Uncategorized

3 ceasuri bune

Dacă e marți…sunt 3 ceasuri bune…printre bloguri, incursiune cu efuziune

Se spune că oamenii pasionali fac lucruri durabile. Nu contează locul, virtual sau real, nici timpul, ei știu să dăruiască, permanent, din frumosul sufletului lor. Invitația este valabilă în fiecare zi de marți către această incursiune virtuală, momente în care ceasurile bune se scurg cu repeziciune, dar ne introduc în mirobolanta lume a cuvintelor, a fotografiilor, a muzicii bune. Sunt sigură că nu puteți refuza această incursiune cu efuziune, sunt atât de sigură pentru că știu câtă patimă puneți în fiecare postare, iar această călătorie scoate în evidență tocmai acest lucru.

Intuiți, probabil, că primii pași mă duc către un alt blog al jumătății mele, Cristian Lisandru, o altă platformă decât cea despre care am scris în celelalte ediții,,3 ceasuri bune,,. Descoperim, și aici, dragostea prinsă în versuri sub ochi de pescăruș:

,,mă întind peste tine
ca noaptea
ca luna
doar un pescăruş
pălmuieşte aerul sărat
şi ţipă
prin glasul tău,,

Cristian Lisandru, poet și prozator deopotrivă, ne-a obișnuit să gustăm iubirea în diverse ipostaze. El cântă, venerează iubirea cu un entuziasm greu de digerat pentru unii și cu enormă bucurie de către alții.
Întreaga mea ființă vibrează cu fiecare text citit, își dorește aroma metaforei lui Lisandru, o caută și o prețuiește. Așa a fost de când am citit primul text al său și așa va fi cât viața va fi darnică, în ani, cu mine. Îi mulțumesc pentru fiecare slovă așezată pe coala sufletului meu. Face totul în așa fel încât fiecare clipă reprezintă o mare valoare spirituală și morală.

Saltul următor îl vom face tot în spațiul românesc care este, trebuie să recunoaștem, plin de talente. Este tărâmul iubirii, da, imensitatea iubirii, lumea Mariei Botnaru, o lume mirifică, un spațiu generos pe al cărui tapet descoperim sub bagheta magică a talentatei Silvia Țibor ,,succese remarcabile fără neamuri, fără bani, fără pat…numai cu talentul, numai cu acele cunoştinţele primite în instituţiile de învăţământ, inclusiv cele de peste hotare.,,

,,Ochi-mi sunt orbi, doar inima ochește,

Cum răscolești furtuna ce iar te depășește

Și orice sunet se supune și se-nveșnicește,

Cănd în final acord, încinsă, bagheta îl topește.,,
Maria Botnaru

Am pășit, am făcut salturi, iar Oana Pop ne invită să ne aruncăm privirea într-un albastru versificat. Dar nu vă imaginați că vă voi scoate din sfera iubirii, nu, nici vorbă de o astfel de intenție, nici măcar un gând, rămânem ancorați pe arca iubirii, este singurul loc care ne devastează gândurile cu esențe inconfundabile.

,,Lasă-mă să port ca haină, seninul,

Să mă invidieze cerul

De-atâta albastru ce port în mine,
Iubite,

Aruncă-mă-n albastru,

În fiece noapte!,,

Cele 3 ceasuri bune se pare că nu ne vor părăsi nici noaptea dacă veți citi versurile Oanei. Seninul își va face loc în suflet, iar visele devin realitate când privim cerul și reușim să deslușim albastrul din privirea sa.

Ceasurile bune de astăzi vă anunță, cu surle și trâmbițe, că puteți participa la un concurs în urma căruia câștigătorii vor primi minunate cadouri în ton cu sărbătorile de iarnă pe care le așteptăm nerăbdători. Se pare că nerăbdarea m-a cuprins și pe mine, chiar de duminică, iar bradul tronează încărcat de albastru și argintiu în casa noastră.

Adina Magda organizează acest concurs pe blogul său. Veți descoperi, alături de concurs, și pagini în care fotografiile vă vor destăinui natura în toată măreția ei.
Doar o mică parte din surprizele pregătite de Adina Magda:

adina magda

Geanina Lisandru

Domnișoarelor, doamnelor și domnilor, incursiune cu efuziune!

20 de gânduri despre „3 ceasuri bune”

 1. Sărut sufletul, dragostea mea…
  Sufletul acesta mare în care mă ascund de fiecare dată când viaţa mă trage de mănecă şi vrea să îmi spună că nu întotdeauna este loc în lume pentru frumos şi pentru visători. Dar adevărul este că toate cuvintele mele, strânse în poezie sau proză, nu ar avea vreun farmec dacă nu aş fi conştient că sunt un bărbat norocos, un bărbat iubit de o femeie minunată. Navigăm împreună pe apele limpezi ale unui destin darnic.
  Cu respect…
  Toate gândurile bune musafirilor tăi şi tuturor celor pentru care iubirea este cel mai frumos cadou oferit de viaţă.

  Apreciază

 2. Exaltată de tot ce scrii, încântată de a fi ajuns cu versul la sufletul sensibil pe care-l ai, înaripată de aprecierea muncii mele, te îmbrățișez, dragă Geanina, și-ți doresc multă inspirație și o imensitate veșnică a iubirii… Cu tot respectul, Maria Botnaru

  Apreciază

 3. Geanina, mille merci pentru aceasta rubrica saptamânala… Voi fi descoperit oameni interesanti, talentati, sufletisti… Bonne continuation! 🙂 O zi senina, spornica si pe curând!<3

  Apreciază

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.