Părinţii sunt cei fără de care viaţa nu ar mai fi viaţă

Îmi privesc părinţii, îi rog, în gând, să nu mă „părăsească” încă, să aibă putinţa necesară pentru a grăi către mine stările lor lipsite de vigoare, uneori, bucurii, împliniri, dureri. Îi ascult cu aceiaşi ochi mari, ca atunci când eram copilă, le mângâi ridurile, nu foarte multe pentru vârsta lor, le umplu cu bucăţi din tinereţea şi prospeţimea anilor pe care mi i-au dăruit. Sunt părinţii mei, doi oameni modeşti, oameni cu frică de Dumnezeu, cu respect pentru cei din jur, sensibili la apăsările mele, receptivi la realizările mele, de acord, mai mereu, cu deciziile mele.

Îi iubesc pentru tot ceea ce sunt, pentru momentele în care m-au dojenit, pentru fiecare rochiţă pe care mi-au dăruit-o din salariul lor modest, mama mi le croia cu nespusă dragoste şi mândrie, era o formă de recunoaştere a meritelor mele şcolare sau pentru cuminţenia mea.

Mama povesteşte şi acum cât eram de cuminte şi în copilărie, îmi dădea o jucărie şi nu mai afla de mine până seara, apoi, tata mi-a promis 300 de lei vechi dacă la vârsta de 5 ani învăţam tabla înmulţirii şi a împărţirii. Am învăţat-o, dar banii i-am primit când împlinisem deja trei decenii. Nu pot uita nici seara când, eram în clasa a doua, mi-au promis că-mi vor cumpăra un ceas. Erau mândri de mine, primisem diplomă pentru cel mai bun elev la matematică. Nu am dormit toată noaptea, iar biata mama se afla la ora 7 dimineaţa cu mine în faţa magazinului pentru a-mi cumpăra ceasul promis.

Sunt amintirile mele, sunt părinţii mei, părinţi în faţa cărora mă înclin pentru felul în care m-au şi ne-au crescut. Tot timpul ne spuneau să nu uităm de unde am pornit, indiferent de ceea ce vom deveni în viaţă.

Părinţii sunt cei fără de care viaţa nu ar mai fi viaţă, bucuria nu ar mai fi deplină, fericirea ar rămâne suspendată într-un colţ al sufletului.

Geanina Lisandru

citate geanina lisandru copilarie

Reclame

One response

  1. ❤ … cu drag…

    Apreciază

    iunie 30, 2014 la 10:11 am

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s