NOI DOI ŞI PLOAIA

Îmi spui mereu debusolat
Că ploaia nu îţi e pe plac
Tristeţea ţi-o citesc pe faţă
Atunci când ploaia mă răsfaţă
Când vezi că-mi pune dragoste în plete
Şi cu mireasma ei începe să mă-mbete
Aroma mă transformă în regină
Dintr-un strop şi-o perlă fină.
Poţi să-mi spui despre ploaie orice
Că e un monstru, dar nu-nţeleg de ce
Ploaia este închisoarea ta
Iar eu îmi fac templu din ea
În care ploaia ne va-ncătuşa.
Aud vibrând în aplauzele ploii o voce
E vocea ta, îmi spune ploaia schiţând un zâmbet dulce.
Ploaia te provoacă acum
Să mă iubeşti ca un nebun
Şi-mi spui iubindu-mă neîncetat
Ploaia-i cel mai plăcut stăpân de îndurat
Am să-i spun ploii dacă vrei
Să mă anunţe prin email
De unde vine şi cât stă
Ca să îi dau o replică
Să-i spun să îşi sădească o casă mare
Cu o-ncăpere , sala de-aşteptare
Fiindcă are căutare
De mulţi nebuni cu suflet mare..
Acum am înţeles câtă-mplinire
Poţi să găseşti în stropi de ploaie şi iubire.
Dansăm şi dansul acesta ne transformă
Într-o fiinţă unică ce dă iubirii noimă.
Te prind de mijlocul fragil al ploii
Şi te iubesc cu patima văpăii
Pe care ploaia a aprins-o-n noi
Turnând mărgăritare peste ale vieţii foi.
Dansăm cu ploaia, trupul ne-nfierbântă
Şi mă săruţi prelung ca să-ţi ajungă
Până la următoarea ploaie sfântă
Pe care porii noştri vibrând acum o cântă.
Ei cântă infinitul spre care ne-a trimis
Ploaia ce ne cufundă într-un magnific vis
Un vis ce vrem să ne găsească
În taina ploii, steaua norocoasă
O stea ce-ntinde mâna către noi
Şi binecuvântează aceste ploi.

Anunțuri

50 responses

 1. tartoras

  Binecuvantate fie ploile iubirii!Amintiri dulci si dureroase ai deschis…tu draga prietena!Poezia ne imbie la meditatie….frumos tare!

  Apreciază

  Iunie 17, 2009 la 6:29 pm

 2. Cristian Lisandru

  "Dansăm cu ploaia, trupul ne-nfierbântăŞi mă săruţi prelung ca să-ţi ajungăPână la următoarea ploaie sfântăPe care porii noştri vibrând acum o cântă" – cred că dintre toate loile lumii îmi plac PLOILE IUBIRII, aşa cum spunea şi Tartoraş… Ce poezie la drum de seară, parcă mi-ar fi ghicit o ţigancă o astfel de întâlnire în versuri… "Te prind de mijlocul ploii" – minunat…

  Apreciază

  Iunie 17, 2009 la 7:06 pm

 3. Geanina Codita

  tartoras,dor mi-a fost de tine , dragă prietenă. Sunt fericită pentru amintirile dulci ce ţi le-am oferit, regret însă dacă am deschis răni dureroase, nu am avut nici cea mai mică intenţie , vreau doar ca oamenii să se indrăgostească de ploaie, de misterul ei şi trăirile pe care ni le poate da. Mulţumesc de vizită şi te aştept cu mare drag să revii.

  Apreciază

  Iunie 17, 2009 la 7:29 pm

 4. Geanina Codita

  Cristian,păi ţiganca sunt eu domnule dragă, nu ţi-am spus că dau în bobi şi citesc în stele???Lasând gluma la o parte PLOILE IUBIRII sunt DIVINE. Oricine este supărat pe ploaie este invitat să citească despre ploaie, să danseze în ploaie şi să iubească în ploaie.O seară cu ploi de iubire în suflet.

