3 ceasuri bune

Dacă e marți…sunt 3 ceasuri bune…printre bloguri, incursiune cu efuziune

Postarea Comparaţie ne obligă la meditație, meditație asupra uitării de sine. Pentru mine este la fel de clar ca întotdeauna că băutura nu va reuși niciodată să ne rezolve problemele, indiferent cât ar crede unii în aceste gânduri negre. Alcoolul face și desface, leagă si dezleagă limba omului, aduce veselie, dar de multe ori și suparare. Marele Hemingway spunea “ Întotdeauna să faci când ești treaz ceea ce ai spus că vei face când erai beat. În felul ăsta vei învăța să-ți ții gura ! ”, Păstorel Teodoreanu aducea băutura în rimă și zâmbetul pe buze:

,,Unul bea că-i băutor,
Altul bea că-i bestie,
Numai eu, că am umor,
Beau aşa, de chestie.,,

iar Cristian Lisandru, omul meu drag, face astăzi, cu o măiestrie de invidiat, portretul celor care cred pentru o clipă că nimic nu poate fi mai frumos decât pierderea grijilor în băutură:

,,când se pun scaunele pe mese
în sufletul tău
nu te mai bucuri
fiindcă închizi cârciuma
te ţii de garduri nevăzute
şi
îţi cauţi uitarea de sine
prin iarbă
cu disperarea celui părăsit
de propriile repere,,

De la poezia dedicată adulților ne îndreptăm privirile, gândurile și zâmbetele către poezia destinată micuților, revărsată strop cu strop peste sufletele tuturor de către Aurora Georgescu, care ne trimite către copilărie, de fiecare dată, cu o blândețe fragilă și o generozitate rar întâlnită.

,,Grof-grof, face purcelul
Când îi ducem castronelul
Cu porumb şi iarbă verde.
Nici o boabă nu o pierde!,,

Despre încredere, obsesie, romantism, gelozie și iubire citim astăzi pe blogul lui Cristian Dima. În câteva paragrafe, autorul subliniază cât este de important să dăruiești în iubire, necondiționat și cum transformă totul în cenușă, gelozia:

,,Dragostea e ca un bumerang. Sentimentul de iubire se întoarce la voi la fel cum îl trimiteţi în eter. Alimentaţi-l cu bunătate şi speranţă, cu dor şi pasiune şi nu cu mânie sau sentimente de gelozie. Iubiţi fără să cereţi nimic în schimb! Nu vă arătaţi romantismul pentru a primi iubire ci pentru a dărui iubire. Strigaţi iubirea împletind sentimente în versuri sau acorduri de chitară, în paşi de dans sau aşzezând culorile ei pe pânză.,,

Am găsit un interlocutor interesant pe blogul Gabrielei Elena, lumânarea, cea care nu reprezintă doar o simplă sursă de lumină, ci, prin mărturia ei, ne provoacă la adevăruri  despre doruri, bucuria de a trăi demn, de a dărui și puterea de a fi noi înșine.

Înlăuntru vostru este mereu lumina.
,,Gandiți-vă cu pace în suflet că sunteți o lumânare aprinsă!
Eu sunt numai o simplă lumânare aprinsă. Singură luminez mai puțin, dar când suntem împreună, lumina și caldura sunt mai puternice.,,

Maeștrii condeiului în imagini, doar pe blogul plin de culoare și frumos, Alex Mazilu – Foto Blogging. Aici veți găsi de fiecare dată fotografii de excepție, realizate, cu măiestrie și pasiune, de autorul blogului.  Natura te prinde de mână și îți dăruiește clipe din care nu îți mai dorești să evadezi, iar portretele spun povești de viață, povestea ta, povestea mea, povestea tuturor…


Este  Vara lui Noiembrie, așa ne anunță Mirela Pete, care a simțit nevoia unei continuări a articolului Noiembrie de vară târzie. Realitatea este că ne doream o continuare a frumosului, așa cum sufletul și întreaga noastră ființă își dorea o prelungiere a anotimpului care ne încălzește bucurie fiecărui moment verde.

,,Toamna a fost neplăcut de rece la început, cețoasă și cu temperaturi negative noaptea. Acum, vlăguită de propriul său maraton necugetat, a lăsat o vară târzie să-și aștearnă soarele blând pe un cer de peruzea. Trandafirii sunt înfloriți din nou, afară e aer proaspăt și cald, parcurile strălucesc și zâmbesc zâmbetelor copiilor, iar noi ne bucurăm de entuziasmul pe care numai o fereastră deschisă spre soare ți-l poate da.,,

Încheiem incursiunea pe acordurile Traficului cu Hituri. Muzica e poezie, vis, medicament, cel mai bun terapeut al tuturor timpurilor. Sunt multe semne de întrebare pe acest portativ, astăzi. Puteți să-l ajutați pe Teo Negură să găsească răspunsurile, dar să și votați cu sufletul melodia care vă trimite în visare, vă amintește de clipe unice trăite de oameni unici.

