PA – 82 de cuvinte – “Conştiinţa…”

Conştiinţa: – Ai făcut-o?

El:- Da…

Conştiinţa :- I-ai pălmuit bine sufletul?

El:- OOOOO, încă ce fel!!

Conştiinţa : – Şi…eşti mulţumit???

El:- Pe moment, orgoliul nu mai putea de încântare…

Conştiinţa : – Acum?

El:- Acum, deşi… nu sufletul meu a luat palmele…plânge…

Conştiinţa : – Eşti tâmpit?

El:- Da…

Conştiinţa : – Chiar eşti , dacă recunoşti…

El:- Conştiinţa mea …
O să-i cer iertare…
Apoi… dispar definitiv, cât încă mai am demnitate…
O voi îndrăgi veşnic, iar sufletul meu va primi mereu palme fiindcă n-am respectat-o…
Nu ştiu cum va fi viitorul meu, dar prezentul nu mă mai suportă…
O merit…

Reclame

42 responses

 1. silvo

  Parece que no puede soportar el presente, una pena, buena noche Geanina

  Apreciază

  iulie 15, 2009 la 10:13 pm

 2. Geanina Codita

  silvo algunos ya no soportan, ya que así lo enseñó a mentir permanentemente. Por lo que no se encuentran para obtener más apoyo de ellos mismos.Una hermosa noche!

  Apreciază

  iulie 15, 2009 la 10:36 pm

 3. ajnanina

  da, da, pana la urma tot orgoliul vorbeste…la ce bun retragerea si suferinta orgolioasa, daca raul facut celuilalt ramane nereparat?nu e suficient sa ceri iertare.cel care a gresit, cere tot e lde la celalalt…nu e suficient. greseala trebue reparata.superbe cuvinte, oricum…o zi superba…

  Apreciază

  iulie 16, 2009 la 4:37 am

 4. Ana-Maria

  Geanina…io n-am priceput foarte bine care e problemul cu constiinta asta,insa am eu o vaga senzatie ca cineva te-a suparat.Si asa cum scri tu,daca mai are un dram de demnitate sa o taie dracului unde vede cu ochii,cu coada intre picioare…Te pup si sa ai o zi la superlativ!

  Apreciază

  iulie 16, 2009 la 4:56 am

 5. mmary

  Interesanta conversatie…dar oare cati dintre noi o constientizam chiar daca o auzim???Eu cred ca pt. a o auzi trebuie sa intram in interiorul nostru si sa ne simtim aici" acasa ",chiar daca dispozitiile noastre launtrice ne zapacesc sau ne fac peste masura de fericiti…si ,in oricare din aceste situatii,trebuie sa avem grija sa nu-i ranim pe cei din jur…sa nu la insangeram inima…chiar daca ea,prin natura ei ,e plina de sange…tu Geanina,esti un suflet privilegiat,reversi nesfarsite zambete asupra sufletelor noastre,fie ca ele sunt oglindite in raze de soare ,sau in cristaline picaturi de ploaie…iti doresc sa fi imbratisata de Divinitate…

  Apreciază

  iulie 16, 2009 la 5:42 am

 6. gabriela

  o merita,dar poate ii trebuie mai mult decat palme in viitor..))

  Apreciază

  iulie 16, 2009 la 6:19 am

 7. ivanuska

  Neanesteziată cu coniac, conştiinţa devine foarte limbută!

  Apreciază

  iulie 16, 2009 la 6:24 am

 8. Lisandru Cristian

  "El:- Conştiinţa mea …O să-i cer iertare…Apoi… dispar definitiv, cât încă mai am demnitate…O voi îndrăgi veşnic, iar sufletul meu va primi mereu palme fiindcă n-am respectat-o…Nu ştiu cum va fi viitorul meu, dar prezentul nu mă mai suportă…O merit…" – frumos PA, ca un strigăt… Mi-a plăcut dialogul şi ideea de iertare solicitată conştiinţei. Astfel de exerciţii sunt întotdeauna utile… Geanina, o zi cât mai bună îţi doresc…

  Apreciază

  iulie 16, 2009 la 6:57 am

 9. INCERTITUDINI

  parca se spune ceva,undeva, de un drum pavat cu intentii bune..

