PIROMANIE

Scriere inspirată de postul Janinei

Perdeaua cea mai fină ţi-ai tras-o peste chip,
Galben ai pus pe tine şi vrei acum să ţipi.
C-un ochi te uiţi la mine
Urăşti că mi-este bine
Îmi scrii şi cum te cheamă
Dar nu te iau în seamă,
Te-nfurii, arzi mai tare
Ca leul în turbare
Trec dincolo de tine şi nu îmi fac probleme,
Te-aprinzi mai tare, tot mai tare sperând că mă voi teme…
Te-nşeli amarnic, teama nu-mi este cunoscută
De-un PIROMAN, căci asta eşti, şi-mi spui mereu , ASCULTĂ!!!!!
Ce să ascult? poveşti prea – înţelepte…
Offf, ce poveşti ne spui acum, sunt pline de defecte…
Şi arzi, te mistui, te-ntrebi ce ai putea să faci,
Te enervezi pe-oricine şi spui „Lăsaţi-mă, am DRACI!!!”
Te „pupă” unii ca să ieşi în faţă
Sperând că astfel vor răzbuna întreaga viaţă.
Câtă naivitate, splendidă şi candidă,
La focul tău voi face acum O MĂMĂLIGĂ
Pripită mămăliga, aşa a cam ieşit
Căci de Geanina, tu, te legi necontenit,
Te las acum să arzi cât vrei, văpaie mică
Fiindcă de tine, mie nicicând nu-mi va fi frică.

Sursa foto – http://www.cristimirea.go.ro/

Anunțuri

39 responses

 1. ajnanina

  :))felicitari, e un foc plin de viata si de putere :))si sper ca mesajul tau a ajuns la tinta !

  Apreciază

  Iunie 7, 2009 la 9:09 pm

 2. Geanina Codita

  @ajnanina,să fii sigură de asta. Mulţumesc pentru ideile tale ce ne pun creierul în mişcare şi nu-i lasa timp de-odihnă. O seară minunată precum poveştile tale.

  Apreciază

  Iunie 7, 2009 la 9:20 pm

 3. Lisandru Cristian

  Geanina, am simţit dogoarea focului aprins de tine, mi-a luminat obrajii şi m-am lăsat cuprins de dansul lui… O noapte cu vise frumoase îţi doresc!

  Apreciază

  Iunie 7, 2009 la 10:15 pm

 4. Geanina Codita

  @Lisandru Cristian ,cunoşti şi tu dansul acesta foarte bine că doar nu degeaba mergem pe la MiKKa să dansam , să bem ceai şi cafea pentru amici, pupici. Aceleaşi gânduri trimit către tine.

  Apreciază

  Iunie 7, 2009 la 10:26 pm

 5. DAVELLA si MARIO

  Este un mesaj plin de pasiune si de dogoarea focului ce ne mistuie cateodata pe dinauntru. Multumesc de vizite pe blogurile mele si tare mi-as dori sa-ti pot darui un buchet de liliac alb…dar te rog macar virtual sa-l primesti. O saptamana buna si plina de FRUMOS!

  Apreciază

  Iunie 8, 2009 la 12:44 am

 6. calinhera

  Hehe, asta mi-a plăcut foarte mult: ditamai vâlvătaia folosită pentru o mămăligă!

  Apreciază

  Iunie 8, 2009 la 6:07 am

 7. Geanina Codita

  @DAVELLA si MARIO,adevarat grăieşti, draga mea. Mulţumesc din suflet pentru liliac. L-am pus la loc de cinste în centrul sufletului meu şi acolo va rămâne. O săptămână minunată să ai !

  Apreciază

  Iunie 8, 2009 la 6:38 am

 8. Geanina Codita

  @calinhera ,bine ai venit! Nu de alta dar se plângeau unii că se vor îmbolnăvi de diabet citind dulcegăriile noastre, acum sigur vor face o criză de fiere. Ce să facem, de la agonie la extaz, aşa e viaţa. Mulţumesc de vizită şi nu uita că eşti binevenit oricând.

