LUNA, PLEIADELE ŞI DRAGOSTEA


Luna , eu şi doar o stea
Ce liniştea îmi înstela
Şi-n colţ cu vrajă ea purta
Dragostea, doar dragostea.

Zâmbea pe cerul parfumat
Un colier carmeolat,
De fericire scânteia
Dragostea, doar dragostea.

Perdea un nor a tras căzând
Ca să adulmece un gând,
Un gând ce cu inspir cânta
Dragostea, doar dragostea.

Un astru doarme liniştit
Cu-a lui prinţesă de fistic,
Şi dintr-o coajă răsuna
Dragostea, doar dragostea.

Mă uit atent şi spun uimit,
Un munte-aici a poposit,
Era doar norul ce păzea
Dragostea, doar dragostea.

Stârnit de curiozitate
Stau într-un ochi de simplitate
Ce printr-o lacrimă scurgea
Dragostea, doar dragostea.

Când ridic ochiul , ce să vezi?
E dimineaţă printre vieţi,
Iar glasul tău îmi mângâia
Dragostea, doar dragostea.

Sursa foto – http://images.google.ro/images

Anunțuri

35 responses

 1. Dilimache

  Ce final frumos si ce ritm care da impresia de joaca 🙂 Joaca de-a universul, cu norii, cu stelele, alint al sentimentelor. Ferice de tine fiindca ai simtit sa scrii astfel! O noapte lina!

  Apreciază

  Iunie 24, 2009 la 8:26 pm

 2. Geanina Codita

  Dilimache ,bine ai revenit ,draga mea dragă!Chiar m-am jucat astăzi preţ de 7 minute cu creionul pe hărtie, înainte de răsărit. Ideea mi-a venit când mă uitam pe fereastră şi mi s-a părut că văd muntele… aici , la câmpie!!! De toată Sânziana, zic eu apoi …era un nor uriaş ce luase forma unui munte, am luat repede creionul ca să nu mă părăsească muntele… Şi cam asta este povestea în linii mari. Mulţumesc de gânduri şi ne recitim cât de curând- O noapte de dragoste şi iubire.

  Apreciază

  Iunie 24, 2009 la 8:32 pm

 3. Dilimache

  Bine te-am regasit la fel de frumoasa la suflet ca si ieri… Hai sa-ti zic cum ma joc eu mereu, cand mi se face sila de oras privesc cerul si, cu noroc, gasesc cativa nori frati sau unul urias care seamana cu un munte, Si atunci incep sa-mi imaginez ca sunt la poalele lui si, brusc, capat o senzatie de siguranta, de plamani curati si de chef nebun de a alerge in sus pana-n culmi. Iar exercitiul asta imi face atat de bineeeeee! Exact ca si joaca ta de dimineata :-). O noapte frumoasa si plina de inspiratie la visare!

  Apreciază

  Iunie 24, 2009 la 9:00 pm

 4. Geanina Codita

  Dilimache ,îmi place că povestea mea se regăseşte în multe suflete care mai văd şi astfel de lucruri. Ideea de a ne juca imaginar cu muntele, cu norii, cu elementele naturii în general, face bine imaginaţiei.Prefer să fac asta decât să mă preocupe cancanurile.Ozon din plin îţi trimite MUNTELE DE NORI PUFOŞI!

  Apreciază

  Iunie 24, 2009 la 9:07 pm

 5. Lisandru Cristian

  "Când ridic ochiul , ce să vezi?E dimineaţă printre vieţi,Iar glasul tău îmi mângâiaDragostea, doar dragostea" – ah, şi mă apucă un dor nebun de viaţă şi de dragoste cu aripile larg desfăcute, a zbor în extaz, atunci când citesc aceste versuri… Să ştii că nu am luat-o razna, chiar vorbesc serios, fiecare strofă a poeziei mi-a strecurat fiori prin şira spinării… O noapte excelentă îţi doresc, fie ca dragostea să ne buverneze pe toţi, aşa cum îmi place mie să spun…

  Apreciază

  Iunie 24, 2009 la 9:18 pm

 6. Geanina Codita

  Paul ,trebuie să fii tare fericit acolo, intre dealuri şi munţi, ape ce răcoresc sufletul de la primele ore ale dimineţii. Noi doar ne imaginăm şi încercăm să aşternem gândurile pe hârtie sau aici pentru a fi citite de ochi frumoşi şi suflete sensibile.Optimismul să curgă precum apa de izvor.

