IA CU PÂINE, MAICĂ!

Text preluat de pe blogul lui Cristian Lisandru

Laşitate înseamnă nu numai să eviţi sau să fugi, tot laşitate e şi dacă nu-ţi pasă – Octavian PALER

În ultima vreme ne distrează la culme – pe mine și pe draga de Geaninacomentariile anonime. Vin cu o insistență demnă de o cauză mai bună, uneori de la același IP, fiindcă respectivii autori nu se mulțumesc să scuipe o dată, vor de mai multe ori, le place cu repetir, ca și cum ceea ce aruncă ei pe gură ar fi veninul cobrei scuipătoare, iar cel atins va suferi drame incomensurabile. Cu siguranță că nu există blogger prin această blogosferă care să nu se lovească la anumite intervale de timp, mai lungi sau mai scurte, de astfel de comentarii de doi bani jumate, scrise prost din toate punctele de vedere, fără mamă, fără tată, fără punct și fără virgulă, într-o sfidare permanentă a gramaticii limbii române. Domnule, nu e o tragedie națională sau personală dacă mă înjură unii prin comentarii – oricum există moderarea care îi stresează la culme pe anonimi -, dar măcar să scrie naiba corect, că de-aia s-au născut și trăiesc bine-mersi pe aceste plaiuri de largă respirație balcanică. Poate că sunt eu pretențios exact atunci când nu este cazul, însă devine supărător să tot fii înjurat incorect gramatical, gen ”să țio…”, ”băgamia-ș”, ”tea-ș…”, ”î-ți dau cu huooooooo”. Apropo, mi-a zis una, cred că era una, altfel e și mai grav, că m-ar f… o săptămână, era să cadă Geanina din picioare!, numai că la final s-a legat de tot neamul meu etc. Deschid zilnic panoul de comentarii – și mulțumesc aici celor care își fac timp să citească tot ceea ce îmi trece mie prin minte, mai mult sau mai puțin bine așternut în propoziții și fraze – și uneori mă crucesc de ceea ce găsesc din loc în loc, acesta este termenul cel mai potrivit. Consider că dacă nu îți place un blog nu mai treci pe la el, ce rost are să înjuri anticipând că acel comentariu al tău – cu ghilimelele de rigoare – nu va fi publicat? Nu e pierdere de vreme, nu e o dovadă clară de imaturitate, ca să mă exprim elegant?

O altă ”acuză” pe care mi-o aruncă în panoul de comentarii anonimii este aceea că îmi place să fiu lăudat și că nu tolerez criticile. Ca și cum aș fi un guru și nimeni nu ar avea voie să zică decât de bine. Eroare, aceasta este încă o dovadă a superficialității împinsă până la jignire din dorința de a crea nervi. Îmi plac criticile, dar să fie constructive. Sunt membru al multor rețele literare și trebuie să spun că nu o dată am primit mustrări sau chiar mai mult decât atât pentru anumite texte. Dar au fost comentarii cu subiect și predicat, argumentate corespunzător, aș fi fost absurd să mă supăr pe cineva care s-a aplecat cu mare atenție asupra textelor mele, irosindu-și și timpul. Am tras concluziile care se impuneau, am recitit textele, mi-am argumentat părerea, dacă a fost cazul, am înghițit gălușca, orice șut în fund e un pas înainte. Dar când descopăr comentarii care spun ”… bă, această poezie e o l…bă tristă” sau ”m…ie pentru poezie” nu pot să le aprob. Nu-mi transform blogul în latrină, numai pentru că a ajuns unul sau altul din întâmplare pe-aci și a simțit nevoia să spună ceva.

Fiind eu un pic mai sensibilos din fire (cu anonimii așa trebuie să vorbești, pre limba lor, altfel nu pricep nimic), mă încearcă și regretul sincer că nu pot mulțumi pe toată lumea sau că enervez pe ici, pe colo, mai ales atunci când nu-mi cenzurez sentimentele pe care le am în relația cu iubita mea Geanina. Valabil și în cazul ei.

