Nu te compromite! Nu te ai decât pe tine – într-un week-end, despre oameni

Vor exista mereu oameni care ne vor dărui bucurie, fericire, iubire. Nu vor lipsi din existenţa noastră nici cei care ne vor răni. Unii ne produc suferinţă fără să dorească însă acest lucru, alţii o fac cu bună ştiinţă, din orgoliu, vor să fie siguri că suferi şi nu mai contează de cine se folosesc pentru a reuşi, se fac frate cu necuratul până îşi văd planul dus la bun sfârşit. Astfel de oameni reuşesc de multe ori să-i influeţeze pe cei slabi, nu contează cum, găsesc ei metodele cele mai bune, bani, cuvinte dintre cele mai convingătoare, iar după ce şi-au atins scopul nu îi mai interesează cui şi ce au spus, importantă este reuşita. O „victorie” de moment care îi face să jubileze.

Cât de amar este totuşi finalul, acel moment în care aceştia rămân singuri?

Sunt sigură că aţi trăit măcar un astfel de moment lângă astfel de oameni. Importantă este reacţia ulterioară. Mergeţi alături de ei până la capăt sau le spuneţi în faţă şi fără ocolişuri cine sunt ei cu adevărat?

Curajul meu nebunesc, considerat astfel de foarte mulţi, nu îmi aparţine expresia, a fost taxat de multe ori prin trădare şi lovituri crunte chiar de oamenii la care am ţinut şi pe care i-am iubit. Vă rog să nu vă rezumaţi la o singură persoană, la un bărbat ori femeie. Şi eu am întâlnit astfel de oameni, nu sunt absurdă să spun că nu-i voi mai întâlni, sunt sigură că viaţa este presărată, până spre final, cu astfel de întâlniri. Pot veni, le aştept şi le voi trata ca atare. Voi fi ignorantă, aşa cum m-a definit cineva cu ceva timp în urmă. Face şi ignoranţa parte din viaţă, nu am inventat-o eu, aşadar nu aruncaţi cu pietre…

Dar nu aceşti oameni îmi invadează existenţa, nu le permit, nu le vorbesc, nu îi ţin prin preajmă doar pentru că aşa este la modă, după cum susţin unii…

Frumosul vine dinspre oamenii care au lipsit atunci când au fost împărţite ura, ranchiuna, egoismul, făţărnicia. Ştiu, este greu să îi întâlnim, sunt din ce în ce mai puţini, dar ei există, trebuie doar să avem încredere că îi vom găsi. Eu i-am întâlnit şi sunt fericită în preajma lor, atunci când vorbesc cu ei, când ne oferim reciproc respect, prietenie, iubire. Pentru acest lucru îi sunt recunoscătoare Lui, vieţii şi nu în ultimul rând celor pentru care generozitatea nu înseamnă sacrificiu, ci bucuria de a dărui.

Frumosul, despre care vă scriu astăzi, nu are egal, pune în evidenţă sufletul şi conferă armonie, izvorăşte din adevăr şi simplitate. Pentru mine bucuria devine desăvârşită doar dacă persoanele dragi se bucură împreună cu mine. Am învăţat că bucuria reală stă în emoţiile sufletului, acele emoţii care pun stăpânire pe întreaga fiinţă, sângele începe să fiarbă, tremuri, râzi, roşeşti, lăcrimezi alături de OAMENI.

Nu vă fie frică de oameni, există sub toate formele. Vă doresc să-i întâlniţi pe toţi pentru a-i preţui la justa valoare pe cei care SUNT.

Geanina Lisandru

geanina lisandru despre oameni

Reclame

18 responses

 1. De cele mai multe ori raspunsul pe care-l asteptam vine de acolo de unde ne asteptam cel mai putin ca sa apara. Trebuie doar sa invatam sa ascultam…

  Apreciază

  ianuarie 20, 2013 la 12:45 am

  • Răspunsul, rezolvarea, bucuria.