,,De ce nu-nchide nimeni fereastra, să n-aud regina nopţii plângând? De ce întrebările mele sunt cel mai frumos cântec, astăzi surd? De ce pantofii mei vechi, cu talpa găurită demult, au dopuri de-asfalt in urechi şi totuşi au poftă de drum?,,

 

 

 

Domnișoarelor, doamnelor și domnilor, incursiune cu efuziune!

17 responses

 1. Pingback: 3 ceasuri bune - Ziarul toateBlogurile.ro

 2. Pingback: Comparaţie «

 3. Ca de fiecare dată, Hemingway pune punctul pe i. La fel şi în ceea ce îl priveşte pe Păstorel Teodoreanu… Incursiunea cu efuziune are din ce în ce mai mare succes, din punctul meu de vedere. Sărut pe suflet o femeie dragă şi îi doresc o zi cât mai bună la serviciu… Gânduri bune tuturor musafirilor tăi, iubire!

  Apreciază

  noiembrie 16, 2010 la 8:50 am

  • Sunt scrieri pe care merită să le citim, scrieri din suflet către suflet.
   Mulţumesc pentru toate gândurile tale, minune de om.

   Îmbrăţişări peste normă pentru iubirea mea!

   Apreciază

   noiembrie 16, 2010 la 5:54 pm

 4. Imteresanta incursiunea ta pe bloguri, ca de fiecare data.Mi-a placut slalomul..
  O seara plina de bucurii si senin, va doresc din Vrancea, cu mare drag!

  Apreciază

  noiembrie 16, 2010 la 5:43 pm

  • Am fost în vizită pe la tine şi era postarea din 13 noiembrie. Mă bucur fiindcă ai revenit.

   Te îmbrăţişăm cu toată dragostea, draga noastră dragă!

   Apreciază

   noiembrie 16, 2010 la 5:56 pm

 5. Pingback: Am fost acuzat de plagiat!!! « Andreihappyday

 6. Pingback: Şi cum ar trebui să reacţionez? |

 7. Daca viata ne arde intens si frumos influentand pozitiv pe altii, ca si cea a unei lumanari, putem sa fim fericiti.

  Te imbratisez si-ti multumesc. 🙂

  Apreciază

  noiembrie 16, 2010 la 9:34 pm

  • Te îmbrăţişez şi eu cu mare drag. Îmi plac scrierile tale pentru că au obrajii puri, o puritate pe care greu o întâlnim în aceste vremuri.

   Ore pline de magie alături de cei dragi!

   Apreciază

   noiembrie 16, 2010 la 9:51 pm

 8. Mulţumesc mult, Geanina, pentru o nouă menţiune. Ţi-ai făcut un obicei tare draguţ să strângi la un loc un mănunchi de prieteni pe care să îi prezinţi aici. Îmbrăţişări calde!

  Apreciază

  noiembrie 16, 2010 la 11:48 pm

 9. Totul este ca voi, cei pe care îi citesc, să scrieţi. Nu este greu să amintim când şi când despre ceea ce se scrie în blogosferă de către prieteni.

  Ore pline de frumos alături de cei dragi!

  Apreciază

  noiembrie 17, 2010 la 12:20 am

 10. Nu pot decat sa spun, simplu, multumesc, Geanina. Esti generoasa, si generozitatea e un atribut rar intalnit astazi, ai toata pretuirea mea 🙂

  Apreciază

  noiembrie 17, 2010 la 12:18 pm

  • La fel de simplu spun şi eu, sunt un om ce trăieşte într-o simplitate greu de înţeles şi de acceptat pentru unii.

   Mulţumesc pentru încredere.

   Gânduri bune la ceas de seară!

   Apreciază

   noiembrie 17, 2010 la 8:16 pm

 11. Pingback: CETATEA BRAŞOVULUI (3) « Carmen Negoiţă FOTOGRAFII ŞI GÂNDURI

 12. Pingback: Sintaxe | alexandrescudaniela.com

 13. Pingback: Şi cum ar trebui să reacţionez? | ÎNK TÂNĂR, ÎNK CITITOR

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.