  Apreciază

  Iunie 8, 2009 la 6:42 am

 9. Mugur

  Genina, imi place focul tau! Are putere, lumineaza si incalzeste!

  Apreciază

  Iunie 8, 2009 la 11:15 am

 10. Mikka

  Haaaaa! Super declaratie de Varsator de apa peste foc…Oricine ar fi piromanul, cred ca cum sta si se uita cum i se arde mamaliga… :)) Ce mi-a placut!E, sa dai intrebuintare focului in loc sa te arzi, asta-i mare maiestrie. Si char ca e grozava o alunecarea urechii in fata unui "Asculta!" Pana la urma acesta moare prin autoconsumarea arderii.Vapaia mica se acopera usor, pe cand inca sufla, strivind-o cu talpa. Marile focuri ale inimii nu se uita la pricajitele scantei carcotase…

  Apreciază

  Iunie 8, 2009 la 11:31 am

 11. Lisandru Cristian

  Acum vin de le ea, am mai luat o gură de cafea. Şi am dorit să mai simt un pic căldura focului pe care l-ai aprins, mai ales că afară se răsuceşte furtuna precum o contorsionistă…

  Apreciază

  Iunie 8, 2009 la 11:47 am

 12. incertitudini

  Geanina, nu shtiu cine sunt cei care te-au suparat. Eu tzi-am zarit flacara si m-am gandit la un poem al lui Blaga, in care focul are o menire speciala. Deosebit de frumoasa!"Rareori numai sfarshitul nu e cenusha.Cat e intinsul si-naltul luminii.Dumnezeu singur arde suav cateodata prin tufefara de-a mistui.El crutza si mangaie spinii.Altfel noi, iubito.Altfel ne este ardoarea.Cat e intinsul, cat e inaltul,noi ardem , ah, cruzime-n vapai,mistuindu-ne unul pe altul".O zi fara arderi "inutile".

  Apreciază

  Iunie 8, 2009 la 11:55 am

 13. Geanina Codita

  @Mikka,fenomenală interpretare. Rad aşa cum am râs şi când am scris rândurile acestea. Interpretarea ta îi va lăsa pe unii fără replică, asta dacă nu au făcut încă o criză de fiere până acum. Mulţumesc pentru tot şi bine ai venit ACASă , ne era tare dor de tine, buna mea prietenă. Cafea şi ceai pentru amici, PUPICI!

  Apreciază

  Iunie 8, 2009 la 2:07 pm

 14. Geanina Codita

  incertitudini ,draga mea dragă, se mai bagă unele în seamă singure fiindcă nu le dau atenţie. Acum le-am făcut un poem, dar mi-e că nici aşa nu vor fi satisfăcute. Draga mea, eu nu sunt supărată, dimpotrivă, mă amuz teribil de "fetele deştepte". Mulţumesc pentru versuri sunt divine. de fapt de la un suflet ca tine nici nu puteam să primesc decât ceva divin. Pupici şi să mai stii ceva , draga mea, de câte ori primesc mesaj de la tine mă duce gândul la tipul "ăla bine" care măsura fuste pe vremuri. Îmbrăţişări.

  Apreciază

  Iunie 8, 2009 la 2:12 pm

 15. Geanina Codita

  Mugur ,bine ai venit în jurul focului, am luat cafea şi ceai de la Mikka şi vom sta toată noapte la poveşti pornind de la o temă propusă de tine. O zi frumoasă!

  Apreciază

  Iunie 8, 2009 la 2:14 pm

 16. Geanina Codita

  @Lisandru Cristian ,mă bucur să aflu că ai venit alături de noi în jurul focului, s-ar putea să se lase cu petrecerea focului până la urmă. Trebuie să-i mulţumim Janinei pentru ideiile minunate pe care le promovează. O zi frumoasă în jurul prietenilor.