Așa am considerat noi că trebuie să facem de la bun început, ne-am bucurat ca niște copii mari pentru iubirea care ne-a adus împreună și pentru norocul oferit de un destin darnic și am dorit să transmitem tuturor că nu e doar o poveste de adormit copiii ideea că se (mai) poate iubi cu toată patima din tine. Din ceea ce am concluzionat noi până acum, nu textele noastre – literar vorbind – sunt cele care deranjează la lingurică și corason, ci… tocmai iubirea strigată din toți rărunchii dimineața, la prânz și seara. Uneori chiar noaptea. Adică x, y și z, personaje anonime, consumate de propria insolență, nu au treabă cu literatura, nu fac analize din punctul ăsta de vedere, ci ar dori să încetăm noi cu declarațiile, cu dorul de iubire făcut public, cu bucuria de a ne ști împreună în fiecare zi pe același drum. O bucurie exprimată public. Mi se pare greu de înțeles – dar eu sunt cu capul în nori, nu? – cum frumusețea unei relații dintre un bărbat și o femeie care se iubesc cu tot sufletul poate induce unora atâta adversitate…

Între două partide de râs sănătos – numai decența mă împiedică și ne împiedică să nu facem copy paste ca să vedeți ce le poate trece unora prin minte și gură atunci când, printre altele, ne încarcă și frigiderul cu carne, cum se spune prin cartier – eu le transmit anonimilor și următorul mesaj. Ca să nu sufere în tăcere fiindcă nu li se aprobă porcăriile debitate. Ia cu pâine, maică, vorba Geaninei!

Înainte de asta, însă, iată și un mesaj din partea Genucului… Comentariile anonime au fost, sunt și vor fi editate corespunzător, după placul meuspune ea -, astfel încât va reieși cu totul altceva decât a dorit să transmită anonimul. Spre amuzamentul nostru și spre enervarea lor. Ulterior, ca să nu se mai agite frustrații zadarnic , IP-ul respectiv va fi trecut în black list, în panoul de control al blogului, așa că orice comentariu care va mai veni va domicilia forever în spam, acolo unde îi este și locul.

Și acum mesajul promis de mine, inițial dădusem acestui text titlul ”Oamenii-limacși”:

complexaţii preferă protecţia anonimatului, mi-a zis cineva că asta este boală care se ia, e contagioasă, da’ eu nu cred, pe cuvânt de onoare, spune ce-ai de spus, sunt de acord, beşteleşte pe cine vrei, cum vrei, vino cu argumente, varsă-le în balanţa polemicii de bun gust, demonstrează că ai dreptatea de partea ta, însă la final pune semnătura sub ce-ai scris, că nu te doare mâna, o fi mai bine cu pătura în cap, la întuneric, ridici colţul şi bagi fitile, pe urmă te retragi strategic în nemernicia ta de anonim, că mama ta, săraca, ţi-a dat nume atunci când te-a adus pe lume, te-a botezat prin introducerea în cristelniţă, înţeleg că nu vrei să-ţi mai trimiţi identitatea la înaintare, ţi-o fi ruşine cu numele pe care l-ai primit, se poate şi asta, da’ laşitatea mă determină să resimt zgribulirea interioară a dezamăgirii, contorsionarea orgoliului rănit, enervarea indusă de lipsa partenerului de dialog cu nume, eu îmi imaginez anonimii ăştia pe un front virtual, fum, bombe, asalturi furibunde, da’ ei trădează cu prima ocazie, nu asigură spatele camaradului, şutesc constant din raţiile de alimente, întorc curu’ adversarului, dau cu fuga, dacă scapă se bat cu pumnii în piept, vor decoraţii şi glorie, mi-e silă, domnule, mi-e silă de anonimat şi de anonimi ca de limacşi, rămân bale în urmă şi după anonimi, cică aia e semnătura lor, balele, rămâne şi miros, e drept, dai cu spraydegeaba, aprinzi beţişoare parfumate – zadarnic, se impregnează mirosul fetid în fiinţa ta şi e greu să scapi de el, iar te uiţi la mine cruciş, mă simţi nervos, sunt nervos, trebuie să recunosc, apare din când în când câte un anonim din ăsta, îşi dă cu părerea din fundul curţii, aş putea să spun, nu ridică mutra din spatele gardului, se uită printre uluci, aruncă piatra şi rânjeşte, cică bă, ce i-am mai zis-o, aş putea să spun orice despre el, sunt anonim, stau în umbră, fleoşc peste obrajii lui cu jignirile, îmi place să muşc, da’ să nu se ştie că am muşcat eu, aşa mormăie anonimii plescăindu-şi sterilitatea intelectuală, probabil că au şi orgasm în momentele în care scot mizeriile din guşă, ejaculează precoce apoi îşi aplaudă micimea şi perversitatea, trăim vremuri de prost gust, ascultă-mă bine, că ştiu ce spun, trăim vremurile scroafei urcată în copac, căscăm gura ca să ne pice para mălăiaţă şi privim extaziaţi cum zboară porcul deasupra bătăturii, ne transformăm în măşti hidoase şi jucăm tontoroiul pe sufletele altora cu o plăcere sadică…

