Am legat … – Marin Sorescu

Dacă e vineri – e poezie pe pâine – Marin Sorescu

Am legat …

Am legat copacii la ochi
Cu-o basma verde
Şi le-am spus să mă găsească.

Şi copacii m-au găsit imediat
Cu un hohot de frunze.

Am legat păsările la ochi
Cu-o basma de nori
Şi le-am spus să mă găsească.

Şi păsările m-au găsit
Cu un cântec.

Am legat tristeţea la ochi
Cu un zâmbet,
Şi tristeţea m-a găsit a doua zi
Într-o iubire.

Am legat soarele la ochi,
Cu nopţile mele
Şi i-am spus să mă găsească.

Eşti acolo, a zis soarele,
După timpul acela,
Nu te mai ascunde.

Nu te mai ascunde,
Mi-au zis toate lucrurile
Şi toate sentimentele
Pe care am încercat să le leg
La ochi.

Reclame

38 responses

 1. silvo

  Buen fin de semana y felicidad

  Apreciază

  iunie 26, 2009 la 4:52 pm

 2. Geanina Codita

  @silvo,querido amigo,me gustan todos los mensajes procedentes de usted. Y yo siempre leer lo que escribe. Le deseo días llenos de amor.

  Apreciază

  iunie 26, 2009 la 4:56 pm

 3. mmary

  Foarte frumoasa aceasta poezie…si are dreptate autorul…degeaba ne legam la ochi,degeaba ne ascundem…trebuie sa privim viata cu ochii larg deschisi pentru ca sa ne putem bucura de ea..".Am legat tristeţea la ochiCu un zâmbet,Şi tristeţea m-a găsit a doua ziÎntr-o iubire."…aceasta strofa s-a asternut suav pe inima mea…sa ai zile frumoase si binecuvantate cu iubire draga mea…

  Apreciază

  iunie 26, 2009 la 5:16 pm

 4. Geanina Codita

  mmary , îmi este drag Marin Sorescu fiindcă "le leagă" atât de bine încât reuşim să vedem viaţa într-un alt fel, mai sofisticat aş spune. Acest "sofisticat" mă atrage, îmi permite să filozofez puţin cu viaţa. Îmbrăţişări calde la orele serii trimit către o prietenă minunată.

  Apreciază

  iunie 26, 2009 la 5:25 pm

 5. froZen

  minunat!

  Apreciază

  iunie 26, 2009 la 5:36 pm

 6. ajnanina

  da… te-ai prins ca se vede totul de deaupra… :)si se vede asa frumos :))

  Apreciază

  iunie 26, 2009 la 5:38 pm

 7. Geanina Codita

  @froZen ,aşa sunt poeziile lui Marin Sorescu, minunate. O seară minunată şi ţie!

  Apreciază

  iunie 26, 2009 la 5:38 pm

 8. Geanina Codita

  @ajnanina , se vede totul incredibil de sus, cât mai sus. Fericirea m-a legat la ochi şi i-a permis iubirii să mă lase SĂ VĂD. O seară plină de iubire Soresciană!

  Apreciază

  iunie 26, 2009 la 5:43 pm

 9. Mikka

  Superba intrare in seara, draga mea!Nu te mai ascunde,Mi-au zis toate lucrurileŞi toate sentimentelePe care am încercat să le legLa ochi.Minunata re-gasirea. In mijlocul propriilor simtiri, inauntrul Iubirii.Multumesc!Uite, pentru celebrarea regasirii:Am legat copacii la ochi – Angela Simileahttp://www.youtube.com/watch?v=UYTmfS2N6bg

  Apreciază

  iunie 26, 2009 la 5:46 pm

 10. Lisandru Cristian

  Ce poezie frumoasă şi ce bine că ne amintim astfel de Marin Sorescu… Scum câteva zile am terminat de recitit "Trei dinţi din faţă", iar poeziile sale sunt o adevărată mângâiere… O seară minunată îţi doresc, Geanina!

  Apreciază

  iunie 26, 2009 la 5:53 pm

 11. Geanina Codita

  Mikka ,la tine eram , citeam despre luna plină. Mulţumesc pentru melodie, am s-o ascult la reîntoarcere, acum plec iar la plimbare. Revin după miezul nopţii să citesc despre luna plină, iar şi iar şi să mă inalţ până la ea. O seară de minune!

  Apreciază

  iunie 26, 2009 la 5:53 pm

 12. Geanina Codita

  Cristian,bine ai revenit în lumea poeziei şi aşa cum spunea astăzi dragul meu cititor, anonimul pământean, în Paradisul Iubirii. O seară de vis şi poezie să ai !