   Mala Teaha,
   îţi mulţumesc pentru lectură şi vizite. Le apreciez la justa valoare, te preţuiesc, nu mai puţin…

   Apreciază

   ianuarie 20, 2013 la 12:48 am

 2. Viaţa ne poartă dintr-o parte în alta de-a lungul timpului şi – fireşte, nici nu s-ar putea altfel – ne pune în legătură cu oameni şi… oameni.
  Fără să vrem, de foarte multe ori suntem aproape obligaţi să depăşim momente dificile, fiindcă surprizele neplăcute – atunci când este vorba despre interacţiune – apar exact acolo unde te aştepţi mai puţin.
  Cunoscându-te, iubirea mea, am redescoperit (lovit fiind şi eu, de multe ori) frumosul acela despre ai scris în această postare. Un suflet curat, un ajutor dezinteresat, un sprijin în momentele cele mai dificile…
  Socializăm, încercăm să punem mai presus de orice încrederea şi sinceritatea. Îi privim pe toţi oamenii fără rezerve, numai că de foarte multe ori încasăm pumni virtuali şi cuvinte grele. Există micime, există ipocrizie. Există făţărnicia aceea turbulentă şi tulburătoare. Există vorbele cu dublu înţeles şi „fitilele”.
  Am spus de multe ori şi o spun şi acum – important este să mergi mai departe, de fiecare dată. Alături de OAMENI. Fiindcă OAMENI în adevăratul înţeles al cuvântului au fost şi fi-vor mereu. Excepţiile nu fac altceva decât să dispară în neant. E drept că prezenţa lor temporară lasă urme de neşters, chiar dacă încercăm să evităm chiar şi amintirea lor. Mie îmi plac oamenii care au coloană vertebrală. Şi care nu se ascund pe după plop, care nu-ţi murmură cuvinte frumoase pe ici şi pe colo pentru a se comporta lamentabil ulterior. Atunci când te dezamăgeşte cineva în care ai crezut necondiţionat este foarte greu să tragi aer în piept şi să pleci mai departe. Dar tot atât de adevărat este că nici nu ai altă variantă. Principiile nu pot fi călcate niciodată în picioare.
  Încerc şi încercăm să nu greşim în relaţia cu alţi oameni. Poate că nu reuşim întotdeauna, însă demersul acesta nu cunoaşte răgaz.
  Îţi mulţumesc pentru această postare, dragostea mea… Sărut sufletul drag!

  Apreciază

  ianuarie 20, 2013 la 1:33 am

  • Am încasat, separat şi împreună, pumnii despre care scrii, dar asta nu ne-a creat decât o dorinţă teribilă de a crede în ceea ce facem, în iubirea noastră. Suntem fericiţi fiindcă ne avem, fiindcă ne respectăm şi ne iubim peste normă. Toate acestea au venit firesc şi le-am primit la fel de firesc. Îmi doresc să îmbătrânim frumos lângă oameni frumoşi.

   Te ador, minune de om!

   Apreciază

   ianuarie 20, 2013 la 1:41 am

 3. melanietoulouse

  Geanina & Cristian, thanx for sharing your LOVE… 🙂
  – – –
  @”Pentru mine bucuria devine desăvârşită doar dacă persoanele dragi se bucură împreună cu mine.” – da, categoric… Gândim si (re)simtim quasi-identic… 😉

  http://incaunipocrit.wordpress.com/2013/01/19/my-bday-gifts-happiness-therapy/

  Bucuria si iubirea NU au vârsta-limita, iar marile bucurii si iubiri sunt de-obicei tacute; ca sa le “gustam” cu-adevarat, trebuie sa le împartim, sa le oferim semenilor, sa-i încurajam sa le cultive si sa smulga eventuale “buruieni-balarii”… 🙂
  – – –
  O duminica însorita si-o saptamâna spornica!
  Love and hugs… 🙂

  Apreciază

  ianuarie 20, 2013 la 9:42 am

  • Nu au vârstă, iar asta nu poate fi decât un plus pentru fiecare dintre noi, cei care ştim a le preţui.

   Săptămână desăvârşită, Melanie!

