Gesturi…

Izbeşte, pocneşte,
Loveşte, trăzneşte,
Suflet răcoreşte,
O ploaie de vară,
Aromă de seară,
Sufletu-i greu,
În noi doi mereu,
Aşteptând curcubeu
Să croiască mereu
Rochii de spumă,
Din ploaia nebună.
Odihna mi-e grea,
Nu-i viaţă în ea,
Pieri dimineaţă
Pe-un câmp cu verdeaţă,
Culege-o cu drag,
Adu-mi-o în prag,
Ia-mă de mână,
Pe ploi şi furtună,
Să ies din durere
Şi dă-mi mângâiere,
Pe faţă cu-n deget,
Cu-o mână pe creştet
Şi-mi mângâie faţa,
La cinci dimineaţa,
O mână cu munte
Aşază-mi pe frunte,
Să-mi treacă durerea
Şi-n zâmbet tăcerea.

Reclame

34 responses

 1. angela

  Geaninasuna ca un descantec poezia…sper ca esti bine odihna mi-e greanu-i viata in ea…

  Apreciază

  iulie 17, 2009 la 10:00 pm

 2. Geanina Codita

  angela,draga mea, eu sunt cam nedormită de câteva zile ce-i drept…Însă mai am prieteni care trec prin momente grele şi inevitabil starea mea …Voi trece pe la absolut toţi prietenii să citesc postările fiindcă toată săptămâna mi-a fost bulversată datorită celor de la Enel, a "picat" curentul de prea multe ori iar eu am pierdut firul evenimentelor.Pe când să termin de citit ceea ce voi aţi scris, pooooc curentul, pe când să postez comentariul, poooc curentul.Aşa că nu mai ştiu exact ce s-a postat, dacă s-a postat şi le-am cam încurcat.E timpul să le descurc.Te îmbrăţişez cu drag, buna mea prietenă!

  Apreciază

  iulie 17, 2009 la 10:10 pm

 3. silvo

  La lluvia es necesaria y beneficiosa además de inspiración, buena noche Geaniina, un abrazo

  Apreciază

  iulie 17, 2009 la 10:29 pm

 4. Geanina Codita

  silvo , optimismo en el poema que persisten, espero regresar lo antes posible.Una noche de ensueño!

  Apreciază

  iulie 17, 2009 la 10:37 pm

 5. inka

  WOW. ce super suna!!!!! felicitari 😡 seara buna!

  Apreciază

  iulie 17, 2009 la 11:16 pm

 6. Geanina Codita

  inka ,bine ai revenit, minune de om!Mulţumesc pentru comentariu.Să ai o noapte liniştită!

  Apreciază

  iulie 17, 2009 la 11:17 pm

 7. mmary

  Buna dimineata Geanina, o multitudine de stari, dorinte si sentimente,contine aceasta ploaie…stari dure, sentimente gingase,sperante tandre…asa ca m-am trezit dimineata" pe-un camp cu verdeata" ,am cules putina odihna,am ascuns printre florile ei si prietenia mea,te-am luat de mana "pe ploi si furtuna, sa iesi din durere,sa-ti dau mangaiere"…si toate zambetele necesare pentru a topi toata tristetea…sa ai o zi cu aroma de inima fericita…

  Apreciază

  iulie 18, 2009 la 3:41 am

 8. tartoras

  "O mana cu munteaseaza-mi pe frunte.."Woooow, Geanina, asta-i descantec de iubire!Fain tare!Asa mult mi-a placut asta cu "o mana cu munte", mi-aduce aminte ca si eu am avut candva ..mana mea cu munte!Gand bun si …ODIHNA!

  Apreciază

  iulie 18, 2009 la 4:04 am

 9. ajnanina

  ooo, buna dimineata!frumos cantec-descantec, frumos dans de zana a ploii se vede in el…draga mea, odihna pare doar lipsita de viata atunci cand oboseala depaseste niste limite…in rest, e cat se poate de fireasca si de vie, in lumea reala!o zi proaspata!

  Apreciază

  iulie 18, 2009 la 4:38 am

 10. INCERTITUDINI

  Geanina,diminetile sunt albastre si proaspete!Razi in somn!

  Apreciază

  iulie 18, 2009 la 5:26 am

 11. anonimul pamantean

  Buna de dimineata, parfum de poezie!Am trecut sa-ti dau binete.Sa ai un weekend frumos si plin de fericire.Pupici peste norma, sa-junga pana pe saptamana viitoare.

