PA – 82 de cuvinte – "O secundă…"

© Călin Hera – PA – Boală care se ia!

Călin Hera – prieten drag în această lume a blogurilor – ne-a propus de la bun început PA-urile, proză arhiscurtă prin care trebuie să transmiţi ceea ce ai de spus în doar 82 de cuvinte. Se pare că este contagioasă ideea, astfel că încerc să intru şi eu în joc, încetul cu încetul…

Eu m-am contaminat de la prietenul nostru Cristian Lisandru…

O văzuse lângă vitrina magazinului de bijuterii. Era acolo, strălucea, iar el o privi cu nesaţ, preţ de câteva secunde…
De atunci se ducea zilnic să o întâlnească, privea vitrina ore în şir sperând că o să apară.
Singura lui hrană tolerată era acestă aşteptare ce-i mistuia trupul.
A reapărut, după o săptămână, iar el era cel mai fericit om de pe pământ.
Traversa strada, se îndrepta către el, însă, în faţa lui o aştepta altul de o săptămână şi… o secundă…

Sursa foto – http://images.google.ro/images

Reclame

50 responses

 1. silvo

  Me gustan los textos que pones en las entradas, buena semana Geanina

  Apreciază

  iunie 28, 2009 la 9:20 pm

 2. Geanina Codita

  @silvo ,querido amigo,es una historia de amor sobre una joven que amaba a una chica que se reunieron cerca de una tienda.Esta expectativa, que podía comer que vuelva a aparecer. Los ingresos esperados y largo día, pero luego aprende que la niña estaba enamorada de otro Yo sé de un segundo antes.Una maravillosa semana para ti también.

  Apreciază

  iunie 28, 2009 la 9:26 pm

 3. mmary

  vai,vai…cum se poate asa ceva Geanina ?sa nu-i daruiesti tu omului o secunda in plus?…vai , vai …:)…uite ! eu iti daruiesc toate secundele de care ai nevoie pentru ajunge la timp,la toate intalnirile cu IUBIREA, toate razele de suras ,necesare pentru a le insenina, si naravase picaturi de ploaie, venite pentru a te purta ,printre torente de visare… asa… ca nu mai poti scapa…ha-ha-ha…IUBIREA este calea ta…optzeci si doua de cuvinte…pa…pa…:)

  Apreciază

  iunie 29, 2009 la 5:40 am

 4. Geanina Codita

  @mmary,sunt rea, nu-i aşa?după ce că nu a dormit o săptămână , acum nu mai doarme toată viaţa.Era atât de fericit că îi zâmbeşte şi că se îndreaptă către el, iar într-o secundă totul sare în aer.Se mai întâmplă…Îmbrăţişări, draga mea!

  Apreciază

  iunie 29, 2009 la 5:51 am

 5. mmary

  …esti rea de nu mai poti de BUNAAAAAAAAAAAAA….BUNAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA…

  Apreciază

  iunie 29, 2009 la 6:05 am

 6. Geanina Codita

  @mmary ,ar vrea bărbaţii să fiu aşa, probabil.Ştii cum îmi spuneau băieţii într-o tabără la Suceava?"Inimă de gheaţă"Nu aş fi aflat asta în veci dacă nu îmi scria ulterior o scrisoare, rânduri aşternute pe o hârtie roz şi dată cu parfum de nu se poate…Asta se întâmpla acum… mulţi , mulţi ani…Si acum spun la fel bărbaţii…Pupici geaninoşi.

  Apreciază

  iunie 29, 2009 la 6:12 am

 7. irina

  Se intampla de multe ori in viata asa…ca totul sa depinda de o secunda…Salutari de la malul marii

  Apreciază

  iunie 29, 2009 la 6:43 am

 8. Geanina Codita

  @irina,aş completa… nu numai în iubire.Bine ai revenit, dragă prietenă!Primesc darurile de la malul mării şi pentru o secundă încerc să îmi imaginez că sunt acolo…O săptămână cu soare şi valuri care să-ţi aline toate secundele!

  Apreciază

  iunie 29, 2009 la 6:47 am

 9. gabriela

  o secunda geanina nu se poate,cum sa schimbat viata omului intr-o secunda,dureros dar a meritat…)))

  Apreciază

  iunie 29, 2009 la 7:33 am

 10. Geanina Codita

  @gabriela,draga mea, a dat roade pentru cel ce ajunsese la timp, adică pentru cel care a avut aliat acea secundă.Celălalt probabil , mai aşteaptă şi astăzi, cred că nu a mai părăsit locul de teamă să nu fie altcineva în avans cu secunda vieţii.Te imbrăţişez la secunda potrivită, sper!