   Apreciază

   ianuarie 27, 2013 la 7:48 pm

 4. Este , Geanina , ca ,cu cat sunt mai inversunati unii sa se puna zid intre doi oameni , cu atat mai mult acesti doi oameni lupta pentru ceea ce stiu ca exista in viitorul lor si le va aduce viata? Mereu am zis ca totul are o anumita ordine si nu cred in intamplare.
  Oamenii aceia frumosi ,de cele mai multe ori , stau deoparte , cuminti si vazandu-si de rostul lor , incercand sa treaca neobservati , pentru a nu fi bagati in seama de toti ceilalti ce se remarca si umbla murdari la gura.Dar si atunci cand ies din umbra , acesti oameni frumosi ,explodeaza inimi si suflete! De armonie , viata , daruire si speranta.
  Tu si Lisandru sunteti ca un exemplu , acum , pentru mine.
  Sa aveti parte numai de bine!

  Apreciază

  ianuarie 20, 2013 la 9:59 am

  • Ana Maria,

   noi încercăm să trăim cât mai frumos fiecare clipă. Nu ştiu cum fac, dar mai dau, cu succes, peste câte o persoană care, după ce am susţinut-o şi am respectat-o, nu mai suportă ideea că evoluez şi atunci începe să mă denigreze doar pentru că nu suportă evoluţia mea. Au existat câteva personaje, nu multe, dar au existat. Consider că nu le-am întâlnit niciodată şi merg pe drumul meu.

   Îţi mulţumim pentru încredere şi îţi dorim tot binele din lume alături de cei dragi!

   Apreciază

   ianuarie 27, 2013 la 7:53 pm

 5. OAMENI si oameni! Fara cei din urma nu am sti sa-i pretuim pe cei dintai. Pacat ca numarul celor „mici” e in crestere si al celor „mari” se imputineaza pe zi ce trece.
  Sa aveti o saptamana buna!

  Apreciază

  ianuarie 20, 2013 la 8:30 pm

  • Marada,
   ai sintetizat foarte bine mesajul meu. Îţi mulţumesc pentru vizite şi comentarii, om frumos!

   Apreciază

   ianuarie 27, 2013 la 8:01 pm

 6. Așa este – OAMENII adevărați trebuie apreciați tocmai pentru că sunt „rara avis”…

  Apreciază

  ianuarie 21, 2013 la 8:47 am

 7. Ai viaţa în faţă, draga mea şi cu siguranţă vei mai întâlni oameni fel de fel, dar vei şti să alegi cu sufletul adevărul. Calde îmbrăţişări ţie şi lui Cristian!

  Apreciază

  ianuarie 21, 2013 la 10:24 am

  • Elena,

   sper să-mi fie viaţa suficient de lungă să pot cunoaşte sute de oameni ca tine.

   Te îmbrăţişăm, draga noastră!

   Apreciază

   ianuarie 27, 2013 la 8:05 pm

 8. FRUMOASĂ LA CHIP, LA SUFLET ȘI LA GÂND… O SĂPTĂMÂNĂ LUMINOASĂ!

  Apreciază

  ianuarie 21, 2013 la 6:43 pm

 9. Draga Geanina,
  de cateva zile ma bucur mult sa-l ascult pe maestrul Aivanhov pe youtube. Si chiar conferinta despre colectivitate m-a impresionat cel mai mult. mi-a reamintit multe… As vrea, nu stiu de ce, sa iti trimit si tie link-ul . http://www.youtube.com/watch?v=QbidYMqdnLg
  Eu credeam despre mine ca nu ma las impresionata de „ceea ce spune lumea”. Si totusi …
  cu drag,
  Cornelia

  Apreciază

  februarie 17, 2013 la 7:21 pm

  • Cornelia,

   onorată și mii de mulțumiri.

   Nu mă las în voia cuvintelor celor din jur. Niciodată. Important este ca ceea ce fac să fie bine făcut.

   O seară de poveste! Intru imediat.

   Apreciază

   februarie 18, 2013 la 5:00 pm

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s