  Apreciază

  Iunie 17, 2009 la 7:33 pm

 5. Mariana

  Ce dar minunat e ploaia! Stropul de ploaie e o minune…Norul pufos e o minnune…floarea ce se înviorează, iubirea ce creşte, dorul ce plânge…..toate sunt minuni pentru sufletele noastre…Dar, de nu ar fi ploaia şi soarele dansând cu braţe de raze, cum ne-am mai fi legănat noi iubirea pe culori de curcubeu?!Iubesc ploaia pentru generozitatea ei, pentru puterea de revigorare, pentru împlinirea ce o dă sufletului însetat.Geanina, poezia ta e pentru mine ca o ploaie darnică pe un pământ arid. Mulţumesc!

  Apreciază

  Iunie 17, 2009 la 8:05 pm

 6. Geanina Codita

  @Mariana,eu îţi mulţumesc dragă prietenă pentru felul în care simţi ploaia.Îmi amintesc de perioade ale adolescenţei când de mâna cu un prieten alergam ca doi nebuni prin ploaie, dansam şi eram cu ochii în lacrimi de fericire că ploaia e prietena noastră. Iar aroma teilor ne îmbata , se simţea prospeţimea prin toţi porii. Îţi mulţumesc de vizită şi ne vom întâlni cât de curând la tine pe blog. O seară minunată!

  Apreciază

  Iunie 17, 2009 la 8:18 pm

 7. Bagu

  Vă mulţumim că aţi trecut pe blogul meu, voi lua tiepo citit totul, dar vor fi cu plăcere. Am de a traduce sau român, vere şi că în cazul în care programul se poate utiliza Google traducător nu traduce prea bine. Visitandote urma. Un beso.

  Apreciază

  Iunie 18, 2009 la 3:48 am

 8. orianda

  cata culoare ai adus in vietile noastre, scumpa mea, odata cu fiecare stop de ploaie!Prefer sa cred ca picurii de ploaie sunt mai degraba fierbinti si incalzesc sufletele obosite si-nghetate de raceala celorlalti!De-obicei, ploaia aduce racoare, poicica asta a adus caldura si iubire multa!Minunata poezie!

  Apreciază

  Iunie 18, 2009 la 5:13 am

 9. mmary

  Sunt trista Geanina:)…."frumoasa printesa a ploii s-a transformat in regina"…acum fiorii iubirii minunate vor fi atenuati de responsabilitatile pe care le va avea si mi-e teama ca va deveni o regina austera care nu va mai putea percepe iubirea in cristalele picaturilor de ploaie…revino la statutul de "printesa a ploii" Geanina…indeparteaza "aroma","stropul",si "perla fina" ,care te-au transformat in regina,regaseste-ti melodia interioara, in care dansa "printesa",si priveste ploaia cu ochii ei,in care se oglindeste intreg raiul de splendori…ca printesa vei fi mereu libera si fericita…:)

  Apreciază

  Iunie 18, 2009 la 5:19 am

 10. elite

  Ploaia dansa,si-mpreuna cu ea…Foarte frumoasa poezia,ca de altfel toate celelalte!

  Apreciază

  Iunie 18, 2009 la 6:38 am

 11. incertitudini

  Eshti ata de pura, tzigancusho!Si mie imi plac ploile! Aproape toate- ma sperie cele insotzite de trambitze asurzitoare, dar cand ploua, am certitudini.Tu simtzi ploaia in rime! Foarte frumos! Imbraci trairile in metafore. Sa-mi spui , asha cum ma cheama.p.s.Am necazuri cu intrarile la tine.Si inca un p.s. in materie de " tehnica' , pe computer , sunt , de cand ma shtiu, debutanta..O zi frumoasa!

  Apreciază

  Iunie 18, 2009 la 7:37 am

 12. gabriela

  dupa ce am citit aceasta minunata poezie am inceput sa iubesc mai mult ploaia,nu furtuna,este foarte frumoasa.

  Apreciază

  Iunie 18, 2009 la 7:44 am

 13. simioncristian

  Ploaia reprezintă "binecuvântarea" pe care Dumnezeu, în îndurarea sa supremă, o acordă sau o refuă oamenilor.

