Uncategorized

Ploaie de gânduri

Aștept primăvara așa cum aștept zilele caniculare de vară, în care plouă fără milă, pentru a dansa desculță prin băltoacele acumulate de ochii hulpavi ai asfaltului încins până la lacrimi.
Frigul încă răsfiră felii de ger peste ființa mea dornică să-ți simtă gândurile ploioase în goana iubirii.
Plouă. Ploaie de gânduri cu miros întârziat de primăvară. Condensez gândurile în nori încrețiți, iar ascensiunea orografică ajută să-i plasez pe muntele frunții ca eu mă pot orienta pe harta inimii.
Un tunet frământă cerul sufletului cuprins în vijelii pătimașe ce lovesc scutul iubirii transformându-le în sunete elastice propagate armonic pe partitura eternității.
În astfel de zile miroase a iubire totală în odaia noastră, iar tavanul devine coroana solară ce ne mistuie trupurile pe rugul pasiunii…

Gândurile sunt umbrele senzațiilor noastre – întotdeauna mai întunecoase, mai goale, mai simple decât acestea.

Friedrich Nietzsche

55 de gânduri despre „Ploaie de gânduri”

 1. La tine ploua,la mine ninge…hm!! ciudata vreme,capricioasa tare!numar zilele pana in 20 martie cand meteorologii au anuntat ca va veni caldura…va fi primavara cu adevarat!
  Caldura in suflet si imbratisari satmarene!

  Apreciază

 2. „Aștept primăvara așa cum aștept zilele caniculare de vară, în care plouă fără milă, pentru a dansa desculță prin băltoacele acumulate de ochii hulpavi ai asfaltului încins până la lacrimi.” Si eu la fel….cu o mica exceptie: nu imi place primavara , io vreau direct vara… 😀
  Iar cu asta :”În astfel de zile miroase a iubire totală în odaia noastră, iar tavanul devine coroana solară ce ne mistuie trupurile pe rugul pasiunii…” , mi-ai dat un touch down , m-ai dat gata , recunosc deschis si m-ai lasat speechless…. superb!
  Ioiiii , abia astept vara aia torida cu ploaie dementiala si baltoace in tot locul 😀
  Te imbratisez si iti doresc o zi cat mai buna!

  Apreciază

 3. „Plouă. Ploaie de gânduri cu miros întârziat de primăvară. Condensez gândurile în nori încrețiți, iar ascensiunea orografică mă ajută să-i plasez pe muntele frunții ca eu să mă pot orienta pe harta inimii.
  Un tunet frământă cerul sufletului cuprins în vijelii pătimașe ce lovesc scutul iubirii transformându-le în sunete elastice propagate armonic pe partitura eternității.
  În astfel de zile miroase a iubire totală în odaia noastră, iar tavanul devine coroana solară ce ne mistuie trupurile pe rugul pasiunii…”

  Îmi plac foarte mult aceste texte ale tale, iubirea mea. Şi admir de fiecare dată bogăţia metaforică, mă umple de încântare.

  „miros întârziat de primăvară”, „nori încreţiţi”, „un tunet frământă cerul sufletului”, „sunete elastice propagate armonic pe partitura eternității”, „tavanul devine coroana solară ce ne mistuie trupurile pe rugul pasiunii…”

  Frumos de tot… Te admir şi te iubesc, minunea mea!

  Apreciază

 4. „ochii hulpavi ai asflatului incinsi pana la lacrimi” – ai gasit cifrul pentru imaginea asta, Geanina, e formidabila. Sa imaginezi ploaia de vara ca si cum ar izvori din gropile asfaltului, ca un fel de planset al lor.
  Totusi merita sa avem gropi !!

  Apreciază

 5. Trebuie să mulțumim iernii pentru această mult așteptată primăvară. Nu cred că am fi simțit la fel dacă nu exista „Frigul încă răsfiră felii de ger peste ființa mea dornică să-ți simtă gândurile ploioase în goana iubirii”

  Apreciază

 6. Atât de mult aşteptata primăvara se lasă tare greu convinsă să vină şi tare mi-e teamă că vara îi va fura şi ea din drepturi, însă important e să răzbească în lupta cu iarna necruţătoare.

  Apreciază

 7. „Aștept primăvara așa cum aștept zilele caniculare de vară, în care plouă fără milă, pentru a dansa desculță prin băltoacele acumulate de ochii hulpavi ai asfaltului încins până la lacrimi.” … şi eu de atâta amar de vreme încât mă întreb dacă la mine în suflet se vor mai deschide mugurii vreodată…

  Te îmbrăţişez cu drag!

  Apreciază

 8. Primavara draga, tu cand vii, sa treci cu primele raze calde si primele miresme de ghiocei pe la Geanina. Asa frumos te canta si te cheama, ca eu, nu as rezista sa mai stau in casa mea, si as veni indata sa dau iarna afara!

  Apreciază

 9. Asteptam cu totii primavara in speranta ca ne vom simti mai bine,vom zambi.Insa cand ploua/ninge ca acuma nu mai iubim,ci picam intr-o stare de amaraciune si avem doar ganduri negre. 😦
  Noapte buna si vise placute!

  Apreciază

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.