  Apreciază

  iunie 26, 2009 la 5:57 pm

 13. ajnanina

  printesa, nu stiu cum se face, dar pe aici tuna din nou…ai grija cu plimbarea 🙂

  Apreciază

  iunie 26, 2009 la 6:00 pm

 14. Geanina Codita

  ajnanina ,vă mai trimit câteva semne, aşa ca să vă mai amintiţi o ţâră şi de mine. Îmi amintesc de un elev de la Timişoara care spunea tuturor când asculta o melodie că aceea este melodia mea. Aşa şi cu ploaia, poate va reuşi când şi când să vă amintească de mine.Cât despre plimbare, de-a Domnul ploaie peste plimbare. Nu renunţ nici dacă…Îmbrăţişări calde şi abia aştept să vă întâlnesc, nu numai virtual.

  Apreciază

  iunie 26, 2009 la 6:05 pm

 15. amor y libertad

  me gusta que te guste la poesía, geanina, eres de los míoste beso mucho

  Apreciază

  iunie 26, 2009 la 6:37 pm

 16. angela

  nu ma mai ascund raspunde soptit infinituldoar ca sunt atat de departeca oamenii uitasa ma planga.am gasit aici motive de a simti.plec pentru cateva zile. si stiu, cand revin – te gasesc tot aici Geanina. si e cald 🙂

  Apreciază

  iunie 26, 2009 la 8:50 pm

 17. Geanina Codita

  @amor y libertad , querido amigo,soy feliz con todo mi corazón para saber que me visita. son felices cuando sus amigos a través de las fronteras leí poemas que puse mucho amor. Estoy deseoso de volver. Una hermosa noche!

  Apreciază

  iunie 26, 2009 la 9:07 pm

 18. Geanina Codita

  @angela ,nici nu ştii cât mă bucur pentru rândurile acestea. Sunt cu gândul alături de tine , draga mea. O să fie grea absenţa, însă eu te aştept, aici, unde este iubire şi linişte. deschid larg braţele şi te strâng la piept cât pot de tare, dar voi avea grijă să nu te frâng.Drumul să-ţi fie uşor, la fel şi sufletul, draga mea.Uite, pup! Acum este mai bine, draga mea, cu siguranţă mai bine.Seară de linişte şi poezie!

  Apreciază

  iunie 26, 2009 la 9:11 pm

 19. Jacqueline Maru

  Geanina…Wow ! Marin Preda e printre preferatii mei . Scrie atat de superb…divin.Imi place mult cum le leaga pe toate…Simply the best !Intr-adevar…nu are rost sa ne ascundem…viata trebuie savurata mai ceva k o bucata buna de ciocolata!O seara faina!Te pup

  Apreciază

  iunie 26, 2009 la 9:22 pm

 20. Geanina Codita

  @Jacqueline Maru ,îl iubim pe Marin Sorescu, îi citim poeziile si luăm apoi fâsii de vers pentru a pansa sufletul. Avem nevoie de poezie, hrană spirituală, vinerea, întotdeauna.Să ai o seară de poezie, draga mea!

  Apreciază

  iunie 26, 2009 la 9:25 pm

 21. Dilimache

  Cata inspiratie a avut Sorescu sa teasa atat de frumos, precum un cocon, panza ideilor in jurul cuvintelor "nu te mai ascunde"! Si ce frumos explica totul unor suflete care primesc ceea ce cauta exact cand se ascund mai bine… Somn lin, Geanina!

  Apreciază

  iunie 26, 2009 la 11:09 pm

 22. Geanina Codita

  Dilimache ,draga mea făcui o boacănă, dădui respingere, dar gata s-a rezolvat. Iartă-mă, te rog, o fi de la iubire, nu ştiu, le mai încurc şi eu câteodată. Odată m-am suit în maşina unor tineri şi era să-i iau şi la întrebări, dar cea care trebuia să răspundă ce caută acolo, eram eu.Am încurcat maşinile, foarte naturală mă sui, mă uit la ei şi în final le zic, mă scuzaţi, cred că am greşit maşina. îţi dai seama ce faţă făcură tinerii care numărau bani la greu. Asta nu-i nimic pe lângă aventura din toamnă cu trenul. O să o povestesc odată. Asta ca să înţelegi că mai am şi momente ca cel din seara aceasta. O doamnă îmi spune mereu că tot de la iubire mi se trage. Aşa o fi.O seară faină şi ţie, draga mea.

  Apreciază

  iunie 26, 2009 la 11:23 pm

 23. Dilimache

  hahahaha, numarau bani de zor, buna treaba, si tu erai cea cu gura mare…. Cu trenul nu stiu ce-ai facut, te pomenesti ca te-a purtat in alt colt de tara,chiar abia astept un post intitulat : "C'asa e cand mintea-ti umbla pe taramul Iubirii"Ai grija de iubirea ta, in rest acceptam scuze desi clar n-avem de ce :-))).