  Apreciază

  iulie 18, 2009 la 6:07 am

 12. Geanina Codita

  mmary,draga mea, râd de mă prăpădesc…Păi ce ţi-am răspuns eu la întrebarea"Bună dimineaţa,Geanina,eşti trează?""Bună dimineaţa, draga mea, nu, nu sunt!Apoi realizez ce am scris şi încep să râd.La ora aceea când tu lăsasei mesajul, nu eram trează, dormeam, în sfârşit, după multe , foarte multe ore sau zile de nesomn, dar când răspundeam la mesaj…să fim serioşi eram trează ca ziua.Asta e Geanina, ameţită, zăpăcită, dar vă iubeşte, nu aşa, oricum…ci cu tot sufletul…Trăiri şi sentimente ploioase, din cele mai frumoase , draga mea.Mulţumesc de comentariu şi pot afirma cu mâna pe inimă că SUNT TREAZĂ.Îmbrăţişări peste normă, draga mea!

  Apreciază

  iulie 18, 2009 la 6:27 am

 13. Geanina Codita

  tartoras,bine ai revenit, draga mea dragă!Acum ştiu de ce am reuşit eu să dorm sau să adorm, nu ştiu cum să mai utilizez sensul acestui cuvânt.Tu ai fost pe la mine , ai citit şi ţi-a plăcut mâna care aşeza pe frunte …muntele…Ei…atunci facem aşa, draga mea…iei tu frumuşel versul acasă, în suflet şi îl consideri cadou de la mine, un cadou oferit cu toată dragostea ce ţi-o port în suflet.Pupici geaninoşi peste normă, draga mea!

  Apreciază

  iulie 18, 2009 la 6:31 am

 14. Geanina Codita

  ajnanina,bună dimineaţaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!!!!Cu siguranţă ziua va fi proaspătă, are Zâna Poveştilor grijă de asta.Cântec-descântec, ce îmi plăcu treaba asta…Ştii cum este mai cântăm să treacă dorul,Descântăm să piară răul…Ha,ha,ha, nebună mai sunt de la …a nu ştiu a câta oră a dimineţii…O să notez în jurnal că am avut zi record la somn…6 ore..Îmbrăţişări peste normă, draga mea dragă!

  Apreciază

  iulie 18, 2009 la 6:34 am

 15. Geanina Codita

  INCERTITUDINI,sărut-mâna, draga mea, carevasăzică…de aceea e totul albastru şi proaspăt…Măi să fie, ştrngăriţo…ce-mi uraşi?Bune urări, mi-au atins sufletul precum sărutul acela pe suflet.Pansament cu roua dimineţii…bine mai este.Îmbrăţişări peste normă, draga mea dragă!

  Apreciază

  iulie 18, 2009 la 6:37 am

 16. Geanina Codita

  anonimul pamantean ,bună dimineaţaaaaaaaaaaaaaaa!!!!!!!!Trebuie să fii tare supărat pe mine, dar am avut mari probleme în acestă săptămână , a fost şi nu a fost curent.Am intrat de câteva ori să-ţi las mesaj şi ori citeam şi bufff …curentul, ori scriam şi poooc curentul.Ce să spun, ca de fiecare dată sunt onorată de vizită şi comentariu.Ce citesc eu mai departe????Pupici geaninoşu peste normă???Să ajungă o săptămânăăăă???Să înţeleg că pleci pentru o săptămână…Bineeeeeeeeeee, atunci să vină pupicii geaninoşi în cantităţi industriale!!!!!Dacă nu ajung, poţi veni să mai iei, dacă dorm, nu-i bai , este cu autoservire…O zi de mare frumuseţe să ai, prieten drag!

  Apreciază

  iulie 18, 2009 la 6:42 am

 17. Geocer

  Curcubeu? Seara? Poate la Oltenita, ca intr-alte parti, dupa apusul soarelui n-o sa mai vezi curcubeu.

  Apreciază

  iulie 18, 2009 la 6:44 am

 18. Geanina Codita

  Geocer ,offffffffffffff, metafora nopţii!!!!!În suflet bre, ce naiba…Lasă olteniţa , nu o mai pomeni, un oraş, acolo şi el…Curcubeul este în suflet, după ploaie…E…mai zi ceva , dacă mai poţi sau te piteşti… pe la Ploieşti?!?!?!Să ai o zi precum metaforele nopţii!!!!!!!!!!