MUZICHIEB.U.G. Mafia ft Adriana Vlad – Pantelimonul Petrece

SLALOM PRINTRE BLOGURIGABRIELA ELENA (după somn); DANA (mi-e dor de ochii tăi cei verzi); TRILEMA (arta din stradă – Timișoara); LIFE SEDUCTION (just passing by); MIRELA PETE (blogul la aniversare);

SURSA FOTO – marcab.ning.com; kreativegarden.com

65 responses

 1. Un gând prietenesc pentru tine, pe blogul meu:
  http://noaptebunacopii.wordpress.com/2010/05/05/rasfat-cu-premii/

  […]Şi, aşa cum ştiţi, deja, la rândul meu, vi-l înmânez tuturor, pentru PRIETENIE, adăugând şi… […]

  Apreciază

  mai 5, 2010 la 12:46 am

 2. Pingback: Drum spre devenire. (2) « Cristian Dima

 3. Tocmai de aia am optat şi eu pentru moderarea comentariilor.
  Iubiţi-vă etern, strigaţi-vă iubirea (dimineaţa, la prânz şi seara vorba jumătăţii tale). E cel mai frumos lucru care se poate întâmpla în viaţă.

  Apreciază

  mai 5, 2010 la 5:47 am

  • Ne vom iubi mereu ca-n prima zi iar moderarea este motiv de stres pentru avizaţi…

   Te îmbrăţişez cu mare drag!

   Apreciază

   mai 6, 2010 la 1:10 am

 4. Draga Geanina, uneori trebuie sa ii punem la punct! Niste nemernici!
  Mie imi tot scria o anume Eliza Dodu (n-o cunosc, nu are blog), la inceput ma critica (in absoluta necunostinta de cauza), apoi a inceput sa strecoare rautati, izvorate din invidie, frustrare, complxe de inferioritate si alte sentimente derivate din invidie si neputinta. Pana a ajuns sa ma injure.
  Am bagat-o la spam, publicandu-i un comment editat. Ei bine, de atunci nu-si mai baga ciubotele pe blogul meu.
  Pe ceilalti ii ignor. Geanina, eu par extrem de mimoza….nu-i asa? N-ar vrea spamerii sa stie ce ii astetapa daca dau iama cu rautati pe domeniul meu. Fiecare blog e proprietatea personala a detinatorului, autorului. Editeaza-i, schimba-le o litera din adr de mail (dar public-o pe cea reala, de la care scriu si IP-ul) apoi scrie tu absolut ce ai chef, ca sa-i faci de minune. E o reteta care la mine a dat roade. Ulterior, am sters comentariile acelea. Nu au mai dat pe la mine, nemernicii!
  O zi frumoasa!

  Apreciază

  mai 5, 2010 la 7:56 am

  • Am şi eu câteva „VIP-uri” care îmi transmit „urări” care mai de care mai incitante. Ştiu exact cine sunt şi mă amuz editându-le comentariile.
   Mă citesc zilnic cu aviditate şi se zgârâie pe unde apucă…ha,ha,ha…

   După primul comentariu editat Ip-urile lor ajung la spam şi tot aşa…

   Se pare că avem aceeaşi tehnică…îi aştept cu nerăbdare…

   Pupici geaninoşi peste normă!

   Apreciază

   mai 6, 2010 la 1:16 am

 5. P.S. De ce nu ajung pingurile la tine? Eu trimit de fiecare data!

  Apreciază

  mai 5, 2010 la 7:57 am

  • Ajung întotdeauna, dar cu întărziere de la wordpress.

   Mulţumesc mult pentru daruri şi vizite!

   Zile pline de frumos!

   Apreciază

   mai 6, 2010 la 1:18 am

 6. salmi

  Da. lumea e plina de ciudati din pacate…asta e.

  Eu zic sa ii lasati in boala lor, iubirea voastra oricum nu o afecteaza niste comentarii anonime, nu?

  Va imbratisez cu drag!

  ps. am scris la plural ca sa nu repet mesajul si pe blogul tau Cristian, stiu ca citesti si aici.

  Apreciază

  mai 5, 2010 la 9:34 am

  • Nu facem altceva decât să ne amuzăm printre alte scrieri. Cristi se mai supără uneori dar îl fac eu să râdă cu lacrimi şi îi spun „stai să vezi ce le fac” şi aplic tactica de care vorbeam în comentariul anterior, modificare după placul meu…

   Gânduri din cele mai bune!

   Apreciază

   mai 6, 2010 la 1:21 am

 7. Geanina….am lasat comentariu la Cristian! Te pup si te imbratisez si hai cu poezia pe paine…lasa-i dracu’ pe anonimi in prostia lor monumentala….is reptilienii de care tot auzim vorbindu-se…hehehehehe… 😀

  Apreciază

  mai 5, 2010 la 10:04 am

  • A venit şi poezia pe pâine, draga mea dragă.