  Apreciază

  iunie 26, 2009 la 11:29 pm

 24. Geanina Codita

  Dilimache , draga mea drag, cu trenul a fost cam aşa:Veneam de la Arad de la un concur cu nişte elevi. Îmi dă tipa biletul la casă, ca niciodată îmi şi arată ce număr am la vagon.Mergem pe domnul peron şi fatalitate, opreşte în faţa noastră vagonul ce purta numărul biletului meu. culme, nu era scris pe o plăcuţă ca la celelalte, ci un afiş cât o zi de post. îi spun tipului de pe scară, controlorul:-Vă rog, trebuie să urcăm-Doamnă nu am la cuşetă pe nimeni din Arad.-Domnule, sunt cu aceşti copii ce trebuie să ajungă acasă, aşa că…-M-am uitat la el puţin mai nu ştiu cum, mi-au spus copii după că…S-a dat tipul, adică mi-a luat şi bagajele şi pleacă trenul.-Acum vă rog biletele…Stupoare…-Unde mergeti, doamnă?_La Bucureşti.Încântat, acesta este trenul de Curtici.Adică mergeam spre graniţă…

  Apreciază

  iunie 26, 2009 la 11:38 pm

 25. Dilimache

  Hahaha :-))) cum mai, si cu copiii dupa tineee? Vai ce dragut, i-ai distrat si pe ei un pic… ca tu erai deja distrata rau vad :-)))))))) Macar plateati supliment si vizitati si voi Budapesta, Viena, ceva… Ma gandesc ce satisfacut era tipul, doar el iti spusese saracul , dar nu te pui cu Geanina-ndragostita :-)))Somnic usor, merci pt zambete!

  Apreciază

  iunie 26, 2009 la 11:47 pm

 26. Geanina Codita

  Dilimache ,daaaaaaaa, şi apoi tot eu îl iau la întrebări şi zic:-Păi, de ce nu mi-ai spus , domnule.-Eu v-am spus doamnă, dar decât palme, mai bine bagaje cărate.Am multe amintiri de acest gen, cu mine e greu să te plictiseşti spun îngerii. Nu ştiu exact cum e cu mine, ştiu doar că trăiesc totul cu pasiune, iar asta e suficient. Mulţumesc pentru cuvintele tale referitor la subiectul postării şi pentru comentarii, iar dacă ai zâmbit, sunt fericită.O noapte cu vise de perlă, draga mea!

  Apreciază

  iunie 26, 2009 la 11:53 pm

 27. Dilimache

  Eiii draga babei, nu te las eu asa usor. Mi-a sarit somnul, cum se zice prin Moldovea, si ma cuprinse asa un dor de nu-stiu-ce incat am mai scris cateva randuri.Ma bucur mult de tot ca nu sunt singura cu capul undeva prin nori care iubeste noaptea. Somnul aduce cele mai crancene razboaie cu mine si rareori invinge.Domnul cheferist avea dreptate saracutul, la cat de hotarta pareai nu cred ca avea vreo sansa 😛 Gata acum chiar plec, sper sa fii la fel de decisa si cand iei trenul viselor, iar destinatia sa-ti fie o frantura de Rai!

  Apreciază

  iunie 27, 2009 la 12:22 am

 28. Geanina Codita

  @Dilimache ,eu credeam că deja visezi, dar nu a fost chiar aşa. Am citit pe nerăsuflate şi rândurile mi-au spus totul. O noapte cu vise care să-ţi aducă orizontul la tâmple.

  Apreciază

  iunie 27, 2009 la 12:29 am

 29. Geocer

  Draga Geanina, Sorescu se numara printre poetii mei de suflet. L-am "descoperit" acum aproape de 30 de ani pe vremea cand eram liceean si nu m-am despartit de poezia lui nici pana azi.

  Apreciază

  iunie 27, 2009 la 2:25 am

 30. DAVELLA si MARIO

  Buna Geanina si sa-ti fie de bine rulada…In ultimele zile m-au cam napadit problemele, dar vinerea este o zi speciala pe blogul tau, asa ca semnez si eu condica sufletului. Iti doresc draga mea un week-end minunat si luminos sufleteste!

  Apreciază

  iunie 27, 2009 la 3:56 am

 31. orianda

  Marin Sorescu!!!E genial! A fost si va ramane!Poezia e excelenta! Nici legati la ochi nu putem fugi din fata destinului! Degeaba ne ostenim sa ne ascundem …. dupa ce?! propriile noastre pleoape?! Imposibil!Sunt de parere ca viata trebuie privita drept in ochi! Cu stoicism si fara pic de urma de regret sau teama! :)Te-am pupat!

