Premoniții(5)

Genna răsucea tulpina diafană a trandafirului între degetele lungi, își atingea buzele cărnoase cu petalele catifelate pentru a gusta emoțiile îndrăgostitului care alergase minute bune pentru a-l găsi proaspăt și, neapărat, de culoarea mărgeanului. Mirosul lui îi umplea nările. Câte sentimente atavice stăteau ascunse între petalele lui!  

Asculta povestea tulburătoare și captivantă a  trandafirului pe care-l ținea astăzi în palmele delicate. El, bărbatul-copil, tulburat de prezența diafană din fața sa, fusese supus unor grele încercări până la găsirea acestei creații nobile care a inspirat generații de poeți, compozitori și, desigur, mari iubiri. Trandafirul acesta fusese căutat cu inima, nu cu ochii. Găsise îl el ceea ce ochii n-au putut descoperi. Sufletul său participase la un adevărat maraton care s-a încheiat după mai multe opriri la florăriile din zonă care ofereau tuturor celor înscriși în cursă doar trandafiri de culoarea fildeșului. O privea cu afecțiune, era fascinat de pielea ei albă, se simțea prins în vraja buzelor ei întredeschise care trezeau în el senzații calde și plăcute răspândite în tot trupul.

Se apropie de fereastră pentru a privi luna. Îi plăcea să urmărească razele lunii captate de petalele trandafirului metamorfozând acea lumină pătrunzătoare într-o punte suspendată care  unește  sufletele pereche.

Geanina Lisandru

trandafir

 

 

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.