   Îţi dai seama câte monumente sunt???

   Te îmbrăţişez cu mare drag!

   Apreciază

   mai 6, 2010 la 1:23 am

 8. Pentru ca ai postat articolul preluat de la Cristian, las acelasi comment pe care l-am lasat si pe blogul lui:

  Chiar nu mi-am putut inchipui ca cineva poate sa arunce cu pietrele vorbirii in ceva delicat, in manifestarea frumoasa si curata a dragostei!
  Probabil este perimat sa vorbesti despre iubire, si sa o mai faci si in versuri este de neconceput.
  Pentru unii dragostea este doar carnalul; este ceva mecanic, robotizat, ceva ca si periajul dintilor dimineata.
  Au uitat ca avem si suflete, sentimente.
  Mie imi este mila de astfel de oameni pentru ca nu cunosc acest sentiment atat de frumos, si nu numai atat, dar sunt plini de venin si invidie cand vad ca altii se bucura de aceste trairi si-si striga bucuria implinirii lor.

  Sa vorbim doar despre crime, violuri, urzeli politice, fotbal?
  Iubirea nu are loc?

  “Apa trece, pietrele raman”
  Apa aduce si multe deseuri uneori, dar…trece. 😀

  Apreciază

  mai 5, 2010 la 10:15 am

  • Venin şi invidie, bine punctat, draga mea dragă!

   Repet, pe mine mă amuză mesajele lor infantile. La finalul mesajului editat le scriu că îi aştept de fiecare dată cu drag şi le urez zile liniştite. O să public şi IP-urile într-o zi…

   Pupici geaninoşi peste normă!

   Apreciază

   mai 6, 2010 la 1:25 am

 9. Cu paine, maica, cu paine… Si cu nadejde sa ia.
  Si voi dati cu insecticid… Ca nu e vorba de limacsi.
  Si pe urma dati niste aer curat… Ploaie. Si muzica…

  Apreciază

  mai 5, 2010 la 11:15 am

  • Mikka, draga mea dragă, sunt pe jos, am dat cu insecticid contra viperelor…ha,ha,ha…dispărură, pe unde sunt???

   Acuşica pusei şi o poezie care iar o să-i enerveze pe unii la culme…ha,ha,ha…

   Te îmbrăţişez cu toată dragostea!

   Apreciază

   mai 6, 2010 la 1:28 am

 10. Geanina,sa traim clipa ,ca ziua de maine nu stiu ce va oferi romanilor,dar stuatia economica se va adanci,vom asista la sinucideri,datorita „mioriticului”care stapaneste ca un blestem pe romani,o zi frumoasa !
  p.s.ai o dedicatie muzicala.

  Apreciază

  mai 5, 2010 la 1:01 pm

  • Să o trăim din plin, oameni buni, să ne citim şi să stârpim blestemul despre care vorbeşti.

   Mulţumesc pentru daruri şi vizite!

   Zile pline de frumos!

   Apreciază

   mai 6, 2010 la 1:30 am

 11. Cata dreptate ai !!! Traim vremuri in care „prietenul” te pune sa culegi castanele pt el…Vremuri in care IUBIREA ADEVATA este doar o gluma pt anonimi…exact asta le este motivul invidiei…de asta sufera atat, pt ca nu sunt in stare sa traiasca iubind, nu sunt in stare sa dea iubire, sa o recunoasca, strigand . Anonimul „iubeste” doar pt o noapte sau cel mult o noapte…pt 20 min cu tot cu preludiu…
  Ai facut foarte bine cu acest articol…si eu am asemenea comentarii, desi i-am rugat frumos sa aibe curajul sa se indentifice, dar…nici macar curajul asta nu-l au…si mie imi spun sa cobor pe pamant, multi, ma jignesc in toate felurile…dar ce as putea sa le cer, daca atat pot, atat fac…multi mi-au spus: „ai patru copii si nu mai cobori odata cu picioarele pe pamant? asa vei iubi toata viata?si te mai si lauzi?”…poate ai observat ca eu am pe blog si micul chat…nu-ti pot spune ce injurii am tot primit intr-un timp, cand m-am despartit de un „fost” si m-am indragostit de un alt tip….”cum se poate asa ceva? azi iubesti pe unul iar maine pe altul?”…..asta este..nu avem ce sa le facem…sunt multi , dar si noi cei ce stim sa traim frumos, iubind, fara sa ne fie rusine sa o facem , suntem destui….Iubirea adevarata nu e o rusine , cel putin pt voi si pt mine….nu va cunosc, dar de cand va citesc simt ca nu mai sunt singura….VA MULTUMESC PT CA EXISTATI!