  Apreciază

  Iunie 8, 2009 la 2:20 pm

 17. Mikka

  Eiiiii, draga mea bautoare de ceai, lasa-i stelelor…Fara crize de fiere. Nu de alta, dar sunt si asa amari, aceia. Si poate daca s-ar lasa si ei sa bea ceva bun si sa se hraneasca un pic cu dulceata vietii, ar iesi din ei si dulce, nu doar amar. Aminteste-ti ca asa cum, cand storci portocala, din ea iese suc fiindca asta are inauntru, asa si din cei amari, amar iese. Asta au inanuntru. Dar cum s-au umplut de amar? Aceasta-i intrebarea. Candva toti am fost niste "dulcetze" de copii… Ce s-a intamplat, oare?

  Apreciază

  Iunie 8, 2009 la 2:22 pm

 18. Geanina Codita

  Mikka ,draga mea, unora le place să trăiască vieţile altora cu o intensitate atât de mare încât uită să o mai trăiască pe-a lor. şi uite aşa îşi înveninează clipele uitând că viaţa asta e făcută să o trăieşti nu să te prosteşti. dar eu am scris toate asta cu zâmbetul pe buze, nu pot fi altfel nici dacă mă împuşti. iar cu prieteni ca voi ar fi culmea să mă schimb, că doar nu m-am prostit acum la adolescenţă.Pupici!

  Apreciază

  Iunie 8, 2009 la 2:31 pm

 19. Mikka

  Yeee! Asa sa fii, cu zambetul pe buze. Noi nu te impuscam, da' te umplem de Pupici!

  Apreciază

  Iunie 8, 2009 la 3:06 pm

 20. starsgates

  :)Nici mie nu mi-e frică, căci ţin în mâini, strâns…o ulcică.:)

  Apreciază

  Iunie 8, 2009 la 3:07 pm

 21. Mar

  Max, voi încerca să traducă blog-ul dvs., aş dori să aveţi un translator, care se traduce ca a mea tot timpul. Multumesc pentru vizita mea blogUn beso

  Apreciază

  Iunie 8, 2009 la 3:12 pm

 22. Geanina Codita

  Mikka ,pupicii au sărit pe mine şi trebuie să recunosc e tare bine fiindcă vin de la prieteni adevăraţi care deşi nu mă cunosc decât virtual simt că mă îndrăgesc. Nimic nu poate fi mai minunat. Mulţumesc.

  Apreciază

  Iunie 8, 2009 la 3:44 pm

 23. Geanina Codita

  starsgates ,draga mea am să umplu această ulcică cu apă proaspătă de izvor in care chipul tau frumos să se răsfeţe. Îmbrăţişări.

  Apreciază

  Iunie 8, 2009 la 3:46 pm

 24. Geanina Codita

  Mar ,aşa voi face draga prietena. Mulţumesc pentru gândurile tale frumoase.O zi frumoasă!

  Apreciază

  Iunie 8, 2009 la 3:47 pm

 25. elena marin-alexe

  Iubita mea, sa nu uitam un foarte important amanunt: Focul purifica!O seara superba sa ai, iti urez din suflet cu prietenie.Tocmai vreau sa uit de criza de fiere, care imi da tarcoale.Te pup.

  Apreciază

  Iunie 8, 2009 la 4:48 pm

 26. simioncristian

  Foarte frumos! Ai talent cu caru, slava Domnului!

  Apreciază

  Iunie 8, 2009 la 5:04 pm

 27. Geanina Codita

  @elena marin-alexe ,minunată prietenă regret că ai într-adevăr probleme cu fierea, însă unii îşi provoacă singurei dureri,iar alţii au cu adevărat şi nu ştiu cum să scape de ele. Focul purifică, dar unii o mai fac şi de mămăligă în loc să se purifice. O seară minunată!

  Apreciază

  Iunie 8, 2009 la 5:16 pm

 28. Geanina Codita

  simioncristian , mă întreb de ceva vreme de ce ai părăsit zona blagosferei. Te-am vizitat de câteva ori şi era prea multă linişte…Mă bucură reîntoarcerea ta. La bună recitire.

  Apreciază

  Iunie 8, 2009 la 5:18 pm

 29. ADITEEA

  Multumesc mult pentru toate cuvintele frumoase pe care le lasi la mine "acasa". O seara linistita iti doresc!