  Apreciază

  iunie 27, 2009 la 5:45 am

 32. Geanina Codita

  Geocer,chiar mă bucur să aflu acest lucru. Ce ne-am face fără poezie, dragă Geocer?Viaţa însăşi este o poezie, mai ritmată, mai albă-neagră, dar unde ar fi frumuseţea ca ea să fie mereu aceeaşi. O zi precum poezia lui Sorescu în care plăcerea dezlegării să fie a ta.

  Apreciază

  iunie 27, 2009 la 7:42 am

 33. Geanina Codita

  DAVELLA si MARIO ,draga mea dragă, mă terminaşi cu rulada de căpşuni. Şi acum mă ling pe botic şi degeţele de bună ce a fost. O să revin pentru alt desert de zile mari. Îmbrăţişări calde,ţie şi familiei!

  Apreciază

  iunie 27, 2009 la 7:45 am

 34. Geanina Codita

  orianda ,draga mea, oricât ne-am ascunde după degete vine ziua când lucrurile devin realitate. Astăzi vorbim despre poezie şi iubire, iar asta nu poate decât să ne facă ziua mai frumoasă.Gânduri frumoase trimit către tine, draga mea!

  Apreciază

  iunie 27, 2009 la 7:48 am

 35. Ioana(DarkDrama)

  intotdeauna cand descopar o poezie a lui nichita am senzatia ca vorbele sunt prea mici si prea putine.La examen a fost bine…usurel subiectul,urmatorul este marti:)) la istorie(Acolo chiar n-am nicio emotie.)sa ai un weekend superb!imbratisari!

  Apreciază

  iunie 27, 2009 la 8:19 am

 36. Mariana

  Geanina, iată o poezie în dar pentru minunatul tău răspuns la întrebarea ,,Cât de importantă este o îmbrăţişare?"( 25 iunie 2009, dorind a vă îmbrăţişa cu căldura întregii mele fiinţe….)Dor de îmbrăţişareAş vrea să am braţe de floareSă vă pot atinge uşor inimac-o-mbrăţişare de miresme,şi cu-o atingere de petale…Aş vrea să am braţe de luminăSă vă pot îmbrăţişa privireaCu-o rază duioasă de iubireSau cu-un curcubeu de dor.Aş vrea să am braţe de izvoare Să vă pot cuprinde tâmpla fierbinteCu unda răcoroasă a dimineţiiÎn care strălucesc oglinzi de cer…Aş vrea să am braţe de copilSă vă pot cuprinde braţul vostruCa un vlăstar fraged alipit strânsDe viţa ce-şi aşteaptă rodul…Aş vrea să am şi pentru voibraţe de mamă sau de tată, sau de soră mai mareSă vă pot strânge la pieptPână când inimile vor cântaÎn aceeaşi măsură a iubiriiŞi-n acelaşi ritm de dor…Aş vrea să vă pot cuprinde linÎn braţele rugăciunii de searăŞi să duc tot suspinul vostru ,Şi tot geamătul însinguratMai sus de norii grei şi trişti …Aş vrea să am braţe de îngerCu praf de stele pe aripi sidefiiSă vă pot purta în zbor legănatÎn imbrăţişări albe nesfârşite.Aş vrea să am braţe de Cer,Braţe divine de Tată înduioşatŞi privire blândă, iertătoare, să vă pot îmbrăţişa tandrucând veţi păşi pe pragul Veşnciei…Dar, nu am decât aceste braţe Ce tremură la gândul atingerii…Cu-acestea aş vrea să vă dăruiescÎmbrăţişarea prieteniei dintre inimi,Vouă, celor ce-mi sunteţi aproapele meu,Căruia i-am destăinuit prin versSau prin lacrimi şi tăceriparte din sufletu-mi fremâtând de dor.Primiţi această atingere ca de zefirA îmbrăţişării mele de poem …

  Apreciază

  iunie 27, 2009 la 12:07 pm

 37. Geanina Codita

  Ioana(DarkDrama) ,draga mea, asemeni lui Nichita, îi păstrăm respect şi lui Marin Sorescu pentru scrierile sale.Mă bucur să aflu că totul merge foarte bine la examenele pe care le susţii, ţin pumnii în continuare şi urmăresc pas cu pas evoluţia ta. O zi frumoasă!

  Apreciază

  iunie 27, 2009 la 12:30 pm

 38. Geanina Codita

  Mariana , mulţumesc de dar, draga mea, l-am primit cu sufletul deschis , iar braţele te-au strâns într-o îmbrăţişare de zile mari.Pupici peste normă trimit către tine, draga mea.

  Apreciază

  iunie 27, 2009 la 12:33 pm

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s