  Apreciază

  Iunie 24, 2009 la 9:29 pm

 7. silvo

  Bonito poema, saludos y buena noche

  Apreciază

  Iunie 24, 2009 la 9:30 pm

 8. Geanina Codita

  Cristian,tu faci parte din categoria "acei nebuni frumoşi, care şi-ar da viaţa pentru iubire". Mai bine razna din iubire decât din alte motive. Cred că e timpul să te gândeşti la prefaţă, cel puţin să apuc să public înainte de a-ţi frânge aripile…Mai glumesc şi eu. Mulţumesc de gânduri şi nu uita , la iubire nu scrie interzis fiindcă ar dăuna sănătăţii, aici este invers. O noapte cu scipiri de stele în vise!

  Apreciază

  Iunie 24, 2009 la 9:37 pm

 9. Geanina Codita

  Paul ,puritatea versului, ai spus tare frumos. Dumnezeu să te binecuvânteze şi liniştea sufletului tău să ia forma cea mai frumoasă şi culoarea cea mai aleasă. Noapte de vis să ai!

  Apreciază

  Iunie 24, 2009 la 9:39 pm

 10. Geanina Codita

  @silvo , Gracias querido amigo por esta visita. Me alegra saber que te gusto el poema. ¿Quieres una noche soñando!

  Apreciază

  Iunie 24, 2009 la 9:43 pm

 11. angela

  Geaninarasaritul acesta este splendid!mi-ai luminat zilele mele orbite de munca :)sa ai parte de nopti in care rasaritul nu e o problema :)cu mare drag

  Apreciază

  Iunie 24, 2009 la 9:51 pm

 12. Dilimache

  Ma simt aici ca intr-un cuibusor din varf de munte in care ne putem aduna si priza pe indelete drogul viselor nebune; multi ar spune ca sunt dulcegarii, multi – ca suntem aerieni, insa noi suntem cei castigati cu un suflet mai frumos gata de o noua zi minunata… si numai noi intelegem de ce avem atata nevoie de noptile astea. Va imbratisez cu mult drag!

  Apreciază

  Iunie 24, 2009 la 9:56 pm

 13. Geanina Codita

  angela ,draga mea, este darul meu de la Sânziene pentru voi. Ele mi-au ţinut de urât toată noaptea ca eu să-l pot vedea , iar voi să vă bucuraţi de el. Îl pun pe suflet şi îl trimit în paşi de dans. Noapte liniştită precum un nor pufos!

  Apreciază

  Iunie 24, 2009 la 10:00 pm

 14. Geanina Codita

  Dilimache ,nu pot să spun exact de când nu am mai dormit, de câte ore sau de câte zile, însă "drogul" acesta despre care vorbeşti mă ţine trează şi permanent alături de voi, cititorii mei fideli. Va veni ziua când voi dormi suficient, deocamdată vreau să TRĂIESC. Am trimis gânduri dragi agăţate de braţul lunii. Sper să fie pe placul inimii.

  Apreciază

  Iunie 24, 2009 la 10:04 pm

 15. Dilimache

  Iata ca nu sunt singura pentru care somnul nu e altceva decat un moft :-))). Restul… e pe placul inimii, da!!! 😀

  Apreciază

  Iunie 24, 2009 la 10:09 pm

 16. Geanina Codita

  Dilimache ,cu siguranţă. Eu eram în vizită pe la tine şi citeam versurile. .Este o strofă ce m-a impresionat în mod deosebit şi o iau la mărunţit de sentimente.Îmbrăţişări!

  Apreciază

  Iunie 24, 2009 la 10:11 pm

 17. Lisandru Cristian

  Bineînţeles, pe autostrada iubirii nu există semnul interzis. În iubire trebuie să te arunci cu viteză maximă! Noapte minunată, Geanina!

  Apreciază

  Iunie 24, 2009 la 10:26 pm

 18. Geanina Codita

  Cristian ,în iubire este permisă depăşirea legală a vitezei. Aici este voie să faci tot ceea ce îţi trece prin minte pentru a fi fericit. Oamenii uită acest lucru cu o frecvenţă demnă de un cutremur. Şi noaptea ta să fie luminată de minunăţiile cerului şi ale dragostei.

  Apreciază

  Iunie 24, 2009 la 10:33 pm

 19. mmary

  "Luna , eu şi doar o steaCe liniştea îmi înstelaŞi-n colţ cu vrajă ea purtaDragostea, doar dragostea."…Buna dimineata "zambet pe cerul parfumat"…deci tu esti vinovata "de fericirea ce scanteia " in aceasta superba revarsare de zori…caci cum aftfel,decat indragostita,ar fi putut fi aceasta dimineata ce urmeaza noptii ,in care "glasul tau mangaia dragostea,doar dragostea"?cum altfel, decat, senin si incandescent in focul iubirii,ar putea fi sufletul tau,dupa ce "cu inspir canta, dragostea,doar dragostea…"?…asa ca azi, draga mea iti doresc sa te imbratiseze dragostea,doar dragostea…:)

  Apreciază

  Iunie 25, 2009 la 3:55 am

 20. simioncristian

  Foarte tonica poezia! Felicitari!