  Apreciază

  iulie 16, 2009 la 8:31 am

 10. Geanina Codita

  ajnanina ,draga mea dragă, tare dor mi-era de tine.Câtă dreptate ai, facem răul şi apoi nu avem linişte…Aşa cum spui şi tu…răul a fost deja făcut, după ce tai, ca să uneşti trebuie să faci nod…Nodurile…rămân noduri, indiferent cât am vrea să credem că nu este aşa.Te îmbrăţişez peste normă, draga mea dragă!

  Apreciază

  iulie 16, 2009 la 8:32 am

 11. Geanina Codita

  Ana-Maria ,abia reuşesc să răspund la acest comentariu…din cauza faptului că râd în hohote…Eşti de-a dreptul minunată …Cititorii cu siguranţă vor râde şi ei în hohote.Iar cel(a) care are conştiinţa încărcată, nu are nicio legătură cu viaţa mea sentimentală, care este foarte bună.Îmbrăţişări peste normă draga mea dragă!

  Apreciază

  iulie 16, 2009 la 8:51 am

 12. Geanina Codita

  mmary,am citit şi recitit comentariul de câteva ori…M-ai lăsat fără cuvinte, draga mea dragă.Vă dăruiesc zâmbetele cu tot sufletul, aşa se întâmplă şi cu scrierile mele.Îmi iubesc şi respect cititorii enorm.Pupici geaninoşi în cantităţi industriale.

  Apreciază

  iulie 16, 2009 la 8:55 am

 13. boss

  Geanina… oare asa se intampla?O zi frumoasa!

  Apreciază

  iulie 16, 2009 la 9:11 am

 14. Geanina Codita

  gabriela ,draga mea, dulce răspuns, nu ştiu de ce am avut impresia că îmi spune fiica mea acest lurcru.O zi de mare frumuseţe, draga mea!

  Apreciază

  iulie 16, 2009 la 9:14 am

 15. Geanina Codita

  ivanuska ,să înteleg că o ţii mereu anesteziată, prieten drag?

  Apreciază

  iulie 16, 2009 la 9:15 am

 16. Geanina Codita

  Cristian ,un strigăt ce a ajuns cu siguranţă la destinatar.Sper din suflet să înţeleagă că nu te poţi juca cu sufletele oamenilor, nu le poţi călca în picioare numai pentru că orgoliul e mai presus decât orice.Mizez pe fărâma de conştiinţă pe care …sper că o mai are..Îmbrăţisări peste normă, prieten drag!

  Apreciază

  iulie 16, 2009 la 9:22 am

 17. Geanina Codita

  INCERTITUDINI ,minunat răspuns, draga mea dragă.Mă gândesc acum câţi ajung să parcurgă acest drum pavat cu bune intenţii…Îmbrăţişări peste normă, draga mea dragă!

  Apreciază

  iulie 16, 2009 la 9:30 am

 18. Geanina Codita

  boss ,aşa ar trebui să se întâmple.Unii mai au încă conştiinţa sănătoasă, alţii se dau experţi în ale conştiinţei, dar nu mă întreba ce urmează…după atâtea expertize…O zi de mare minune să ai, Cătălin!

  Apreciază

  iulie 16, 2009 la 9:37 am

 19. Mikka

  Poate o fi mai simplu un "reset"?Sau e nevoie uneori de "install" cu un "erase" prealabil?Ma prefac a ma pricepe… :))) da cu Constiinta e greu… Nu scapi asa usor… Si totusi… Problemele ce constiinta exista doar "din motive" de orgoliu.Cand acesta dispare, poate sa fie vant ori soare, nu importa…Nu stii, nu auzi si nu vezi ceea ce nu are legatura cu tine, fiindca "tine" a disparut… Ramane doar miezul luminos al fiintei noastre. Constiinta pura, clara, linistita.Exista doar frumusetea vietii care merita privita tot timpul… Asta merita toata atentia noastra. Doar ea este reala, restul… simple si trecatoare furtuni interioare. Prefer vremea buna.O zi insorita si de minune iti urez, draga mea, si tuturor cititorilor tai!