  Apreciază

  mai 5, 2010 la 2:02 pm

  • Sunt oameni frustraţi, oameni pe care invidia îi roade sistematic…ha,ha,ha…

   Mulţumim pentru versurile pe care le laşi pe blogurile noastre şi iubirea să nu te părăsească nicio clipă.

   Te îmbrăţişăm peste normă!

   Apreciază

   mai 6, 2010 la 1:33 am

 12. Iti scriu ce i-am scris si lui Cristi, draga mea:
  Am patit-o si eu, m-am trezit cu cativa “binevoitori” de-alde astia, care m-au facut in fel si chip, dar mai ales agramat, necitit si fara principii. Ce sa le spun bietilor alienati? C-am terminat filologia pe bune, nu in joaca? Ca nu profesez fiindca asta a fost alegerea mea? Conteaza?…
  Intr-un moment al vietii noastre, pe care si-l alege fiecare, pornim la drum, ne atarnam o cruce mai grea sau mai usoara de umerii plapanzi si ne fixam un punct in zare. Orice abatere de la destinul nostru, de la idealuri, e o dovada de imaturitate, cum spuneai. Eu unul n-am de gand sa ma opresc s-aud cum se shimonosesc toti cainii…

  Apreciază

  mai 5, 2010 la 2:24 pm

  • Şi eu am primit aprecieri în ceea ce priveşte activitatea mea profesională. Sunt oameni de calitate care apreciază ceea ce fac la justa valoare şi cei pe care i-a înghiţit anonimatul, iar asta îi determină să se comporte bizar.

   Nici nu ai idee câţi se zgârâie pe ochi pentru că în cinci ani am reuşit să fac performanţă alături de copii de excepţie lucrând cu ei zi şi noapte, renunţând la tot ce înseamnă viaţă personală. Anul acesta şi probabil mulţi ani voi fi într-un program de excepţie alături de cei pe care îi iubesc. E timpul să facă şi cei care au pus beţe-n roate până acum, sper ca ei să realizeze cel puţin jumătate din cât am realizat alături de copiii alături de care am lucrat cu mare drag.

   Şi eu am terminat tot filologie, dar nu profesez, cel puţin deocamdată.

   Să lăsăm câinii să se schimonosească…ha,ha,ha…

   Zile faine alături de cei dragi!

   Apreciază

   mai 6, 2010 la 1:43 am

 13. Lasati… stim noi…

  Apreciază

  mai 5, 2010 la 3:29 pm

 14. Pingback: Sărăcia « my heart to your heart

 15. Nici eu nu reuşesc să îi înţeleg pe cei ce îşi pierd timpul nefăcând ceva constructiv. Dacă tot au chef de înjurături ori polemici, ar face bine să-şi întemeieze şi ei un blog unde să aştearnă tot ce le trece prin căpşorul lor drag…
  Cât despre categoria celor pe care eu îi numesc „Gică-contra”… nu pot scrie prea multe la adresa lor. Ştii… este neplăcut să tragi câte un semnal de alarmă şi să vină unul care să te condamne ca şi cum ai fi dat o nouă lege împotriva LUI…
  Dar… apa trece şi noi rămânem aici, citind şi comentând serios.

  Apreciază

  mai 5, 2010 la 4:36 pm

  • Ne citim cu plăcere, scriem şi ne amuzăm de prostia celor ce işi dau importanţă sub anonimat. Vai mama lor!

   Te îmbrăţişez cu mare drag!

   Apreciază

   mai 6, 2010 la 1:46 am

 16. Cei care fac astfel de rautati sunt niste oameni frustrati. E trist! Daca nu ai o viata asta nu inseamna ca ai dreptul s-o strici pe a altora. Concluzia : iubiti-va mult, iubiti-va bine! Cui nu-i convine, sa nu va citeasca! Va pup!

  Apreciază

  mai 5, 2010 la 5:12 pm

  • Au probleme serioase…trist este că nu realizează cât este viaţa de frumosă…

   Ne iubim şi le urăm tutror să facă la fel…

   Pupici geaninoşi peste normă!

   Apreciază

   mai 6, 2010 la 1:48 am

 17. Ce fata…n-are asta din imaginea ta! Ce nimeni este!

  Apreciază

  mai 5, 2010 la 5:36 pm

 18. f fain scris
  felicitari:)

  Apreciază

  mai 5, 2010 la 6:06 pm

  • Cristi dorea de ceva vreme să-l scrie şi până la urmă a ieşit o postare aşa cum şi-a dorit şi cum spui.

   Zile pline de iubire!

