, por tu tiempo y por dedicarlo a leer en español, desconozco si hablas o no mi idioma intuyo que si….pero yo no entiendo el tuyo….como podría hacer para leerte….para mi es un honor tu comentario en mi blog y el contenido…te doy humildemente las gracias y te envio un besito de nube de azucar

  Apreciază

  mai 13, 2009 la 4:19 pm

 79. icue

  vengo pra agradecer tuisita a mi blog y conocerte, leo que hablas de fraternidad y amor, que hermosas palabras en estos momentos.Con afecto

  Apreciază

  mai 13, 2009 la 5:29 pm

 80. Geanina Codita

  @Rosa Roja y ¿eres real?SI CLARO,bienvenido! están felices de tenerte entre los visitantes. Sus palabras llegaron al alma. Enviar cálido abrazo de Rumanía!

  Apreciază

  mai 13, 2009 la 9:13 pm

 81. Geanina Codita

  @icue, su texto llegó a mi alma. Gracias por su visita y espero tener de vuelta.

  Apreciază

  mai 13, 2009 la 9:25 pm

 82. iulia

  ”Sa-ti faci putini prieteni. Din tine nu iesiCaci prea des falsitatea credinta ne-o înfrânge.Când ti se-ntinde o mâna, ‘nainte de-a o strânge,Gândeste-te ca poate te va lovi-ntr-o zi.”Omar Khayyam

  Apreciază

  mai 14, 2009 la 7:45 pm

 83. Geanina Codita

  @iulia,iartă-mă, acum am văzut că nu am publicat răspunsul. Dacă ai ştii tu de câte ori mă gândesc la vorbele acestea, oare când mă va lovi mâna ce astăzi mi se întinde prietenoasă?

  Apreciază

  mai 24, 2009 la 10:21 am

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s