  Apreciază

  Iunie 18, 2009 la 8:25 am

 14. raza de soare

  superba poezie ca toate celelalte deopotriva…ar trebui sa faci un volum dedicat ploii:D

  Apreciază

  Iunie 18, 2009 la 8:39 am

 15. Lisandru Cristian

  Iată că nu fug de ploi şi am revenit pentru a vedea dansul ploii. Şi, de ce nu, pentru a invita la dans gazda care dă în bobi şi poate aduce PLOILE IUBIRII dacă doreşte… Măi, ce frumos!

  Apreciază

  Iunie 18, 2009 la 9:15 am

 16. elena marin-alexe

  Iubesc toamna supranumita si anotimpul ploilor.Ce poate fi mai romantic decat o plimbare printre stropii de ploaie, o plimbare umar la umar, gand in gand, inima in inima? Parca retraiesc muzica ritmata dar unica a curgerii ploii, care invaluieste trup, minte si suflet intr-o singura si inimitabila imbratisare, fierbinte si racoroasa in acelasi timp.Fii binecuvantata draga mea prietena, iubitoare de frumos!

  Apreciază

  Iunie 18, 2009 la 9:21 am

 17. Dumitru Negoita

  Dincolo de curatenia ce-o lasa, ii mai trebuia un curcubeu. Dar si asa-i foarte frumoasa, aceasta oda a ploii, ce a-ti incarcat-o cu atata dragoste si iubire.

  Apreciază

  Iunie 18, 2009 la 9:58 am

 18. Geocer

  Dar despre o zi insorita de ce nu scrii? Ca eu vreau soare, ca sa merg la plaja.

  Apreciază

  Iunie 18, 2009 la 11:08 am

 19. La Gata Coqueta

  HOLA CARIÑO, PASATE CUANDO PUEDAS POR EL BLOG LAS CARICIAS DEL ALMA, EN EL HE DEJADO ALGO PARA TI.LA POESÍA EXTRAORDINARIA, ESTA MUY BIEN ARMONIZADA ES UN PLACER LEERTE.UN BESO Y UN ABRAZO Y FELIZ FIN DE SEMAN.

  Apreciază

  Iunie 18, 2009 la 12:59 pm

 20. salmi

  "Să-i spun să îşi sădească o casă mareCu o-ncăpere , sala de-aşteptareFiindcă are căutareDe mulţi nebuni cu suflet mare…"Ce frumos darga prietena, la noi ploua si versurile tale ma imbie la visare…multumesc pentru ele. O seara frumoasa!

  Apreciază

  Iunie 18, 2009 la 2:43 pm

 21. Geanina Codita

  orianda ,dacă ai simţit stropii fierbinţi de ploaie înseamnă că mesajul a ajuns la sufletul tău aşa cum mi-am dorit. Totul este să nu ne fie frică de nimic atunci când iubim, nici măcar de ploaie. Te aştept cu mare drag de fiecare dată.

  Apreciază

  Iunie 18, 2009 la 4:01 pm

 22. Geanina Codita

  mmary,revin şi la statutul de Cenuşăreasă draga mea dacă mireasma ploii ne va aduce fericirea din versuri. Îmi place simplitatea, îmi place tot ceea ce este natural, atunci mă simt cel mai bine, în aceste haine. Îmbrăţişări fierbinţi de la o Cenuşăreasă care te adoră.

  Apreciază

  Iunie 18, 2009 la 4:04 pm

 23. Geanina Codita

  elite ,mulţumesc draga mea. Ştiu că astfel de versuri fac bine unui matematician sensibil chiar şi când aplică ecuaţii cu necunoscute elevilor care încă mai învaţă. O zi de vis şi poezie să ai.

  Apreciază

  Iunie 18, 2009 la 4:07 pm

 24. Geanina Codita

  @incertitudini ,se aprobă statutul de ţigăncuşă. Sunt fericită să aflu că te numeri printre fanii ploii. Că eşti sensibilă, asta se simte de la o poştă. Regret partea cu problemele tehnice, am mai întâmpinat şi eu însă am perseverat fiindcă acolo unde am ce citi stau la uşă până mi se deschide. Ploi de soare în suflet trimit către tine.