   Apreciază

   mai 6, 2010 la 1:50 am

 19. Pingback: În bătaia soarelui | Raza mea de soare

 20. Salut! Vrei să facem schimb de link-uri? Dacă vrei adaugă următoarele date în blogroll-ul tău: titlu: jocuri noi şi url: http://www.ejocuri-noi.ro . Eu îţi voi adăuga link-ul site-ului tău pe blogul oficial şi anume http://www.blog.ejocuri-noi.ro . Scrie-mi un comentariu pe blog să ştiu dacă să-ţi pun link-ul. Mulţumesc. :d

  Apreciază

  mai 5, 2010 la 7:29 pm

 21. Cred ca pentru astfel de situatii, chiar si luatul cu paine este o varianta costisitoare si greu justificabila.

  Mai potrivit ar fi sa ia cu „….”

  Daca sunt atat de inventivi in discurs, cred ca pentru ei solutia „my self” este „the best”.

  Apreciază

  mai 5, 2010 la 7:46 pm

 22. Imi pare rau ca va confruntati cu animalele bipede. insa, asa se pare ca este regula timpurilor noastre.
  Ii scrisesem si lui Cristian urmatoarele>

  Da, destul de acid textul, insa justificat. Este o realitate dura cea pe care o descrii, insa este realitatea in care ne-am obisnuit sa ne complacem. Ce apreciez in articolul tau, dincolo de substanta consistenta, este forta atitudinii, a faptului ca nu te-ai multumit doar cu nepublicarea neroziilor unora. Daca am face un front comun pentru a marginaliza asemenea “primate” poate ca si tara aceasta ar arata altfel. Desi, am indoieli. Fiindca, acestia sunt multi, dezamagitor de multi. Si ma refer nu doar la anonimi, mai sunt si altii cu pseudonim care fac acelasi lucru. Sunt foarte ascunsi, si in consecinta, extrem de perfizi. Inca nu a fost descoperita vreo solutie miraculoasa pentru o asemenea boala… Si nici nu stiu daca in Romania o vom gasi prea curand. Fiindca la moda este tocmai prostia…Care este etalata peste tot…

  Apreciază

  mai 5, 2010 la 9:14 pm

  • Etalată prin toate rafturile vieţii. Nici nu se va descoperi leacul, nu mă mai convinge nimeni de asta.

   Este mai uşor să loveşti decât să oferi ajutorul, decât să construieşti.

   Zile pline de frumos!

   Apreciază

   mai 6, 2010 la 1:56 am

 23. April

  Să vă iubiți mereu la fel de mult, e tot ce contează. Nu mai plecați urechea la vrute și nevrute. Trec….

  Apreciază

  mai 5, 2010 la 9:29 pm

  • Ne mai amuzăm şi noi că tot circulă gripa şi stăm la pat.

   Ne iubim şi ne respectăm.

   Pupici geaninoşi peste normă!

   Apreciază

   mai 6, 2010 la 1:57 am

 24. Pingback: Vizită… (II) « Mihaela13o's Blog

 25. Anonimii astia sunt oameni invidiosi, frustrati. Cat despre faptul ca sunt certati cu gramatica limbii romane, ce sa mai spun? Nu merita sa fie luati in seama si cu asta basta. Amuzanta postarea . Pe bune, chiar si cand primesti o injuratura parca te zgarie pe retina daca nu e scrisa corect gramatical:D.

  Iubiti-va mult!

  Anielle (cam rar prin ,,gradinile ” voastre dar de fiecare data cu drag).

  Apreciază

  mai 6, 2010 la 10:42 am

  • Ai punctat foarte bine ceea ce a dorit să scoată în evidenţă această postare.
   Te îmbrăţişăm peste normă!

   Apreciază

   mai 9, 2010 la 10:45 pm

 26. Leo

  Bun, tare bun articol, l-am citit cu intarziere, dar cu mare satisfactie…

  Apreciază

  mai 6, 2010 la 1:39 pm

 27. Frumoasa lectie! Numai ca e posibil nici macar sa nu realizeze respectivi…
  Si? Nici nu conteaza, pana la urma… Voi sa fiti fericiti, asa cum merita niste oameni ca voi…!
  Va pup!

  Apreciază

  mai 7, 2010 la 10:30 am

  • Le dăm pâine şi circ până vor realiza.
   Suntem şi îţi mulţumim pentru urări din tot sufletul.

   Te îmbrăţişăm cu toată dragostea!