  Apreciază

  iunie 29, 2009 la 7:41 am

 11. Dilimache

  foarte interesant exerciitul acesta frumos…. dar/… inima de gheata", tuuuuuuuuuuu? Cred ca n-au stiut din ce colt sa ridice valul misterios pentru a te descoperi cu adevarat.. 🙂

  Apreciază

  iunie 29, 2009 la 8:05 am

 12. Geocer

  Ce ti-e si cu secundele astea !!!

  Apreciază

  iunie 29, 2009 la 8:07 am

 13. Lisandru Cristian

  Uraaaaa, Geanina scrie şi PA! Foarte frumos textul. E clar că aceasta este o boală care se ia. O frumoasă boală literară care ne cuprinde încetul cu încetul şi ne strânge în braţe. Pentru mine, aceste PA-uri au devenit o relaxare indiscutabilă… La mai multe, Geanina!

  Apreciază

  iunie 29, 2009 la 8:14 am

 14. Geanina Codita

  @Dilimache ,cred că e foarte greu cu mine…Dacă ştii "paşii de vals" şi "pozia piciorului" poţi fi sigur de reuşită.Acestea două sunt esenţiale în ceea ce mă priveşte.Gheaţa se va topi cum nu-ţi închipui şi văpaia nu se va stinge în veci.Îmbrăţisări!

  Apreciază

  iunie 29, 2009 la 8:15 am

 15. Geanina Codita

  @Geocer,greu cu secundele, greu cu metaforele…Grea viaţă, Geocer…Metafora nopţii, gândurile mele bune la început de săptămână!

  Apreciază

  iunie 29, 2009 la 8:18 am

 16. Geanina Codita

  @Cristian, nu e cine ştie ce scrierea asta a mea, dar sper că voi face totul cât mai bine pe viitor.Mă bucură gândul că ai zâmbit dimineaţă la aflarea veştii că m-am apucat să scriu şi PA-uri, mulţumesc pentru susţinere şi sper să fii la secunda potrivită în locul potrivit…Concediu plăcut şi scrieri cât mai frumoase!

  Apreciază

  iunie 29, 2009 la 8:23 am

 17. elena marin-alexe

  O secunda, este hotaratoare in foarte multe situatii si daca ne-am da seama….am pretui 'actuala secunda', care nu se mai intoarce.O saptamana cu bucurii iti doresc!

  Apreciază

  iunie 29, 2009 la 8:28 am

 18. Geanina Codita

  elena marin-alexe,draga mea dragă, ai sesizat incredibil ceea ce am vrut să subliniez.Secunda aceea… dacă reuşim să fim acolo…O săptămână plină de secunde frumoase!

  Apreciază

  iunie 29, 2009 la 8:33 am

 19. Lisandru Cristian

  Mulţumesc şi eu pentru urări, sunt pe ultima sută cu pregătirile inerente pentru plecare, dar citirea blogurilor pe care le am în feedreader mnu poate fi abandonată… Sunt convins că ne vei încânta şi cu alte PA-uri excelente! O zi minunată îţi doresc!

  Apreciază

  iunie 29, 2009 la 8:56 am

 20. Leo

  La mai multe PA-uri ! Virusul de raspandeste cu rapiditate…

  Apreciază

  iunie 29, 2009 la 9:04 am

 21. orianda

  82 de cuvinte – le-ai cules atenta si pot sa iti spun ca ai ales bine! Povestea e asa cum au fost toate, excelente!Sa nu te opresti niciodata!Esti o bucurie pentru noi toti!

  Apreciază

  iunie 29, 2009 la 9:08 am

 22. Geanina Codita

  @Cristian ,să ai un concediu aşa cum ai visat şi l-ai pregătit, să scrii cât se poate, iar eu încerc să mai scriu câteva PA-uri, poate îmi ies…Soare şi voie bună la drumul spre munte!

  Apreciază

  iunie 29, 2009 la 9:08 am

 23. Geanina Codita

  Leo ,bine ai venit!Contagioasă boală, ne-a cuprins şi nu cred că mai avem scăpare.Să-ţi fie ziua frumoasă precum gândurile!

