Uncategorized

Gânduri

Un gând este doar o străfulgerare între doua nopţi lungi, dar această străfulgerare este totul.

Jules Henri Poincare

Scriu despre gândurile tale albe, mă joc cu ele, le alint şi le aşez cu grijă în scrinul întregit de vise. Îţi ating gândurile negre, le smulg din rădăcină şi le strivesc în pumni. Unesc gândurile, le privesc, le curăţ de petele durerii pentru a vedea nemurirea visului frumos.
Mă aşez în faţa sufletului tău plin de patimă şi îmi încălzesc trăirile la focul din şemineul existenţei. Pun ramuri de brad peste jarul din inimă şi îmblânzesc dorul, combin culorile sufletului pentru a-i simţi incandescenţa ce-mi cuprinde umerii goi de absenţa ta.
Îţi ating ochii plini de lacrimi pentru a topi primejdia furtunii, îi mângâi pentru ca tu să îmi zâmbeşti în mii de curcubee. Îţi privesc mâinile fragede cum gesticulează bucuria şi le venerez, le ating pentru a simţi tristeţea clipelor când nu au fost alintate.
Adun bucuria şi tristeţea în mâinile mele, iar atingerea mâinilor aduce bucuria vieţii în noi. Contemplu chipul tău duios şi trupul mi se încarcă de tihnă.
Privesc, ating, unesc, amestec, combin toate acestea pentru surghiunirea singurătăţii în doi.

37 de gânduri despre „Gânduri”

 1. Bună seara, iubito… Frumos ai scris. Ca de fiecare dată, de altfel. Pătimaşă. Senzuală. O combinaţie de cuvinte/elemente care oferă celui care citeşte o imagine înfocată a unei iubiri fierbinţi.

  „Îţi ating gândurile negre, le smulg din rădăcină şi le strivesc în pumni. Unesc gândurile, le privesc, le curăţ de petele durerii pentru a vedea nemurirea visului frumos”…

  Nimeni nu mi-a mai spus/scris niciodată ceva aşa de… adânc. Adevărul este că TU eşti singura femeie care îmi smulge gândurile negre din rădăcină. Ai acest dar… Darul femeii care iubeşte – aşa îl interpretez eu. TU eşti femeia care se dedică pe de-a-ntregul bărbatului iubit şi face tot posibilul pentru ca omului de lângă ea să îi fie bine.

  „Singurătatea în doi”… Sunt foarte multe astfel de singurătăţi. Şi sunt cel mai greu de suportat. Atunci când eşti singur poate că te obişnuieşti – cel puţin temporar – cu ideea. Dar atunci când la o masă stau doi, iar singurătatea este prezentă şi râde – este foarte grav…

  „Adun bucuria şi tristeţea în mâinile mele, iar atingerea mâinilor aduce bucuria vieţii în noi. Contemplu chipul tău duios şi trupul mi se încarcă de tihnă”

  Ai reuşit să aduni bucurie şi tristeţe. Mâinile tale delicate au amestecat două ingrediente, iar rezultatul este acesta:

  „…surghiunirea singurătăţii în doi”…

  Doamne, cât de bine îmi pare fiindcă viaţa ne-a adus împreună… TE IUBESC!

  Apreciază

 2. Pasiune şi mister, dragule. Iubirea noastră îmi dă forţa de a trece peste momentele de nebunie pe care, chiar dacă unii sunt tentaţi să nu recunoască, ele există.

  Trăiesc în acel turn de fildeş cum spunea Octav într-un comentariu recent.
  Este locul meu de bucurie, fericire şi iubire. Indiferent de situaţie nu-l voi trăda niciodată, aşa cum nici iubirea nu va fi subiect dispărut din scrierile mele.

  Te iubesc şi te respect, minune de om!

  Apreciază

   1. Esre tema scrierilor mele. Seîntâmplă multe în jurul nostru, dar eu nu vreau să mai văd, nu vreau să mai aud decât frumuseţea sufletelor.

    Restul…colb în vânt…

    TE IUBESC, DE ASTA SUNT FOARTE SIGURĂ!

    Apreciază

 3. Îţi ating ochii plini de lacrimi pentru a topi primejdia furtunii, îi mângâi pentru ca tu să îmi zâmbeşti în mii de curcubee.
  Tare frumos ploua cu ganduri aici la tine draga mea Geanina. Ca o ploaie de vara care racoreste si da putere istovitului insetat.
  SCUMPA MEA CINEVA DIN vRANCEA ..SE GANDESTE LA TINE CU MARE DRAG!

  Apreciază

 4. „Mă aşez în faţa sufletului tău plin de patimă şi îmi încălzesc trăirile la focul din şemineul existenţei.”…minunat, sublim, ma incalzeste…

  Apreciază

 5. Cat de frumos! Si eu mi-as dori sa pot sa iau in maini bucuria si tristetea, pumnul cu tristete l-as pastra pentru zilele in care am nevoie de o muza si cel cu bucurie l-as doza astfel incat sa am parte de o mica particica in fiecare zi!

  Apreciază

 6. Salut, detin site-ul statusuri.ws (3000 unici pe zi), si sunt interesat de un link exchange cu blogul acesta,daca esti deacord trece-ma cu titlul statusuri si trimite-mi codul pe emailul linkuri[@]statusuri.ws,multumesc.

  Apreciază

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.