  Apreciază

  Iunie 8, 2009 la 5:50 pm

 30. Geanina Codita

  ADITEEA ,cu mare drag vin în grădina ta, culeg o floare rară şi merg senină mai departe în toate grădinile sufletului meu. Îmbrăţişări!

  Apreciază

  Iunie 8, 2009 la 5:55 pm

 31. Daiana Prundurel

  Superba valvataia de simturi si trairi. Multumesc,Daiana

  Apreciază

  Iunie 8, 2009 la 6:03 pm

 32. Geanina Codita

  @Daiana Prundurel ,precum canapeaua aceea care a făcut furori la expoziţie. Dragoste la prima vedere, nu o pot uita. De fapt nu sunt singura.O seara frumoasă!

  Apreciază

  Iunie 8, 2009 la 6:07 pm

 33. mmary

  Draga mea Geanina,desi poezia ta e SUPERBA,m-am intristat deoarece te simt ranita de acest foc pe care vor sa-l aprinda acele persoane "binevoitoare"…eu am adus cu mine un alt FOC,mai mare,mai puternic,care sper sa absoarba flacarile ce ard in versurile tale…e un FOC mistuitor,care insa nu te va mistui,un foc parjolitor care nu te va rani,e un foc ale carui flacari te vor imbratisa cu incandescenta,soptindu-ti suav:"esti iubita Geanina,esti iubita…" …iar numele acestui FOC e IUBIREA…si priveste…vezi? in flacarile ei se oglindeste Prietenia…te imbratisez cu drag…:)

  Apreciază

  Iunie 8, 2009 la 6:27 pm

 34. Geanina Codita

  mmary eşti un om cu o sensibilitate aparte. Îţi mulţumesc cu tot sufletul de fiecare dată când pui aici gândurile tale . Sunt oameni care mint şi fac orice le stă în putinţă ca să arate ce valoare au ei deşi au făcut lucruri urâte în trecut motiv pentru care am încetat orice colaborare cu ei. Acum au mustrări de conştiinţă că au făcut rău unor persoane care din păcate astăzi nu mai sunt. Probabil aşteaptă să se întâmple acelaşi lucru şi cu mine ca sa-şi ceară iertare crezând ca aşa vor dormi mai liniştiţi pe pernă iar lumea îi va aplauda spunând"Uite ce suflet curat!" Iar Ajanina mi-a dat ideea de a scrie şi despre asta.Am făcut-o cu zâmbetul pe buze şi cu forţă.Mulţumesc pentru şoaptele tale pure. O seară minunată!

  Apreciază

  Iunie 8, 2009 la 7:25 pm

 35. Geanina Codita

  Paul-N. K. ,dragă prietene e loc suficient pentru noi toţi cei ce ne "dulcegărim2 , dar spune-ne pe unde ai fost, ce ai văzut şi ce ai mai făcut? Ai lipsit ceva vreme , însă ia loc în jurul focului, alături de prieteni şi povesteşte-ne.

  Apreciază

  Iunie 8, 2009 la 9:15 pm

 36. Paul-N. K.

  Cu mare drag am s-o fac, mai am nevoie de putina tihna s'apoi m-oi desfata din hrana voastra spirituala spre indestularea sufletului meu, am sa va tin de mana si am sa va mangai cu vorba… somn usor draga prietena

  Apreciază

  Iunie 8, 2009 la 9:47 pm

 37. Geanina Codita

  Paul-N. K. ,oricând eşti binevenit în grădinile noastre. Noapte bună, prietene!

  Apreciază

  Iunie 8, 2009 la 9:56 pm

 38. salmi

  Votat si eu, ma bucur sa pot contribui cu atat de putin pentru un blog atat de cald, primitor si nu in ultimul rand plin de suflet.Te imbratisez draga prietena virtuala cu mult mult drag!

  Apreciază

  Iunie 9, 2009 la 4:05 pm

 39. Geanina Codita

  salmi, mulţumesc pentru gândurile tale şi pentru vot. Am răspuns la postarea "Premio…" O seară minunată!

  Apreciază

  Iunie 9, 2009 la 4:12 pm

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s