  Apreciază

  iunie 29, 2009 la 9:10 am

 24. Geanina Codita

  orianda ,onorată de comentariu.Toţi, probabil am avut de-a face cu acestă secundă în diverse situaţii, Ceea ce sper, este că am reuşit să întoarcem secunda în favoarea noastră pentru ca viaţa să fie cum ne-o dorim.Îmbrăţişări peste normă, draga mea dragă!

  Apreciază

  iunie 29, 2009 la 9:13 am

 25. orianda

  Geanina, imbratisarile tale imi fac atat de bine!Esti geniala!…si o prietena de nadejde!Te imbratisez de mii de ori! ( si n-ma depasit inca norma ) O zi buna!

  Apreciază

  iunie 29, 2009 la 9:44 am

 26. Geanina Codita

  orianda,sunt cel mai simplu om din Univers.Singura mea ieşire din comun este trăirea clipei cu intensitate.Am spus-o de mii de ori şi repet cu aceeaşi plăcere, iubesc oamenii şi viaţa, de aici pleacă fericirea.Pupicii geaninoşi pleacă în transport dublu ca să fiu sigură că totul va fi aşa cum trebuie.Săptămână strălucită, draga mea!

  Apreciază

  iunie 29, 2009 la 10:05 am

 27. Mikka

  Foarte concentrata pastila asta de asteptare…Frumos, foarte frumos PA.Si foarte adevarata, istoria asta. Candva, am insotit o prietena care a patit exact asa cu "colierul ei de turcoaze"… Too late…Eiii…De atunci, intre timp, a descoperit diamantul… :))))

  Apreciază

  iunie 29, 2009 la 10:48 am

 28. Geanina Codita

  Mikka ,draga mea dragă, eram prin casă, fac pregătirile ca totul să fie perfect pentru primirea trupei.Mulţumesc de comentariu, spumos ca de fiecare dată.Ni se pot întâmpla astfel de "secunde".Mi-a plăcut întâmplarea prietenei, mai ales finalul.Îmbrăţişări peste normă, draga mea dragă!

  Apreciază

  iunie 29, 2009 la 11:00 am

 29. starsgates

  Ce mult conteaza o…secunda!:)

  Apreciază

  iunie 29, 2009 la 11:14 am

 30. Geanina Codita

  @starsgates ,da, poate fi secunda fiecăruia dintre noi.Bine ai revenit, draga mea!Sper că te-ai distrat de minune pe unde ai fost.Un început de săptămână foarte bun să ai!

  Apreciază

  iunie 29, 2009 la 11:18 am

 31. orianda

  O sa impart pupicii geaninosi la copii de pe sectie, ca tot merg in tura de noapte!Si o sa le daruiesc di imbratisari – unele de la mine, altele de la tine – ca tot spuneai ca sunt peste norma!:)…si totul va fi in regula!O seara placuta!

  Apreciază

  iunie 29, 2009 la 3:03 pm

 32. Geanina Codita

  orianda,mulţumesc , draga mea.Să curgă pupicii geaninoşi peste suflete cu dragoste, bucuria din ochii copiilor să ajungă până la mine, vreau să o văd ca să mă pot bucura cu ei, cu voi.Îţi urez o noapte uşoară, draga mea!

  Apreciază

  iunie 29, 2009 la 4:48 pm

 33. incertitudini

  Felicitari, Geanina! Virusul asta este pozitiv!

  Apreciază

  iunie 29, 2009 la 4:51 pm

 34. Geanina Codita

  @incertitudini ,mulţumesc, draga mea. Dacă tot ai venit în vizită, mă gândeam să îţi spun că am in minte un PA cu un tip care măsura fustele.Ai auzit ceva, ştii de el?Pupici geaninoşi peste normă.

  Apreciază

  iunie 29, 2009 la 4:58 pm

 35. simioncristian

  Incredibil cum poate iesi ceva atat de frumos din atat de putine cuvinte!

  Apreciază

  iunie 29, 2009 la 5:11 pm

 36. Geanina Codita

  @simioncristian ,bine ai revenit.am încercat preţ de 10 minute să creionez ceea ce voi citiţi. Mai mult mi-a luat să număr cuvintele.O seară de minune să ai!

  Apreciază

  iunie 29, 2009 la 5:19 pm

 37. Mugur

  Geanina, mi-a placut mult PA-ul tau! E desprins din realitate! Oare de cate ori nu ne fecam curaj si preferam sa privim de la distanta, asteptand…? Si, de cele mai multe ori, la un moment dat ajungem sa privim doar vitrina…

  Apreciază

  iunie 29, 2009 la 7:27 pm

 38. Geanina Codita

  @Mugur ,exact aşa stau lucrurile. Ştii vorba aceea "viaţa bate filmul",toate scenariile sau aproape toate sunt inspirate din realitate.O noapte de vis şi nu uit de îmbrăţişările fără normă!