  Apreciază

  Iunie 18, 2009 la 4:12 pm

 25. Geanina Codita

  gabriela ,bine ai revenit! se pare că ploaia are încă un fan ceea ce nu e rău deloc. Să fii iubită în ploaie şi apoi să ne trimiţi mesajele pe care le aşteptăm cu nerăbdare. Gânduri bune si iubiri pe măsură!

  Apreciază

  Iunie 18, 2009 la 4:14 pm

 26. Geanina Codita

  simioncristian,Dumnezeu ne binecuvântează pe toţi, din păcate, noi refuzăm acestă binecuvântare câteodată. La cât mai multe ploi binecuvântate!

  Apreciază

  Iunie 18, 2009 la 4:17 pm

 27. Geanina Codita

  raza de soare ,nu ar fi o idee rea, iar dacă acest volum ar inmulţi fanii ploii acesta chiar ar fi un câştig pentru oameni, natură şi iubire. Să ai o seară precum sufletul tău!

  Apreciază

  Iunie 18, 2009 la 4:19 pm

 28. Geanina Codita

  Cristian ,gazda este onorată de aşa invitaţie, îşi pune condurii de Cenuşăreasă şi dansează cu prinţul care se pare că nu se mai teme de ploaie, ba chiar a ajuns să o îndrăgească. Trimit un email ploii şi aflăm când va reveni. Gânduri bune din partea gazdei şi din partea ploii.

  Apreciază

  Iunie 18, 2009 la 4:24 pm

 29. Geanina Codita

  elena marin-alexe ,minunată prietenă, exact aceste trăiri mă stăpânesc atunci când ploaia mă binecuvântează. Gândurile noastre au aceeaşi compatibilitate cu ploaia , iar despre toamnă ce să mai spun, e anotimpul meu preferat deşi eu m-am născut iarna.Îmi şi imaginez acum sfârşitul de septembrie printre frunzele arămii din pădure. Offf, acum alte trăiri…Îmbrăţişări cu tot sufletul.

  Apreciază

  Iunie 18, 2009 la 4:29 pm

 30. Geanina Codita

  Dumitru Negoita,bine aţi revenit, Maestre! Da, aveţi dreptate când amintiţi despre curcubeu, însă apare cât de curând şi curcubeul. O zi splendidă şi binecuvântată să aveţi!

  Apreciază

  Iunie 18, 2009 la 4:31 pm

 31. Geanina Codita

  Geocer ,iese şi soarele, cât de curând. Si vreu să nu uiţi să ne trimiţi şi nouă razele ce te bronzează pe malul mării. O zi cu mult soare de la gazda acestui blog!

  Apreciază

  Iunie 18, 2009 la 4:34 pm

 32. Geanina Codita

  @La Gata Coqueta , Estimado amigo,están contentos de saber que usted está de vuelta y que te gusta la letra de este poema. Espero que el mismo nereu va bien. Días llenos de amor que desea.

  Apreciază

  Iunie 18, 2009 la 4:38 pm

 33. Geanina Codita

  @salmi,ploaia se bucură de mulţi fani. Dacă ploaia de la Visby te învită la dans , nu o refuza, este dansul ce nu-l poţi uita nicicând. La noi nu plouă, în schimb în sufletul meu , da. O ploaie plină de iubire pe care o accept de fiecare dată fără să stau la gânduri. Îmbrăţişări!

  Apreciază

  Iunie 18, 2009 la 4:44 pm

 34. Rosario

  Gracias por venir a mi espcio quea partir de ahora es tuyo tambien.Un besito Rosario

  Apreciază

  Iunie 18, 2009 la 5:35 pm

 35. Mugur

  Minunata poezia, Geanina! Plina de iubire care se aduna cu fiecare strop de ploaie.

  Apreciază

  Iunie 18, 2009 la 6:46 pm

 36. Vania

  Acum am aflat cine era autor la Toţi peştişorii…

  Apreciază

  Iunie 18, 2009 la 7:24 pm

 37. Diosaoasis

  Un saludito me encantó entrar en tu casita.

  Apreciază

  Iunie 18, 2009 la 9:06 pm

 38. Geanina Codita

  Rosario ,gracias amiga por visita.

