Uncategorized

3 ceasuri bune

Dacă e marți…sunt 3 ceasuri bune…printre bloguri, incursiune cu efuziune

Mă îndrept cu pași mici și siguri pe poteci înzăpezite de scrieri pline de prospețime și aromă literară. Am pornit incursiunea printre primii fulgi de nea ai dimineții și am bătut la poarta virtuală a Blogului Literar ce aparține minunii de om, Cristian Lisandru. Cu zăpadă pe năsuc și mâinile ce căutau ,,un șemineu imaginar,, am pătruns timid într-o lume cu ,,miros de brad, doruri și fum,,. Moș Crăciun, povești de iubire și o atmosferă de sărbătoare ce nu poate fi contestată, vă așteaptă-n pragul casei lui Cristian Lisandru de  ,,la miezul nopții,,.

Iubita mea, e mare sărbătoare,
Se pregăteşte Moş Crăciun de drum,
Bunicii stau în cer, la şezătoare,
Miroase-a brad, a doruri şi a fum.

Am să mă cern din tot albastrul firii,
Şi-apoi vom face pârtie în doi,
Ca să ajungă, noaptea, musafirii,
La ultima petrecere din noi.

La miezul nopţii vom ciocni pahare,
Uitând întreg supliciul mondial,
Răpuşi plăcut, ca-ntr-o abandonare,
De gustul vinului primordial.

Un  Ajun de neuitat veți putea petrece doar dacă mă veți însoți în călătoria mea din această zi de marți pe blogul Stropi de suflet la vedere, un blog unde visul copilăriei nu se sfârșește niciodată. De fiecare dată veți putea citi aici versuri care vă vor introduce în lumea poveștilor. Aici nu veți uita niciodată că sufletul nu trebuie să părăsească etapa cea mai importantă a vieții, copilăria.

Pe străzi, luminiţe în pomi s-au aprins
Şi totu-i tărâm din basme desprins.
E zvon de clopoţei şi cântec de colind
Şi cete de copii de peste tot venind.

Despre cât de înclinați suntem să renunțăm la propria libertate în schimbul unei „farfurii zilnice” cu mâncare descoperim în postarea scrisă de Florentin Lehaci pe blogul Pro Atitudine. Cât este de importantă supravieţuirea și cât libertatea, confortul exterior sau armonia forului interior, tăcerea sau demnitatea, dezumanizarea sau convingerile personale întreabă autorul blogului și așteaptă părerile voastre bine argumentate.

,,Rare ocaziile când am reușit să ne ridicăm din genunchi pentru a vedea ceva mai departe de nivelul solului. Am rămas ceea ce am știut să fim: un popor îngenuncheat urlându-și foamea și dispus să facă troc cu propria sa libertate! Un element vital al existenței umane pe care avem, însă, toate șansele să îl scoatem la mezat!,,

Zilnic ,,Rafturile din supermarketuri ne ademenesc cu produse care de care mai bune, cu ambalaje mai atractive sau cu preturi promotionale, asa ca suntem tot timpul tentati sa cumparam alimente de care nu avem nevoie si care, de cele mai multe ori, se dovedesc a fi nesanatoase.,,

Dacă țineți la sănătatea voastră, dacă vreți să vă simțiți bine de sărbători, dacă vreți să aflați cum puteți ajunge la această stare de bine Hai la plimbare pe blogul prietenei noastre, Elena Marin Alexe, astfel veți afla totul despre ,,Alimentele medicament,,.

Am mâncat sănătos, am petrecut de minune, ne-am întâlnit cu Moș Crăciun, dar este timpul ,,Manifestului pentru iubire,,. Nici că-i pasă lui Cristian Dima ,,dacă e frig sau dacă plouă, dacă lumea ne vorbeşte la colţ de stradă şi ne judecă iubirea, asemeni unui juriu strâmb ce nu cunoaşte şi nu a cunoscut vreodată sentimentul de iubire. Ei se hrănesc cu vorbe goale, iar noi ne hrănim cu iubire.,,
Nu uitați să puneți în cafea ,,zâmbet în loc de zahăr şi stropi de fericire în loc de lapte,, atunci când veți poposi în căminul virtual al prietenului nostru care își scaldă iubirea ,,în mii de versuri de amor,,.

,,Credinţa e oarbă iar îndoiala are nevoie de fapte.,, Întrebări, răspunsuri, îndoieli, fapte, gânduri care ne macină, despre foc și veșnicie scrie astăzi Gabi pe blogul Raza mea de soare. Am descoperit acest blog în urmă cu aproape doi ani, mai exact, 12 aprilie 2009, când gazda blogului mi-a lăsat un comentariu la o postare ce conținea un poem scris de Maestrul Octavian Paler. De atunci îi vizitez constant blogul pentru a mă bucura de scrierile gazdei și de poemele Marelui Nichita Stănescu.

Un alt blog cu personalitate, coloană vertebrală și toată muniția necesară pentru a atrage cititorul de calitate este cel al prietenului Paul Gabor. I-am descoperit blogul în aceeași perioadă cu cea amintită în rândurile de mai sus, când scriam despre întâlnirea cu Raza mea de soare. De fiecare dată am citit scrieri cu substanță aici și am revenit cu aceeași plăcere. Nu există posibilitatea de a lăsa comentarii, doar de a citi rândurile și printre rânduri, dar vă asigur că este ca fructul interzis după ce ai intrat o dată în această casă virtuală.

,,Apasă-mă pe clape, sunt gata să le pierd printre atâtea sănii. Apasă-mă pe piept, e gata să se-adune. Mai pune-mi și o palmă peste frunte, să nu mă mai agit confuz, sunând mătănii…,,
.