  Apreciază

  Iunie 25, 2009 la 7:08 am

 21. raza de soare

  superba poezie draga mea Geanina…luna este o muza excelenta care transmite fiorul iubirii ascuns in razele sale reci…

  Apreciază

  Iunie 25, 2009 la 8:01 am

 22. raza de soare

  app superbe instantaneele de dimineata:*

  Apreciază

  Iunie 25, 2009 la 8:02 am

 23. Geanina Codita

  @mmary ,se pare că noaptea de Sânziene a fost sfetnic bun. Am turnat dragoste din plin pentru ca ea să ajungă la voi în cantităţi cât pentru mii de vieţi. Mulţumesc de vizită şi dragostea să nu te părăsească.

  Apreciază

  Iunie 25, 2009 la 8:13 am

 24. Geanina Codita

  simioncristian ,dacă te-a readus cu mâinile pe birou în poziţia gânditorului atunci ţinta a fost atinsă de o insomniacă ce umblă prin casele voastre la ore tărzii în noapte. Zi cu multă iubire diamantată!

  Apreciază

  Iunie 25, 2009 la 8:15 am

 25. Geanina Codita

  @raza de soare ,bine ai revenit, draga mea!Da, ascunde sub privirea ei rece multă sensibilitate pe care ne-o transmite cu toată dragostea de fiecare dată. Iar noi dacă suntem suficient de abili luăm şi cu dobândă să fim siguri de ea. . Înstantaneele , de asemenea sunt pentru voi şi vi le dăruiesc cu tot sufletul. Îmbrăţişări .

  Apreciază

  Iunie 25, 2009 la 8:19 am

 26. incertitudini

  Geanina, o buna dimineatza tarzie!Dupa cum se vede treaba, sanzienele te-au inspirat!!Ai fost fata cuminte!E de biiiiiiine!!!p.s. Sa-tzi iei firul de gragaica si sa-tzi faci talisman!

  Apreciază

  Iunie 25, 2009 la 8:32 am

 27. Lisandru Cristian

  Ehe, şi ce-mi place să depăşesc viteza legală atunci când este vorba despre iubire… Nici nu accept centura de siguranţă…

  Apreciază

  Iunie 25, 2009 la 8:33 am

 28. Geanina Codita

  @incertitudini ,am luat firul draga mea! Mi-am făcut un colier de toată splendoarea şi îl voi purta permanent ca să fiu sigură că voi fi iubită toată viaţa. O zi cu iubire!

  Apreciază

  Iunie 25, 2009 la 8:35 am

 29. Geanina Codita

  @Cristian,atunci sunt pe recepţie, voi tăia amenzi de iubire pentru fiecare gest, pâna va străluci Universul. Îmbrăţişări peste normă!

  Apreciază

  Iunie 25, 2009 la 8:39 am

 30. Geocer

  Geanina, vezi ca azi e ziua pamfletului politic. Vorbim despre bufonul regelui, despre demagogi …

  Apreciază

  Iunie 25, 2009 la 9:33 am

 31. Geanina Codita

  @Geocer ,despre bufoni am tot vorbitŞi n-a ieşit încă nimicDoar Boc , la Gheorghe a căzut,În emisiunea balamuc.Am râs cu lacrimi toată noapteaPrivind cum părăseşte treaptaŞi cade-ntr-o naivitate…iar Gheorghe strigă PUBLICITATEEEE…Iată linkul şi intraţi http://video.rol.ro/gfkliq7S1c-Emil_Boc_cade_in_emisiune.htmDar nicicând să nu-ncercaţi…O zi fără astfel de evenimente, iubire, doar iubire Geocer ca să rămânem pe linia de plutire!

  Apreciază

  Iunie 25, 2009 la 9:42 am

 32. Marina-Emer

  preciosa poesia muy linda besosMarina

  Apreciază

  Iunie 25, 2009 la 11:00 am

 33. Geanina Codita

  @Marina-Emer, Bienvenido de nuevo, querida. Enviar a usted un abrazo y gran sonrisa. Un día lleno de amor!

  Apreciază

  Iunie 25, 2009 la 11:08 am

 34. amor y libertad

  apoyarnos en la luna y desde ella amar a dios, llamar a dios

  Apreciază

  Iunie 28, 2009 la 7:51 am

 35. Geanina Codita

  @amor y libertad , Dios está con nosotros en los momentos de la vida.Un gran día para usted!

  Apreciază

  Iunie 28, 2009 la 8:00 am

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s