  Apreciază

  iunie 29, 2009 la 7:47 pm

 39. Dinora

  Hola! vine a saludarte, me cuesta un poco leerte, pero ya verás que pronto te comentoSaludos desde Mexico ~_^

  Apreciază

  iunie 30, 2009 la 4:58 am

 40. incertitudini

  Draga Geanina, tipul cu masuratorile, moshlica verzuliu te-a captivat pentru eternitate..n-am ce sa fac.

  Apreciază

  iunie 30, 2009 la 6:57 am

 41. Mariana

  Ţi-a ieşit superbă această încercare…Tare mă tem că în curân voi încerca şi eu :)Iată o altă întrebare care mă frământă: ,,Cât de importantă este privirea în relaţii?" Dacă ai un răspuns, te aştept aici cu mult dor în privire :)http://psalmdedor.blogspot.com/2009/06/cat-de-importanta-este-privirea-in.html

  Apreciază

  iunie 30, 2009 la 8:48 am

 42. Geanina Codita

  @Dinora , Hola,bueno porque le pasó a mi. Yo siempre visita de placer.Un gran día para usted!

  Apreciază

  iunie 30, 2009 la 10:10 am

 43. Geanina Codita

  @incertitudini ,draga mea dragă, îmi este imposibil ca atunci când citesc numele tău să nu mă gândesc la el , să nu-mi imaginez cât chin era pe capul lui şi în acelaşi timp câtă plăcere.Te îmbrăţişez cu drag!

  Apreciază

  iunie 30, 2009 la 10:12 am

 44. Geanina Codita

  @Mariana ,mulţumesc de aprecieri şi te rog să ai o ţâră curaj , sigur vei reuşi.Este un tip de scriere interesant, pot să spun că a avut o idee excelentă Călin, iar Cristi m-a determinat prin PA-urile create de el să încerc şi tipul acesta de proză.Să ai o zi minunată!

  Apreciază

  iunie 30, 2009 la 10:16 am

 45. raza de soare

  extraordinar…proza scurta…frumos de tot…mai ales ca povestea chiar mi-a placut…un final neasteptat…o zi plina de imbratisari si momente placute…

  Apreciază

  iunie 30, 2009 la 11:32 am

 46. Călin Hera

  Sunt încântat că te-ai apucat de scris PA-uri. Si că ai început de la o cotă înaltă.

  Apreciază

  iunie 30, 2009 la 11:41 am

 47. Ioana(DarkDrama)

  mi-a placut la nebunie textul asta..parca a fost textul potrivit la momentul potrivit. a fost nesperat de bine azi la examen la istorie…inca 2 si gata.:)imbratisari

  Apreciază

  iunie 30, 2009 la 11:51 am

 48. Geanina Codita

  @raza de soare,pentru acest lucru le mulţumesc celor doi oameni, Călin şi Cristi, care fac acest lucru de ceva vreme, trebuie să recunoaştem că o fac foarte bine.Fericită sunt să aflu rezultatul acestui PA, multe reacţii pozitive în care am încredere.Îmbrăţişări fără normă, draga mea!

  Apreciază

  iunie 30, 2009 la 2:08 pm

 49. Geanina Codita

  Călin Hera ,onorată de vizită.Bine ai revenit de pe meleaguri străine!Am spus şi altor cititori, fără tine şi Cristi nu scriam acest PA.Vă mulţumesc pentru ceea ce faceţi cu mintea, imaginaţia şi tastatura.Citim frumosul din voi, bucuria de a scrie şi gândurile voastre.Ce poate fi mai minunat?Mulţumesc pentru aprecieri, sper să nu vă dezamăgesc.O seară de minune să ai!

  Apreciază

  iunie 30, 2009 la 2:12 pm

 50. Geanina Codita

  Ioana(DarkDrama) ,fericită sunt să aflu părerea ta pozitivă cu privire al ambele aspecte, bacalaureat şi PA.Te îmbrăţişez şi îţi ţin pumnii pentru probele rămase.Îmbrăţişări şi nu uita că sunt cu gândul la tine!

  Apreciază

  iunie 30, 2009 la 2:27 pm

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s