Nu întâmplător scriam în această postare despre Marele Nichita Stănescu. Ieri, 13 decembrie 2010, s-au împlinit 27 de ani de când poetul ne-a părăsit. Putem citi astăzi o poezie profundă cu o intensitate remarcabilă, așa cum era și Maestrul, pe blogul my heart to your heart..

Privirea ei topea zidurile,
îmi rănea obrajii din care
sângele-mi izbucnea spre trecut
nedureros, în cascadă.

Citim, dormim și visăm alături de Gabi în lumea rară a inventatorului lingvistic, Nichita Stănescu.

După războiul Enya şi Loreena de săptămâna trecută și astăzi este aglomerație de piese bune, de pansat sufletul, în Traficul cu Hituri. Aprigă bătălie, dar ,,cuminte, bătrâneşte, Adamo (“Tombe la neige”) a tot strâns voturi, destul cât să câştige runda, cu 14 la număr.,,. Teo Negură spune: ,,Cât despre numărul total al celor ce-au votat, mă tot învârt in jurul cozii, adică nu strâng cei 50 şi pace! Au fost 46 de prieteni ai muzicii bune, care-au trecut pe-aici şi au lăsat un vot, la precedenta ediţie de Trafic cu Hituri. Vă mulţumesc din suflet tuturor! În rest, sunt răbdător, tot trec eu într-o zi cu soare de pragul ăla psihologic de 50, şi zău că n-am făcut fixaţie ,,.
Mă gândesc să-i punem sub bradul virtual al Traficului cu Hituri cadoul mult așteptat, 50.

Spor la vot, spor la citit, spor la iubit!

 

 

 

Domnișoarelor, doamnelor și domnilor, incursiune cu efuziune!

Geanina Lisandru

23 de gânduri despre „3 ceasuri bune”

 1. Poezia lui Cristian, invitaţia Aurei şi reţetele Elenei şi a lui Florentin, presărate cu gândurile Gabrielei şi a lui Paul şi muzica în surdină pornită uşor la radio de Teo, fac o atmosferă liniştită, plăcută în casa prietenilor de suflet, Geanina şi Cristian Lisandru!

  Îmbrăţişări călduroase vă dăruiesc cu drag, de fiecare dată când vă calc pragul!

  Apreciază

 2. Salutare, Geanina, mai intai multumiri! Apoi, nu pot sa nu constat de fiecare data capacitatea ta de sinteza si sarmul cu care invalui aceste ceasuri bune, cum le numesti. Zau ca citindu-te, fug direct la „impricinati” 😉

  Apreciază

  1. Pentru foarte puţin, traficantule!

   Este plăcerea de a citi scrieri de calitate, care au mesaj, nu doar vorbe-n vânt.

   Onorată de capacitatea şarmului, sper să nu mi-o iau în cap.

   Să fugi de fiecare dată, merită!

   Seară magică alături de cei dragi sufletului tău!

   Apreciază

 3. Ca de fiecare dată, această incursiune cu efuziune – aşezată în propoziţii şi fraze deosebite – ne poartă paşii pe la blogurile prietenilor din blogosferă. Îi salut şi eu pe toţi, pe această cale, şi îi asigur de tot respectul meu.

  Iubita mea, te sărut pe suflet, şi te iubesc în fiecare zi. Iar „ultima peterece din noi”, aşa cum scriam în poezie, nu va fi decât ultima de dinaintea celorlalte, evident…

  Apreciază

  1. Dragul meu drag,
   plecăciune în faţa Maestrului care îmi scrie poezii de excepţie şi mi se lipesc de suflet.

   Astăzi am citit un alt poem de basm, ai împletit iubirea cu atmosfera de sărbătoare care se apropie în paşi de dans mult mai rapid decât ne vine să credem.

   Petrecerile fac deliciul vieţii. Nu voi refuza acest deliciu.

   Te iubesc, Lisandru!

   Ps mi-a plăcut cum ai scris „ultima peterece din noi” – delicios

   Apreciază

 4. Ei da, cred că dintre toate postările aflate pe bloguri, postarea ta „incursiune cu efuziune” este cea mai dificilă şi cea mai laborioasă, presupunând nu numai analiză la prima vedere ci şi competenţă. Cu atât mai meritoriu pentru tine cu cât pregătirea ta oficială este tehnică, nicidecum literară. Citesc de fiecare dată şi te admir pentru acurateţea cu care exprimi gândul, uşurinţa cu care surprinzi esenţialul. Prin felul tău de a prezenta articolele alese, le pui în valoare, le dai mai multă strălucire decât poate observa cititorul comun.
  Eu… îţi mulţumesc pentru frumuseţea cuvintelor alese cu care mi-ai prezentat poezia.

  Apreciază

  1. Auraş,
   râd de mă prăpădesc”pregătirea ta oficială este tehnică, nicidecum literară.” La rubrica „despre mine” scrie cât sunt de „tehnică”…ha,ha,ha

   Mă onorează comentariul. Îmi place să parcurg rând cu rând tot ceea ce este frumos şi pertinent, scris de voi, dragii mei, gând cu gând.

   Am uitat să le spun cititorilor mei să dea click pe imaginea de pe blogul tău, la postarea despre care am scris, vor avea o surpriză minunată.

   Te îmbrăţişez cu tot sufletul!

   Apreciază

   1. Wawuuuuuu! habar n-am avut că tu eşti absolventă a Facultăţii de litere! Stiind de realizările tale de exceptie în informatică, în sectorul IT… am crezut că ştiinţele exacte constituie domeniul tău de pregătire şi activitate…
    Imi cer scuze!Nu mi-am închipuit că poţi excela chiar în tot ceea ce faci. lisandru are pe cine şi de ce iubi!

    Apreciază

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.