  Apreciază

  iulie 16, 2009 la 10:29 am

 20. simioncristian

  Sigur nu era constinata mea? Parca am recunoscut-o!

  Apreciază

  iulie 16, 2009 la 10:37 am

 21. anielle

  Am avut si eu la un moment dat intentia de a scrie ceva asemanator pe blogul meu si culmea, pentru acelasi destinatar. Dar mi-am vazut de ALE MELE.Unele persoane trebuiesc pur si simplu ignorate .O zi frumoasa iti doresc, draga Geanina ! 🙂

  Apreciază

  iulie 16, 2009 la 11:24 am

 22. Geanina Codita

  Mikka ,"cu Constiinta e greu… Nu scapi asa usor… "Câtă dreptate ai, draga mea.Important este să realizăm la timp cum stau lucrurile şi cu demnitate să acceptăm că am greşit.Fiecare reacţionează conform temperamentului şi…mă rog , parcă nu mai contează…Conştiinţa mea este teribil de veselă astăti, fericită, împlinită şi veşnic îndrăgostită de oameni şi viaţă.Zâmbeste la mine şi îmi spune:"Geanina, eşti norocoasă cu atâţia cititori de calitate care-ţi trec pragul!"Iar eu îi răspund: "Norocoasă???!!!puţin spus…" Încă o ocazie de a mulţumi cititorilor mei fideli, în faţa cărora mă înclin!O zi de mare frumuseţe şi ţie, draga mea dragă!

  Apreciază

  iulie 16, 2009 la 12:39 pm

 23. Geanina Codita

  simioncristian ,NUUUUUUUUUUUUUUUUU, tu mi-eşti atât de drag, încât sunt convinsă că nu poate fi vorba despre tine.Crezi că mai citeam eu aşa cu interes postările tale dacă simţeam o conştiinţă de acest fel?????Pupici geaninoşi care să alunge astfel de gânduri despre conştiinţă.

  Apreciază

  iulie 16, 2009 la 12:41 pm

 24. Lisandru Cristian

  Imposibil să nu existe o fărâmă de conştiinţă…

  Apreciază

  iulie 16, 2009 la 1:29 pm

 25. Geanina Codita

  Cristian ,toţi oamenii au ceva bun, cât de puţin dar au acest bun în suflet.Conştiinţa mea tocmai ce era la un masaj cu binecunoscutul ulei de măsline extravirgin, încearcă biata din răsputeri să se trezească la realitate.Gânduri bune către tine, prieten drag!

  Apreciază

  iulie 16, 2009 la 1:42 pm

 26. Lisandru Cristian

  Gânduri bune şi ţie… Iar ulei extravirgin? Simt cum alunec pe panta gândurilor…

  Apreciază

  iulie 16, 2009 la 1:52 pm

 27. Ioana(DarkDrama)

  ce tare mi-a placut treaba asta cu : esti tampit?da.:))

  Apreciază

  iulie 16, 2009 la 1:53 pm

 28. Geanina Codita

  Cristian ,e bun la toate, în cazul de faţă nu mai rugineşte conştiinţa, cât despre gânduri, imaginaţie ştiu că ai, din câte citesc pe blogul tău…aşa că….spor…

  Apreciază

  iulie 16, 2009 la 1:57 pm

 29. Geanina Codita

  Ioana(DarkDrama) ,am râs mult astăzi, dar comentariul tău mi-a stârnit hohote de râs.Îmi curg lacrimile…de râs, nu mai pot, deja mă doare capul de atâta râs, fată deşteaptă şi frumoasă!Îmbrăţişări peste normă, le meriţi fără drept de apel!

