Uncategorized

Minuni

Minunile apar în viaţa noastră atunci când ne aşteptăm mai puţin. Nu am pus gânduri pe hârtie şi nici cerere la registratură pentru a te întâlni. Destinul a scris cifra 3 la mijloc de viaţă, într-o vacanță de vară, aşa cum scriitorii au folosit-o în basmele ce ne-au încântat copilăria.

Pitagora definea cifra trei ca semnul echilibrului perfect al stabilităţii .

Devin pentru 3 secunde Poseidon şi ridic marea de gânduri cutremurându-ţi întreaga fiinţă mânuind cu îndemânare simbolul puterii zeului Neptun.

Pentru a putea exprima infinitul sentimentelor scriu conştiincios pe toate feţele triunghiulare ale piramidei sufletului îmbrăcând astfel iubirea în haina perfecţiunii divine şi a plenitudinii. Nu vreau să trăiesc clipa celor 3 zile care definesc longevitatea minunii, nu vreau să-mi torturez existenţa scriind cu amar pe asfaltul minţii întrebări pe care Eugen Ionescu le-a sintetizat în fraza vieţii…

“De ce într-o zi minunea de a fi ia sfârşit, de ce înţelegem că este minune abia când pierim, de ce o întunecăm cu neghiobiile, cu duşmaniile, cu nădejdile stupide, de ce oamenii se caută unii pe alţii în noapte şi nu se regăsesc decât ca să nu se recunoască şi să se lovească, de ce ne agăţam cu disperare de o semnificaţie inexistentă şi ce crimă trebuie să ispășim pentru a putea trăi în acest vid?”

Vreau să ne retragem într-o oază de linişte să trăim intens minunea de a fi …

51 de gânduri despre „Minuni”

 1. TU EŞTI MINUNEA MEA.

  Poate că nici nu credeam cu adevărat în minuni înainte de a te cunoaşte. Poate că mă rezumam la a scrie că totuşi ar trebui să existe minuni, măcar la nivel sentimental. Ceva din mine îmi spunea că femeia dorită, femeia care să îmi cunoască sufletul până în cele mai mici amănunte, femeia pentru care aş fi în stare să fac orice, este din ce în ce mai aproape de mine.

  Acum îmi trăiesc cu bucurie MINUNEA ÎNDEPLINTĂ. Ea are ochii tăi verzi şi sufletul tău cald…

  TE IUBESC, dragostea mea…

  Apreciază

 2. “De ce într-o zi minunea de a fi ia sfârşit, de ce înţelegem că este minune abia când pierim, de ce o întunecăm cu neghiobiile, cu duşmaniile, cu nădejdile stupide, de ce oamenii se caută unii pe alţii în noapte şi nu se regăsesc …
  Intrebari retorice valabile pentru sensibilitatea din noi, daca mai este..
  O seara cu flori de senin incununata cu stele mii, asta iti doresc Geanina draga mea prietena!

  Apreciază

 3. cred ca oamenii, prefera sa simplifice si sa banalizeze. E un miracol, chiar si o gaza care traieste cateva zile. O floare care consuma atata energie sa ne umple de culoare si de parfum, orice vietate care traieste, bucurandu-i pe cei din jur. E un miracol o dragoste mare, o clipa de fericire, plansul unui copil, o adiere de vant. Faptul ca traim e o minune irepetabila, unica, sublima. Si traim ceea ce simtim. Viata ca un spectacol imens.

  Apreciază

 4. am simtit cum ma trec fiorii unui basm neincheiat…povestea asta va mai continua, fiindca o iubire adevarata incepe si devine un izvor care nu se mai termina…minunate cuvintele lui Ionescu, si inca pe atat adevarate..

  Apreciază

 5. Sărut-mâna, Geanina !

  Îţi urmăresc şi citesc blogul de ceva vreme, chiar dacă pînă acum nu am postat comentarii. O voi face, cu siguranţă, în perioada următoare. De astăzi, eşti în blogroll-ul meu ! Numai bine !

  Apreciază

 6. Pingback: REGĂSIRE «

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.