  Apreciază

  Iunie 19, 2009 la 2:24 am

 39. Geanina Codita

  Mugur ,minunat punctat, contabilizez acum toţi stopii de ploaie şi descopăr iubire în cantităţi industriale.Ploaia se bucură şi ea fiindcă descoperă în tine un fan.

  Apreciază

  Iunie 19, 2009 la 2:26 am

 40. Geanina Codita

  Vania ,bine ai venit! Eu suport greu mirosul de peşte, nici vorbă să scriu despre ei. I-am transmis asta şi lui Călin. O zi frumoasă să ai!

  Apreciază

  Iunie 19, 2009 la 2:28 am

 41. Geanina Codita

  Diosaoasis ,gracias por todo amiga.

  Apreciază

  Iunie 19, 2009 la 2:29 am

 42. Geanina Codita

  Paul ,bine ai revenit ! Vreau ca ploaia să fie îndrăgită de voi toţi.M-am gândit că prin versuri le pot oferi cititorilor gândurile mele bune, îî îndemn la frumos, să nu uite să iubescă, să preţuiască mai mult viaţa chiar dacă nu este întotdeauna roz.Îţi urez o zi liniştită si plină cu ploi de iubire.

  Apreciază

  Iunie 19, 2009 la 2:37 am

 43. Raquel YG-I

  Geanina, ya tienes mi voto y, de nuevo, gracias por visitar mi blog y por tus dulces palabras, amiga. Un beso.

  Apreciază

  Iunie 19, 2009 la 7:07 am

 44. Paul

  Mersi, buna si cu suflet mare ca-ntotdeauna!

  Apreciază

  Iunie 19, 2009 la 7:55 am

 45. Marina-Emer

  muy bonito blog y poesia bellagraciasabrazosMarina

  Apreciază

  Iunie 19, 2009 la 9:54 am

 46. Mikka

  "Acum am înţeles câtă-mplinirePoţi să găseşti în stropi de ploaie şi iubire.Dansăm şi dansul acesta ne transformăÎntr-o fiinţă unică ce dă iubirii noimă."Superba dansatoare a ploii! Ce poezie ne-ai facut despre asta… Ploaia.Zeita, ea puternica si blanda in acelasi timp! Iubita pasionala care uneste iubitii in dans! Multumim de impartasire!Abia asteptam sa ne mai dansezi. Si mi-e dor de sampanieeeee! Si de nonettes… "Am să-i spun ploii dacă vreiSă mă anunţe prin emailDe unde vine şi cât stăCa să îi dau o replicăSă-i spun să îşi sădească o casă mareCu o-ncăpere , sala de-aşteptareFiindcă are căutareDe mulţi nebuni cu suflet mare…"Asta m-a topit de placere…Zile cu soare in suflet si ploaie cu dansul iubirii, oricand!

  Apreciază

  Iunie 19, 2009 la 11:37 am

 47. Geanina Codita

  Marina-Emer,GRACIAS AMIGA!

  Apreciază

  Iunie 19, 2009 la 2:32 pm

 48. Geanina Codita

  Mikka,draga mea şi mieeeeeeee!!!Trebuie să-ţi placă ploaia ca să ai acces la şampanie şi nonette, altfel o să începi să faci joc de cuvinte precum Cristi. Mai ştii???"Vad stelele pe care le beau sau beau stelele pe care le văd". imposibil de uitat minunăţia asta şi bineînţeles seara aceea de sâmbăta care se va concretiza LIVE, PROMIT!!!

  Apreciază

  Iunie 19, 2009 la 2:37 pm

 49. Marina-Emer

  GRACIAS BESOS Y BUEN FIN DE SEMANAMARINA

  Apreciază

  Iunie 20, 2009 la 8:44 am

 50. Valentina

  ADOR PLOAIA! ador sa privesc cu ochi insetati fiecare picatura fragila care prelinge albastrul cerului pe blocuri, pe geamuri, pe oameni, pe pamant… ador sa simt cum imi mangaie si'mi rasfata trupul, cum isi infiripa albastrul in toata fiinta mea…super mega extra ultra frumoasa poezie 😡

  Apreciază

  Iunie 21, 2009 la 8:40 am

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s