Poetul

Poetul iubește fără rezerve, se abandonează printre cuvinte fără să fie prevăzător, nu se închide, nu se ascunde, lasă inima să-și cânte iubirea prin versuri răscolitoare, face stelele să vibreze.
Atunci când își impune să fie circumspect, când publică orice altceva decât cuvântul care l-a consacrat, încetează să mai fie poet.

 

scriitorul
profund incitant
explorând inventând rătăcind
realismul magic îi aparține
creator (cvintet)

____________
Geanina Lisandru

Voi lipsi o perioadă îndelungată. Colaborez cu o editură, mai exact, corectez textele scriitorilor pentru a putea fi publicate.
Vă doresc sănătate maximă!

14 responses

 1. florentinionescualpin

  Geanina, aici era oaza mea de liniste si frumos. Se intelege ca nu o sa ma publici curand🥲. Pentru mine reprezinti o pierdere incomensurabila, fara exagerare. ❤️

  Apreciat de 1 persoană

  noiembrie 13, 2021 la 5:15 pm

  • Florentin, îți mulțumesc pentru fiecare cuvânt. Poți intra oricând pe pagina mea. Bucuroasă întotdeauna de musafiri. Și in viața reală sunt la fel. Succes în activitățile pe care le desfășori!

   Apreciază

   noiembrie 14, 2021 la 10:51 am

   • florentinionescualpin

    Multumesc, fata draga! Stii ce-mi mai place la tine? Nu ai intrat in nebunia asta discutiilor despre viruși, vaccinati, nevaccinati. Tu iti vezi de lumea ta și bine faci. Am sapat adanc in cuvintele tale si trebuie sa recunosc ca ai servit-o fierbinte si elegant, dureros de fierbinte, dureros de elegant. Jos palaria!

    Apreciază

    noiembrie 15, 2021 la 5:24 pm

 2. andreeaconstantin

  Cat de frumos!!! Va doresc succes, doamna Geanina! 🌹

  Apreciat de 1 persoană

  noiembrie 13, 2021 la 5:20 pm

  • Andreea, te îmbrățișez strâns! Învață, ai grijă de tine și mai ales de sufletul tău!❤️

   Apreciază

   noiembrie 14, 2021 la 10:53 am

 3. Geanina, cand privesc catre o persoana, in primul rand vad ce a cladit ea singura pana la 40 de ani. Si cu asta am spus tot. Ai tot respectul meu, ai toată admiratia mea pentru ca ești o femeie hotarata, ambitioasa si al naibii de frumoasa.

  Apreciat de 2 persoane

  noiembrie 14, 2021 la 10:43 am

  • Cătălin, sper să nu dezamăgesc. Ce clișeu oribil!!! Nu l-am folosit întâmplător😂. Respectul este reciproc, spun asta cu toată onestitatea. Să-ți fie bine! Mereu.

   Apreciat de 1 persoană

   noiembrie 14, 2021 la 11:06 am

   • Geanina, eu sunt neamt in gandire. Lucrez de ani multi cu ei si am invatat ce inseamna sa fii precum un ceas care nu se opreste niciodata. La firma unde lucrez eu nu funcționeaza nepotismul. Esti bun, ti-ai gasit un loc nepretuit, nu muncesti si te tii de prostii, aussteigen, cum spun ei.❤️

    Apreciat de 2 persoane

    noiembrie 14, 2021 la 11:16 am

    • Când spui nu te ții de prostii, ma gândesc că nu te duci să furi, să minți, să lenevești. La serviciu mergem să muncim, să ne folosim abilitățile pentru ne face treaba cât mai bine. Într-un cuvânt, suntem oameni serioși, nu doar părem😂😂😂

     Apreciat de 1 persoană

     noiembrie 14, 2021 la 11:22 am

     • Da, Geanina, seriosi si ambitiosi. Textul tau mi-a placut foarte mult. De ce? Pentru ca e consistent si are mesaj. Incă ce mesaj!!! Ca de obicei, nu cred ca mi are sens sa repet. Zi frumoasa ca tine! Ma inclin!

      Apreciază

      noiembrie 14, 2021 la 12:16 pm

 4. Textul tau imi aduce minte de o replica a poetului Lucian Blaga „Ce conteaza ilustratiile, ele pot fi ale oricui, pentru ca importante sunt doar poeziile mele!”

  Apreciat de 1 persoană

  noiembrie 14, 2021 la 3:05 pm

  • Astfel gândesc scriitorii, cei care iubesc cuvântul. Trebuie să lupți pentru el, să lupți pentru acel crez al tău. Cuvântul este precum un copil pentru scriitor, nu este o jucărie pe care o abandonezi umblând după poze. Am spus poze, nu fotografii. Cum spunea Bachus!?!? Fără poezie viața e pustiu😂.

   Apreciat de 1 persoană

   noiembrie 14, 2021 la 3:15 pm

   • Muza ofera daruri nestemate scriitorului. Dar ce tot scriu eu aici? Simt ca iti umbresc cuvantul, iar ceea ce ai scris tu aici este cu mult deasupra cuvintelor mele. ❤️❤️❤️

    Apreciat de 1 persoană

    noiembrie 14, 2021 la 3:21 pm

    • Valentin, muza e pionul central. Sa nu uitam nici de suflet, să nu-l încorsetăm, să nu-l constrângem, să nu-i impunem, să nu-i reprimăm forța creatoare. Sufletul hrănește poezia, poezia hrănește sufletul. Un gând senin la ceas de seară! Tuturor.

     Apreciază

     noiembrie 14, 2021 la 9:47 pm

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.