  Apreciază

  iulie 18, 2009 la 6:47 am

 19. Lisandru Cristian

  "Şi dă-mi mângâiere,Pe faţă cu-n deget,Cu-o mână pe creştet,Şi-mi mângâie faţa,La cinci dimineaţa" – ce descântec de iubire… Mi-a plăcut la nebunie, iar partea asta cu ora cinci dimineaţa a fost de-a dreptul încântătoare…

  Apreciază

  iulie 18, 2009 la 6:55 am

 20. Geanina Codita

  Cristian ,la ora 5 unii dorm de rup, eu la ora 5 mai fac şi altceva…scriu poezii, ascult muzică, şi…eeeeeeeeeeeeeeee….gata, curiozitatea a omorât pisica…Mulţumesc de comentariu şi de vizită.Pupici geaninoşi peste normă, prieten drag!

  Apreciază

  iulie 18, 2009 la 7:00 am

 21. boss

  Geanina… ce sa zic ? Touching!!! Very…

  Apreciază

  iulie 18, 2009 la 8:58 am

 22. Geanina Codita

  boss,frumoasă atingere…a comentariului…Gracias, Cătălin!

  Apreciază

  iulie 18, 2009 la 9:00 am

 23. Lisandru Cristian

  Întorc pupicii geaninoşi, cu mare plăcere şi cu mare, mare drag… O zi excelentă să ai!

  Apreciază

  iulie 18, 2009 la 9:20 am

 24. Geanina Codita

  Cristian ,gazda spune, mulţumesc , pentru pupicii geaninoşi, care au făcut istorie, aşa cum spuneai cândva… şi îţi urează o zi cu mult soare în suflet, în acestă zi specială!La mulţi ani, prieten drag!

  Apreciază

  iulie 18, 2009 la 9:24 am

 25. Mugur

  Geanina, minunata poezia! M-a dus cu gandul la o incursiune metaforica in interior.Multe imbratisari si zambete!

  Apreciază

  iulie 18, 2009 la 11:24 am

 26. Geanina Codita

  Mugur,incredibil, de la tine de pe blog vin. Mi-a plăcut ceea ce am văzut.Mulţumesc pentru gândurile frumoase, pentru zâmbete şi îmbrăţişări.Mai am o surpriză pentru miezul nopţii…mister…Îmbrăţişări peste normă trimit şi eu către un prieten drag!

  Apreciază

  iulie 18, 2009 la 11:28 am

 27. elena marin-alexe

  O mana cu munte asaza-mi pe frunte…pe-un camp cu verdeataadu-mi-o in prag…Foarte frumoasa impletitura de vers, inganat ca un descantec vechi….O duminica linistita ….asteptand curcubeu ….de fericire!

  Apreciază

  iulie 18, 2009 la 11:48 am

 28. Geanina Codita

  elena marin-alexe ,bine ai revenit, draga mea!Mulţumiri cu tot sufletul pentru cuvintele frumoase, ca de fiecare dată le citesc cu încântare.Îmbrăţişări peste normă, draga mea!

  Apreciază

  iulie 18, 2009 la 12:12 pm

 29. Geocer

  Bine, nu mai zic de curcubeu. Dar "loveste, trazneste" tot in suflet?

  Apreciază

  iulie 18, 2009 la 2:23 pm

 30. Geanina Codita

  Geocer ,încă ce fel, Katrina , nu altceva…Ce zici de asta?O zi de mare frumuseţe, Geocer!

  Apreciază

  iulie 18, 2009 la 2:37 pm

 31. orianda

  Geanina, mi-ai lipsit! :))Se pare ca problemele cu renelul apare peste tot in Romania! Si desi am pierdut mult, sunt aici si promit sa recuperez din timpul pierdut!te pup!!

  Apreciază

  iulie 18, 2009 la 3:37 pm

 32. Geanina Codita

  orianda ,bine ai revenit, draga mea dragă!Nu de puţine ori m-am întrebat ce se întâmplă, m-a gândit că eşti în concediu, că ai probleme, pe blogul tău nicio mişcare…Important este că eşti bine şi că ai revenit, iar acest lucru mă bucură enorm.Îmbrăţişări peste normă, draga mea!

  Apreciază

  iulie 18, 2009 la 3:43 pm

 33. Aninha

  Hola Geanina,Gracias por tu visita!!!Besos….Aninha

  Apreciază

  iulie 18, 2009 la 5:50 pm

 34. Mikka

  Geanina draga, ce frumos suna! Ca un cantec, o usoara si spumoasa picurare pe suflet…Doar cu cinci dimineata nu mi-e clar :)))) la tine asta-i ora de culcare:)))) "Mangaie fata/la cinci dimineata" la tine e pupicul de noapte buna… :)))Sper ca descantecul a avut efect si ca ai reusit, dupa mangaiere, sa dormi si sa te trezesti apoi usoara ca o ploaie de vara…O noapte de minune si vise frumoase si implinite, draga mea!

  Apreciază

  iulie 18, 2009 la 7:18 pm

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s