  Apreciază

  iulie 16, 2009 la 2:00 pm

 30. Lisandru Cristian

  Mulţumesc, sper să am din belşug… Dacă nu, am să cer cu împrumut nişte ulei de măsline, ca să-mi ung un pic rotiţele creieraşului…

  Apreciază

  iulie 16, 2009 la 2:13 pm

 31. Geanina Codita

  Cristian ,dacă tu ai deschis un magazin online de metafore, e timpul să mă gândesc serios să deschid şi eu unul în care să găsească cititorii uleiul de măsline extravirgin, pe care eu îl folosesc zilnic…dar nu la mâncare…Face pielea catifelată…precum a nou-născutului…Nu glumesc, e purul adevăr.Când începe însă conştiinţa să strige o masez cu acest ulei şi totul revine la normal, nu mai scârţâie, zâmbeşte…

  Apreciază

  iulie 16, 2009 la 2:19 pm

 32. Lisandru Cristian

  Ce reţetă, ce reţetă… O piele catifelată ca a noului născut… Imagine de vis. Pe diseară, Geanina, urmează probabil o noapte destul de lungă, trebuie să plătesc tributul meu – în scris – societăţii în care vieţuim… La bună recitire…

  Apreciază

  iulie 16, 2009 la 2:32 pm

 33. Geanina Codita

  anielle ,ai pus punctul pe "I".S-ar putea ca şi după acest dialog să se afunde unii în propria conştiinţă din cauza orgoliilor.Pe blogul meu se face literatură, cel puţin aşa îmi place să cred.E drept, câteodată mai avem şi câte un chef virtual, la care toţi participanţii s-au simţit foarte bine, asta am citat din declaraţii.Îmbrăţişări, draga mea!

  Apreciază

  iulie 16, 2009 la 3:03 pm

 34. Geanina Codita

  Cristian,o imagine reală de care putem beneficia extrem de uşor.Spor la treabă îţi doresc şi ulei de măsline extravirgin cât cuprinde!

  Apreciază

  iulie 16, 2009 la 3:04 pm

 35. simioncristian

  Ai dreptate nu era a mea… Scuze de confuzie dar constinta mea si-a pierdut cunostinta! 🙂 Sa fie de la caldura???

  Apreciază

  iulie 16, 2009 la 3:15 pm

 36. Geanina Codita

  simioncristian,mare figură eşti.Am râs atăzi de mă dor toate, cu preponderenţă obrăjorii şi burtica.De la ce să fie perderea acesta despre care vorbeşti?????Am rămas pe gânduri…Se pare că pupicii geaninoşi au avut efect şi ai realizat rapid că nu era conştiinţa ta.

  Apreciază

  iulie 16, 2009 la 3:19 pm

 37. simioncristian

  Prietenii imi reproseaza ca am dubla personalitate si ca mi-o dezvolt pe-a treia. Deci, e posibil sa am trei constinte! 🙂 Iar sunt in ceata… O fi a mea, n-o fii… Prietenul meu imaginar zice ca e a lui!

  Apreciază

  iulie 16, 2009 la 3:31 pm

 38. Geanina Codita

  simioncristian,nu ştiu câte personalităţi deţii, dar ştiu un lucru, ai un simţ al umorului al naibii de dezvoltat.Evident că am râs după ce am citit rândurile tale…sper însă , cât mai curând să aflu cum stă treaba cu acestă conştiinţă care te-a învăluit în ceaţă.

  Apreciază

  iulie 16, 2009 la 3:41 pm

 39. April

  e buna si constiinta asta la ceva :))

  Apreciază

  iulie 16, 2009 la 4:46 pm

 40. Geanina Codita

  April,ne mai trage de mânecă câteodată , asta ca să nu uităm de unde am plecat…Am învăţat ca atunci când greşesc să îmi cer scuze, indiferent că este vorba de un copil de 2 ani sau orice altă persoană , de orice altă vârstă.Nu-mi va fi niciodată ruşine să fac acest lucru.Numai aşa voi fi împăcată cu mine însămi.Să ai o seară de mare frumuseţe, draga mea!

  Apreciază

  iulie 16, 2009 la 4:57 pm

 41. inka

  Stii, de la acest articol mi-am amintit de o intrebare care mi-o puneam cand eram mai mica si anume: "Un om care are constiinta se numeste constient, dar un om cu constiinta cum se numeste?" o zi faina sa ai!

  Apreciază

  iulie 17, 2009 la 12:46 am

 42. Geanina Codita

  inka ,bună întrebare draga mea…Este o temă de gândire, poate fi perfecţiunea, nu ştiu, ne gândim…Mă gândesc că având conştiinţă încerci să atingi perfecţiunea…Linişte şi iubire, draga mea!

  Apreciază

  iulie 17, 2009 la 12:50 am

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s