   Apreciază

   mai 7, 2010 la 11:55 pm

 28. acuarele

  Le-o fi ajuns painea?… 🙂
  Pupici, Geanina, si nu puneti la suflet… E mai eficient, zic eu, spam-ul!… 🙂

  Apreciază

  mai 7, 2010 la 1:45 pm

 29. Bună Seara !
  Doamnei „geaninalisandru” !
  ~
  Marea mea „performanţă” … a fost, în ianuarie 2010, când „am îndrăznit” (pe Bune !) să întroduc MODERARE la Comentarii !
  Dar … şi „contraperformanţa” … unor Rost-0-Goliri !
  ~
  Mă bucură ACEST articol (căruia, probabil îi voi face link) care mă „grevează” de la o „problematică GRAVĂ” !
  Şi anume: de atunci, ăla de-i zic „Clona mea” … a recidivat la MINE de două ori:
  – o dată CU O ÎNJURĂTURĂ ! ~ „comentariu” pe care NU l-am publicat !
  – foarte recent (cam în perioada „asta” de timp : 4, sau 5 Mai), când MI-A VÂRÂT … o serie de vreo 30 de „adrese” … de-alea deochiate !
  Din păcate, la ultimul, (fiind probabil chinezeşti, taiwaneze … ?) … m-a prins pe picior greşit: am „lăsat comentariul să treacă” … CREZÂND că acele dreptunghiuri cu două serii de cifre, … se vor „traduce … singure” !
  L-am „ŞTERS” însă imediat !

  PROBLEMA „apare” însă … la „ÎNJURĂTURĂ” ! Deoarece S-A FOLOSIT DE Pseudonimul meu ! (adresa lui însă !)
  DACĂ nu public … înseamnă CĂ ASCUND ADEVĂRUL ! … deci, îi fac „jocul” !
  Dacă public … chiar dacă „şterg” … „el” va ştii … „că M-A FORŢAT … să NU mint”, deci, publicându-l CHIAR ŞTERS … îi dau „satisfacţie” … că m-a „lucrat” încă o dată !
  Uff ! … deja „i-am dat apă la moară” … prin acest comentariu !, dar, mă bucur … că „m-am descărcat … parţial” ! Cred că ştiu cum voi „soluţiona” !
  ~
  Cum POT „afla” adresa IP … a cuiva (răuvoitor !), căci, aţi făcut referire, în articolul dumneavoastră ?
  Ce „anume” îmi trebuie ?
  ~
  Vă mulţumesc !
  ~
  Cornelius,

  Apreciază

  mai 9, 2010 la 10:33 pm

  • Bine aţi revenit!

   Lucrurile sunt mai simple în wordpress, editarea este facilitată, la fel şi afişarea IP-ului.

   Ip-ul vă apare pe gmail dacă aţi activat trimiterea comentariilor într-un astfel de cont.

   Vă doresc o săptămână uşoară!

   Apreciază

   mai 9, 2010 la 10:48 pm

   • [Da…dorind să încep acest răspuns, am „ridicat” pagina … şi AM Văzut : răspunsul (cam DUR), al domnului Vanghelie ! Pentru care … Îi mulţumesc !
    Dragă domnule, eu … m-am mai „liniştit” (doar că NU „mai pot” face „postări” !), însă „ăla” … ALEARGĂ în tot Virtualul … înjurând… în NUMELE MEU ! (căci … Foloseşte acelaşi AVATAR/Pseudonim/ALTAadresă … care produce CONFUZIE ! … gata cu această paranteză]
    ~
    Doamnei gianinalisandru !
    Vă mulţumesc pentru RĂSPUNS !
    Pentru mine ÎNSEAMNĂ enorm !
    ~
    Cornelius,

    Apreciază

    mai 11, 2010 la 7:10 am

   • Doamnei geaninalisandru şi domnului Cristian LISANDRU !
    ~
    Am introdus „aici” acest comentariu pe care ÎNCĂ îl am în GÂND.
    Sunteţi (şi alţii,puţini, ca voi) doi oameni minunaţi. M-aţi ajutat, direct, indirect, nu mai contează. EU … am încheiat un capitol de Viaţă (!) şi datorită vouă. Principalul „vinovat” sunt tot eu, pentru simplul FAPT de a intra la voi să citesc. Şi … „m-am molipsit”. Şi NU vreau … să mă vindec !
    Vă mulţumesc !
    Chiar dacă … „ăla” … îmi va „distruge (doar este hecker/hacker) blogurile”, eu, o parte din mine, VĂ VA PĂSTRA ! Dumnezeu să vă Binecuvânteze şi în continuare !
    ~
    Este frumos să „vezi cum creşte…creaţia ta de blogger”, însă viaţa REALĂ este mult mai importantă. Voi reaşeza/repreciza Priorităţile (pentru mine) !

    cam atât …
    ~
    Vă Iubesc !
    ~
    Cornelius,

    Apreciază

    mai 26, 2010 la 7:44 am

    • Vă mulţumim pentru comentariu şi ne bucurăm cu tot sufletul fiindcă sunteţi bine .
     Vă respectăm şi vă trimitem toate gândurile noastre bune!

     Apreciază

     mai 26, 2010 la 8:41 am

 30. nu-ti compromite ip-ul, nu-l ai decat pe el 😀

  Apreciază

  mai 10, 2010 la 2:25 pm

 31. OK !!!
  Am recitit cu şi mai mare atenţie ! Vă mulţumesc !
  ~
  Dragii mei … IUBIŢI-VĂ CU ÎNFOCARE !
  Căci aşa ne VREA Dumnezeu ! Copii cuminţi !
  ~
  Semnalez totuşi că aţi scăpat din vedere ANONIMUL „Clonă” !
  – asta NU doar că se ascunde în spatele unei MĂŞTI !
  – asta „înlocuieşte” un Om REAL … în SCOPUL : ELIMINĂRII !!
  Acest „soi’ de anonimi ESTE de natură CRIMINALĂ, şi EU, ROSCA Gheorghe Cornel, primul care a utilizat Pseudonimul „DoarATAT” (AVATARUL având POZA mea !), deci eu, care, de curând, contrasemnez Cornelius (aşa îmi spunea diriga – profa de Romană- în Liceu), :
  eu NU ÎNŢELEG … de ce Poliţia ROMANĂ … NU mă „bagă în seamă”, când, de fapt … AR TREBUI : SĂ SE AUTOSESIZEZE !!!
  ~
  În „numele meu”, „ăla” caută Bloguri (chiar NICI nu trebuie să precizez…căci îi dau „idei”) … ca să ÎNJURE … „liniştit” !
  CONSECINŢELE … le „trage” altul !
  Oricând mă pot aştepta SĂ FIU LUAT LA BĂTAIE … pentru că „ăla” SE FOLOSEŞTE DE :
  Imaginea mea !
  ~
  Vă ROG !
  CÂT de Tâmpit trebuie SĂ FII … ca să continui SĂ CREZI … că eu însumi îmi fac RECLAMĂ ???
  Sau, să continui SĂ CREZI … că eu sunt NEBUN … pentru că aşa A ZIS LA Furie, domnul Adrian Fratila !???

  mă opresc, vă rog să mă iertaţi, IAR MĂ DOR TÂMPLELE !!
  ~
  Cornelius,
  ~
  pentru că „m-am liniştit” un pic, făcând diacriticele, EU nu mai pot „LUCRA” nici măcar „din INERŢIE” … mă chinui să MAI ADAUG câte un „articol” !
  Această „frustrare” INDUSĂ … este dublată de altă MARE supărare:
  soţia mea ESTE grav bolnavă (fără „şanse”; doar Dumnezeu !) şi acum sunt „înciudat” de imposibilitatea de a o ajuta !
  Şi totuşi … continui să întru pe NET !
  probabil … un „soi” de refulare … NU MAI AM cu cine „vorbi”, NU MAI AM pe cine Iubi, la modul concret, imediat, NU MAI AM … CUI să mă dăruiesc … şi atunci, vă caut ÎN ZADAR … pe voi : semenii mei, Oamenii !
  ~
  Un CRIMINAL vrea să-mi spulbere ORICE Speranţă !


  ~
  Cornelius,

  Apreciază

  mai 11, 2010 la 8:14 am

 32. Sunt oameni care nu au ce face şi se ocupă de găinării, aşa cum păţiţi cu acel individ care de frică se ascunde sub anonimat.

  Regret să ştiu că treceţi prin astfel de momente.

  Vă suntem alături cu gândurile.

  Zile frumoase!

  Apreciază

  mai 12, 2010 la 3:52 am

  • Bună Ziua !
   Doamnei geaninalisandru !
   ~
   Vă mulţumesc !
   Nici eu într-o situaţie identică NU aş fi răspuns AŞA de simplu şi EFICIENT !
   Doar că am întârziat … să „caut” dacă mi-aţi răspuns !
   Între timp m-am mai liniştit … oleacă !
   ~
   Vă rog frumos, aş vrea să folosesc integral comentariul doamnei Dana din mai 5, 2010 la 2:02 pm ŞI răspunsul tău (dacă îmi este permisă … tutuirea !)
   ~
   O să încerc să obţin şi aprobarea de la Doamna Dana, dar … pentru moment … fug la servici !
   Este deja ora când trebuia SĂ FIU PREZENT … acolo, la treabă în FOLOSUL SOCIETĂŢII !
   Nu ştiu să trimit emoticoane, ştiu pe „dinafară” doar unul: 🙂
   ~
   Cornelius,

   Apreciază

   mai 20, 2010 la 8:05 am

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.